juravel17
juravel17
24 October 2024, 11:18

Амулет Фалос.

Амулет Фалос.
Доброго дня шановні форумчани,прошу вашої допомоги у визначені та датуванні предмету із срібної проволоки високо-художньо сплетеної  у виріб який схожий на амулет у вигляді чоловічої геніталії.Має вагу 1,75 грама.Був особисто мною знайдений на полі де постійно зустрічаються монети та інша металопластика яка відноситься до періоду панування Римської імперії. Буду вдячний за ваші міркування ,відносно вищезгаданого мною предмету.

Musat3911
24.10.2024
Скиньте геолокацію поля , ви неправильно ходите ))
ПРЧ, ВК готи II-IV ст.
Цікаве виконання, більше характерне для кельтів.
На старт 1т , а далі як карти ляжуть
24.10.2024Answer Musat
Є в Вас хоч один приклад подібного вироба, щоб робити такі сміливі оцінки, що до цього артефакту? На основі яких фактів чи на яку інформацію ви опирається що зробили такий висновок?
Answers: 0
24.10.2024Answer Musat
Це Ваш здогад, Ви впевнені, що це автентичний виріб, аргументуйте Ваше твердження
Musat3911
24.10.2024Answer ruts
Це Ваш здогад, Ви впевнені, що це автентичний виріб, аргументуйте Ваше твердження
Я у станочка коли його робили не стояв , щоб стверджувати за автентичність чужої речі.
По друге, використання особливих художніх стилів притаманних різним культурам , звужують коло визначення походження предметів і їх приналежність.
 Те що МЕНІ потрібно я побачив , висловив своє припущення (культура кельтів і германців взаємозв'язані між собою) .
 Все інше за гроші , хліба за спасибі не купиш .
Гарантії автентичності то вже до автора теми
24.10.2024Answer Musat
Перший раз чую щоб кельти чи германці використовували як символізм в своїй культурі фалос чи фалічні амулети, а Ви Musat бачили хоч щось у кельтів чи германців, що нагадували би фалос?))
Modified by author 24.10.2024
24.10.2024Answer ruts
Перший раз чую щоб кельти чи германці використовували як символізм в своїй культурі фалос чи фалічні амулети, а Ви Musat бачили хоч щось у кельтів чи германців, що нагадували би фалос?))
Вітаю. Підтримаю позицію, не притаманне подібне ані кельтам, ані германцям. Проте, якщо місце знахідки захід Черкащини, то їх там і не було (зарубинці не рахуються), тамтешні «черняхи» це сармати, а в них еротична тема присутня. З повагою!
Answers: 2
24.10.2024Answer Musat
І якщо не впевнені автентичності цієї підвіски, то чому вже одразу оцінюєте річ з фінансової сторони, і порівнюючи з чим ви оцінили річ? Щось тут не в'яжеться Вам так не здається?)
Answers: 1
24.10.2024
Продавець, запросіть будьласка експерта для обговорення
24.10.2024Author
Шановний ruts.Я даю сто відсотків що цей предмет був мною особисто викопаний на полі в понеділок.Якщо у вас виникають якісь сумніви що до мого лоту,то ви можете не приймати в аукціоні участі.А також ви самі при бажанні можете запросити експерта,я не заперечую.
24.10.2024Answer juravel17
Якщо б я був би не зацікавлений в лоті я б не піднімав це питання, але я не можу вірити просто на чесне слово Вам, в мене не виникає довіри до цього предмета, тому і задаю Вам питання, зараз на аукціоні почали масово виставляти усілякі підробні підвіски і саме з срібла, багато виробів  просто політ фантазії  те що взагалі до історії ніякого відношення не має.
24.10.2024
Ось начебто очевидно, що сувенір взагалі ніякого відношення до археології і історії немає, а люди ніхто не задавав питання з приводу автентичності предмета тільки ставили ставки і поставили аж до 1000 грн, поки я не задав питання, продавець теж божився що сам знайшов на полі, що сопутка ЧК і Рим була)))
24.10.2024
Я про те що багато довірливих не освічених покупців і багато непорядних продавців які на цьому наживаються
24.10.2024Answer ruts
Молодець !! Зробили корисну справу 👍
24.10.2024
Я вважаю., що хер Черняхівської культури справжній!😇
24.10.2024Answer НАМОР12
Ви колись бачили у Черняхів подібну техніку виготовлення ювелірних виробів? Якщо так, то покажіть))
24.10.2024Answer ruts
Я Вам взагалі нічого не должен...збирайте в колекцію свої фалоси та радуйтеся життю.
24.10.2024Answer НАМОР12
В моїй колекції є один фалічний амулет черняхівської культури і якщо я бачив колись амулети фалоси черняхівської культури, то вони як правило були схожі на мій екземпляр інших  не бачив
24.10.2024Answer ruts
Значить у ТС ...пісюн унікальний, тоб то не описаний.
24.10.2024Answer НАМОР12
Взагалі ні про що
Answers: 3
24.10.2024
Вітаю.
Звичайно, це жарт - але:тут, не так давно, голову ламали - що то зображено на пластині...???   Тепер, здається - відповідь знайшлась)))
24.10.2024
Обмотана частина схожа на закінчення шийної гривні сарматської.
