sagit15721
30.03.2024Adept
Візуально це не ауреус, а позолочений денарій.
Які точні вага та діаметр?
Answers: 0
Answers: 1
31.03.2024AuthorAnswer sagit
Дякую Вам за увагу до теми.Щодо автентичності-1000 відсотків.Цікавить думка знаючих людей по даній монеті.Додаю фото.
sagit15721
31.03.2024Adept
Ну я мабуть недостатньо знаюча людина. Тому просто зафіксую.
1. Це за типом - денарій східного монетного двору, посилання на який я навів.
2. Монета не має ознак карбування, але має ознаки литва.
3. Вага приблизно на 1 грам нижча за норму. Для ауреусів цього періоду це має значення (просто щоб не порівнювали їх із ауреусами середини 3 століття і пізніше).
Можливі два варіанти.
1) позитивний - це черняхівський переливок в золоті з денарія, який використовувався як прикраса.
2) негативний - це сучасний переливок.

Виходячи із 1000% справжньості, які Ви надаєте - давайте зафіксуємо позитивний варіан - це черняхівський переливок в золоті з денарія, який використовувався як прикраса
31.03.2024AuthorAnswer sagit
Дякую Вам за змістовну відповідь,щодо автентичності,так,гарантую,тому що причетний до  її  виявлення.
01.04.2024AuthorAnswer sagit
Вивчаю тему,хочу запитати у Вас признаки лиття у даній монеті
Answers: 2
31.03.2024Author
Думав,що черняхи робили тільки наслідування
sagit15721
01.04.2024Adept
Почати можна з того, що такого ауреуса не існувало.
Ну а так - все розмите, ознак карбування немає.
Ну і плюс я відмітив.
Щодо денаріїв- фото не всі і нечіткі, але візуально справжні. Други також східний.
Modified by author 01.04.2024
01.04.2024AuthorAnswer sagit
Дякую за відповідь,просто річ не звичайна,тому і  звертаюсь до знавців даної справи,хоча  тема Риму для мене знайома,але така монета трапилась вперше,тому і  хочу вияснити максимум інформації по ній. Що це-золотий денарій ,невідомий ауреус,стосовно переливка-незнаю,мені в руках литою не здається.Думаю виставити на АУ,тому цікавить прибл.вартість,можливі проходи подібних,і т.п. Дякую за розуміння!
sagit15721
01.04.2024AdeptAnswer Kolya5566
Дякую за відповідь,просто річ не звичайна,тому і  звертаюсь до знавців даної справи,хоча  тема Риму для мене знайома,але така монета трапилась вперше,тому і  хочу вияснити максимум інформації по ній. Що це-золотий денарій ,невідомий ауреус,стосовно переливка-незнаю,мені в руках литою не здається.Думаю виставити на АУ,тому цікавить прибл.вартість,можливі проходи подібних,і т.п. Дякую за розуміння!
Це - не золотий денарій (такого номіналу не існувало), і не невідомий ауреус. Вважаємо, покладаючись на Ваші слова, що це черняхівський переливок східного денарія Каракалли, що використовувався як прикраса. Ціну визначать торги, але інтерес до таких переливків набагато нижчий, ніж до справжніх ауреусів.
Полностью поддерживаю знатока sagit
Однозначно литьё!
След где просто литник отломался, и полосы как затекал металл.
Частый брак делетантов.
Время изготовления, сам каждый для себя решит.
На счёт Черняховского переливка, есть эту мысль постоянно продвигать, то в не далёком будущем, и раздел на аукционе придётся делать.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.