Знаю напевно що монета була знайдена під час демонтажу старого будинку.

19 May, 16:01
Доброго дня спільното. Хочу почути думку на рахунок однієї монети.
Доброго дня спільното. Хочу почути думку на рахунок однієї монети.
There's no Internet connection. Check the connection and click "Repeat".
RepeatConnection check...
Internet connection is restored!
Фуфло,сувенир,поДелка...
З 2021 року продається.1 копейка 1727. Копия.
Те,що не скаже інтернет)))).Хрестова копійка 1727 року була.У В.В.Узденікова вона в таблиці "Наиболее редкие и пробные монеты" під номером 039.Ніякого відношення до сувенірного предмета в темі вона не має. Нижче фото:
Мабуть підтримаю вас у тезах "У В.В.Узденікова вона в таблиці "Наиболее редкие и пробные монеты" під номером 039.Ніякого відношення до сувенірного предмета в темі вона не має.." . Але з деякими поясненнями ))
Є гарна стаття В.П.Коцура "Щодо проблеми використання матеріалів "чорної" археології в наукових дослідженнях з нумізматики" (IV Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми нумізматики у системі спеціальних галузей історичної науки"). Цитата з неї:
- Багато монет, що з`явилися на нумізматичному ринку серед колекціонерів та збирачів старожитностей через несанкціоновані пошуки, дозволяють також ідентифікувати певні неточності, допущені в нумізматичних працях попередників. Чимало матеріалів неофіційних пошуків, будучи поза офіційним науковим обігом, але при цьому справжніми старовинними монетами, нерідко вказують досвідченим колекціонерам на раніше описані типи та різновиди рідкісних монет, які невідомі серед знахідок сучасників. Це також дає можливість ідентифікувати випадки, коли до нумізматичних каталогів та дослідницьких праць занесені ніколи неіснуючі монети, антикварні підробки або монети з механічними втручаннями, з деформованим та викривленим зображенням, а також тогочасні підробки, що помилково вносилися в нумізматичні каталоги минулого і особливо позаминулого століть, як рідкісні та унікальні монети (кінець цитати).
Тому обговорювана монета може і не сувенір. Але може бути і трохи пізніше створеною копією, яку Уздєнніков вніс до свого каталогу, як рідкісну.
Така думка має право на існування?
Богатієм думками.Узденіков показав відому мондворівську пробну монету ,яка навіть по стилю відрізняється від монети в темі.Алє дуже сумніваюся,що несанкціоновані копачі можуть викопати пробну монету,яка не була в обороті.Але,то такє.
Студентам показувала.Але вилікував мене дохтур з районної поліклініки,за 50 гривень ))))))
Я до того,що Віктор Петрович Коцур безумовно поважна людина,але теорія і загальні історичні науки це одно,а прикладна нумізматика ( практична і профільна) це інше.Можливо він мав на увазі монети більш древні,бо з імператорською росією в прінципі все зрозуміло.
З повагою.
Сам лично выкапывал натуру и ничего общего с вашим сувениром она не имела.
Алє в другому виданні є новодел під номером Н389 без фото.
Якого часу новодел не знаю.Як виглядає теж.
Але західний аукціон педалірує цей новодел ???? в 500 евро.
Дуже часто з меркантильних думок,різний сучасний хлам позіціонують як невідомий новодел.
Новодели мондворів були задокументовані,та робились на замовлення,до певного часу,коли це заборонили робити.
Все інше від лукавого.ИМХО.
Доречі,а який гурт на монеті, зможете додати фото гурта?