7Oleh7
7Oleh7
19 May, 16:01

Доброго дня спільното. Хочу почути думку на рахунок однієї монети.

Доброго дня спільното. Хочу почути думку на рахунок однієї монети.
Знаю напевно що монета була знайдена під час демонтажу старого будинку.

19.05, 16:29AuthorAnswer minelaboff
Я також схильний до такої думки, але хотілось би почути думку, чому саме.
19.05, 16:41AuthorAnswer minelaboff
Не те щоб я прискіпувався, просто хочу зрозуміти як саме ви зрозуміли що ця монета фуфло. Я наприклад порівнював фото з інтернету читав описи.
Answers: 5
Answers: 1
19.05, 17:28
Тут цікаво інше - впевненість у провенансі знахідки:(
19.05, 17:54AuthorAnswer AlexCheAlex
Що саме, ви маєте на увазі?
19.05, 17:57Answer 7Oleh7
Знаю напевно що монета була знайдена під час демонтажу старого будинку.
Answers: 0
19.05, 19:02Adept
Тепер по справі!
Те,що не скаже  інтернет)))).Хрестова копійка 1727 року була.У В.В.Узденікова вона в таблиці  "Наиболее редкие и пробные монеты" під номером 039.Ніякого відношення до сувенірного  предмета в темі вона не має. Нижче фото:
19.05, 19:28Answer antosha
Добридень!
 Мабуть підтримаю вас  у тезах "У В.В.Узденікова вона в таблиці "Наиболее редкие и пробные монеты" під номером 039.Ніякого відношення до сувенірного предмета в темі вона не має.." . Але з деякими поясненнями ))
 Є гарна стаття В.П.Коцура "Щодо проблеми використання матеріалів "чорної" археології в наукових дослідженнях з нумізматики" (IV Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми нумізматики у системі спеціальних галузей історичної науки"). Цитата з неї:
- Багато монет, що з`явилися на нумізматичному ринку серед колекціонерів та збирачів старожитностей через несанкціоновані пошуки, дозволяють також ідентифікувати певні неточності, допущені в нумізматичних працях попередників. Чимало матеріалів неофіційних пошуків, будучи поза офіційним науковим обігом, але при цьому справжніми старовинними монетами, нерідко вказують досвідченим колекціонерам на раніше описані типи та різновиди рідкісних монет, які невідомі серед знахідок сучасників. Це також дає можливість ідентифікувати випадки, коли до нумізматичних каталогів та дослідницьких праць занесені ніколи неіснуючі монети, антикварні підробки або монети з механічними втручаннями, з деформованим та викривленим зображенням, а також тогочасні підробки, що помилково вносилися в нумізматичні каталоги минулого і особливо позаминулого століть, як рідкісні та унікальні монети (кінець цитати).
  Тому обговорювана монета може і не сувенір. Але може бути і трохи пізніше створеною копією, яку Уздєнніков вніс до свого каталогу, як рідкісну.
Така думка має право на існування?
19.05, 19:37AdeptAnswer КАПІТАН ZELENY
Добрий! 
Богатієм думками.Узденіков показав відому мондворівську пробну монету ,яка навіть по стилю відрізняється від монети в темі.Алє дуже сумніваюся,що несанкціоновані копачі можуть викопати пробну монету,яка не була в обороті.Але,то такє.
Modified by author 20.05, 00:18
19.05, 19:46Answer antosha
Ну це не мої слова )) Сам Доктор історичних наук, професор та академік НАПН України це на виступі промовив. Хіба що, цю статтю йому підготували недосвідчені аспіранти, а він, не розібравшись, "бовкнув" на увесь світ )))
19.05, 20:05AdeptAnswer КАПІТАН ZELENY
Мене теж лікувала одна професорка отолорінголог,особисто пункції в носі робила 16 разів!
Студентам показувала.Але вилікував мене дохтур з районної поліклініки,за 50 гривень ))))))
Я до того,що Віктор Петрович Коцур безумовно поважна людина,але теорія і загальні історичні науки це одно,а прикладна нумізматика ( практична і профільна) це інше.Можливо він мав на увазі монети більш древні,бо з імператорською росією в прінципі все зрозуміло.
З повагою.
Modified by author 20.05, 08:04
19.05, 23:07Answer antosha
Швидше за все ви праві. Він згадував у виступі монети Белзського князівства перед його поглинанням князівством Волинським та невідому чеканку короткого правління Хаджи 2 Гірея.
Answers: 2
20.05, 12:19Answer antosha
Тепер по справі! Те,що не скаже  інтернет)))).Хрестова копійка 1727 року була.У В.В.Узденікова вона в таблиці  "Наиболее редкие и пробные монеты" під номером 039.Ніякого відношення до сувенірного  предмета в темі вона не має. Нижче фото:
здесь, кстати, тоже линии креста не совпадают. Так что если топикстартер приложил бы к монете чьи-нибудь отрубленные руки – можно было бы смело утверждать, что монета пробная, тираж ограничен 1шт, после чего чеканщика казнили за брак:)
Answers: 2
19.05, 19:16
Все устали тут что то доказывать.
Сам лично выкапывал натуру и ничего общего с вашим сувениром она не имела.
19.05, 19:17Adept
У Біткіна в першому виданні вона під номером 164.
Алє в другому виданні є новодел під номером Н389 без фото.
Якого часу новодел не знаю.Як виглядає теж.
Але західний аукціон педалірує цей  новодел ???? в 500 евро.
Modified by author 19.05, 19:33
19.05, 19:46Adept
Підсумок:
Дуже часто з меркантильних думок,різний сучасний хлам позіціонують як невідомий новодел.
Новодели мондворів були задокументовані,та робились на замовлення,до певного часу,коли це заборонили робити.
Все інше від лукавого.ИМХО.
Modified by author 19.05, 20:22
19.05, 20:13Author
Дуже дякую за таку грунтовно бесіду на моє маленьке запитання. Дуже приємно послухати (почитати) такі обгрунтування. Не те що там ( фуфло) і все.
19.05, 21:37
Вітаю! А цікаво, якщо відправити таку монету на грейдінг, чи зможуть учудити та загрейдити.
Доречі,а який гурт на монеті, зможете додати фото гурта?
20.05, 14:49
Подтверждение, что копейка 1727 пробная
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.