Answers: 0
18.07.2024
Вітаю.
Предмети скіфських часів - так звані заколки. Бувають різних розмірів, форм і оздоблення. Чим витіюватіша - тим цікавіша. Ваші простенькі, та нажаль з втратами, та деформовані.
18.07.2024
Предмет по середині між заколками:
Modified by author 18.07.2024
18.07.2024Author
Всім щиро дякую! Підкажіть будь ласка що за фібула, не зустрічав таких.
19.07.2024Author
Прошу будь ласка підказати по фібулі, не зустрічав таких. З повагою.
19.07.2024Answer kent777
Прошу будь ласка підказати по фібулі, не зустрічав таких. З повагою.
Сама форма фібули типова, таких ми відрами знаходм - але от якийсь тогочасний рукастий дядько, з витонченим смаком, вирішив що гладка поверхня спинки - це несмак.
  Тому взяв, та й надряпав гострим предметом візерунок, на який вистачило фантазії і вміння.
  (Коли придивитись уважніше, то дійсно помітно, що узор нанесено гострим предметом просто по поверхні). Такі примітивні проби ,,пера" тогочасних поціновувачів красивого іноді зустрічаються на фібулах (я навіть знаходив срібну спинку з примітивним візерунком в рисочку - зараз спробую знайти в архівах).
 Тому, на мій погляд, це не дуже вплине на формування цінника для цієї спинки.
19.07.2024AuthorAnswer КОТок
Сама форма фібули типова, таких ми відрами знаходм - але от якийсь тогочасний рукастий дядько, з витонченим смаком, вирішив що гладка поверхня спинки - це несмак.   Тому взяв, та й надряпав гострим предметом візерунок, на який вистачило фантазії і вміння.   (Коли придивитись уважніше, то дійсно помітно, що узор нанесено гострим предметом просто по поверхні). Такі примітивні проби ,,пера" тогочасних поціновувачів красивого іноді зустрічаються на фібулах (я навіть знаходив срібну спинку з примітивним візерунком в рисочку - зараз спробую знайти в архівах).  Тому, на мій погляд, це не дуже вплине на формування цінника для цієї спинки.
Я чесно кажучи не особо і планував заробити, більше цікаво, бо по черн-х таких не попадалося поки. Вам дякую за відповідь. А що по перстню, КР?
19.07.2024Answer kent777
Я чесно кажучи не особо і планував заробити, більше цікаво, бо по черн-х таких не попадалося поки. Вам дякую за відповідь. А що по перстню, КР?
Ось ще знайшов в фото архіві групове фото бронзових фібул з нанесеними візерунками:
Answers: 1
19.07.2024
Однієї такої фотки (з одного ракурсу) замало, щоб щось говорити про перстень.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.