24.10.2024
Хай у чухнів корнішони, а вам чого у всьому пісюни ввижаються? Вот і сказачькє канєц!
25.10.2024Author
Шановні урологи! Дуже ціную вашу думку,завтра при денному світлі зроблю кілька фото ( макро). Щоб деталізувати все,а у вас буде час до 21-00 прийняти рішення що до мого лоту.Тихої ночі!
25.10.2024
Доброго здоровья, Коллеги! Скинул ссылку на колечко. Лет восемь назад, в Черкасской области, одному поисковику попалось такое колечко, а второй нашел такой предмет как в лоте и жаловался: … кому-то колечко, а кому и хвост коня. Второй раз подобный предмет был в кладе, тоже из Черкасской области, даже на форуме его выставляли на опознание( кольца, денарии, браслеты и лепестки золотые), вроде потом по частям продали на форуме. И вот третий раз я вижу подобный предмет. Лично я подобный вижу уже третий раз. Ювелир вместе с кольцами делал и другие предметы, похожие на амулеты напоминающие =хвостики коника=.
25.10.2024Answer Чобик
Такі кільця доволі часто зустрічаю на віоліті і фейсбуці але це не підтверджує вашу здогадку з приводу автентичності виробу який обговорюється і не яким чином не доказує що саме той виріб відноситься до Черняхівської культури, це суто ваші здогади і нічого більше, а те що Ввм  здається що воно автентичне то теж тільки ваші здогади, зараз ювеліри так підробляють речі що фіг здогадаєшся що то не підробка, і пошкодження правильно наносять і патину  і землею заляпати  взагалі не важко
25.10.2024Answer Чобик
І взагалі якщо Ви так впевнені, то ставте хоч десять тисяч мені всеодно, хочете бути обдуреним то Ваша справа))
25.10.2024
Фалос це, чи підвіска - не знаю, але те що це не підробка - видно навіть по фото. З пов..
25.10.2024
Предметы с такой розочкой попадаются по черняховской культуре не часто,  в основном единичные экземпляры , очень редко в кладах, мало изучены. Продавец поспешил, не время такое сейчас продавать. По фото предмет выглядит оригиналом. Давненько я был в краях, где подобные цацки попадаются. Думаю, что предмет найден на домике ювелира, видимо и я там был давненько-шикарные места, душевные люди и сногшибательные находки.
Musat3911
25.10.2024
Десь пропав ruts , він так хотів почути думки <експертів> , що за своїми не чув інших - любитель порівнянь ???
Може тепер його влаштує думка експертів - заодно цікавить його думка-висновок
25.10.2024Answer Musat
Вибачте, а де Ви тут побачили експертів?)) Я особисто жодного, одні припущення і жодного аргументу))
25.10.2024
Эксперт повинен бути з позначкою експерта, поки що я бачу одних дилетантів
25.10.2024
Дилетантом ещё не обзывали, Спасибо! На форуме давно уже нет экспертов, есть консультанты. В этой теме отписываются все, прочитав их сообщения, каждый сам решает, делать ставки или нет. Я пару ставок сделал, но кому-то предмет больше нужен и я не стал продолжать борьбу.
Musat3911
25.10.2024Answer Чобик
Дилетантом ещё не обзывали, Спасибо! На форуме давно уже нет экспертов, есть консультанты. В этой теме отписываются все, прочитав их сообщения, каждый сам решает, делать ставки или нет. Я пару ставок сделал, но кому-то предмет больше нужен и я не стал продолжать борьбу.
)))
25.10.2024Answer Чобик
,,О, сколько нам открытий чудных..."
Вітаю в новій реальності, пане Чобік. Так, це вже покоління ,,Next" заїжджає на сайт ,,на блотній козі". Тож, дуже не дивуйтесь - для них, нічиїх авторитетних думок не існує (окрім своїх власних, єдино-вірних) - вони самі скрізь були, все знають і ні в чиїх підказках потреби не мають...
 От, нічого в цьому світі не міняється тисячоліттями))))
Прошу визначеня
Modified by author 25.10.2024
25.10.2024Answer КОТок
Ану давайте пісками поміряємось, бо якось пісюнкову тему треба підтримувати)) По перше, покоління некст говорите, ну наврядчи людині якій вже трішки за 40 можно приписати покоління некст, а по друге я вже копаю десь років чотирнадцять, а Ви скільки?)), а цією темую цікавлюся ще суттєво більше))
25.10.2024Answer ruts
Ану давайте пісками поміряємось, бо якось пісюнкову тему треба підтримувати)) По перше, покоління некст говорите, ну наврядчи людині якій вже трішки за 40 можно приписати покоління некст, а по друге я вже копаю десь років чотирнадцять, а Ви скільки?)), а цією темую цікавлюся ще суттєво більше))
Ну, при таких вихідних параметрах - куди нам до вас пане ,,тягатися"...)))
    Якщо серйозно: не гоже вважати всіх, крім штатних знавців - дилетантами.
 Іноді, саме завдяки сумарному симбіозу знань знавців, експертів, та колег пошуковців - вдається докопатись до істини.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.