Odpowiedzi: 0
Musat3910
06.03.2024
Перстень чисто XVII ст.
Орнамент має назву <громовиця> , оберіг від блискавки, грому і тд.
Чисто XVII ст. Дані перстні були знайдені в речах козаків( в кошелях , сумках ), які загинули на переправі в битві під Берестечко, а також на фалангах пальців .
06.03.2024Autor
Доброго дня Musat. Село дійсно казацьке, але мене збила с пантелику патіна. Бо через болотце там трактори виорюють фібули ЧК та наконечники стріл скіфськи. Щиро дякую за змістовну відповідь.
Musat3910
07.03.2024
1) <воїн> XVIIIст., від 10$
2) стилізований хрест (мало інформативне фото ) , толі XVI, толі XVII-XVIII. , в районі до 100 🪵
3) типу кільце Фанієв , або Кладахський варіант в місцевому виконанні - клятва любові  до гроба , щось таке 💘.
100-250 гр +/-
08.03.2024Autor
Доброго дня Musat. По перше ще раз дякую за надану  інформацію. Я так славно сочиняв історію свого села, поки з Вашої подачи знайшов книгу І.К.Свешнікова і все стало догори дригом. Якщо я ті соліди та шилінги 1620 років не міг притулити до часу створення села, то зараз стало все зрозуміло. Ще раз дякую! Село - Лихоліти. Будете поруч заїзжайте. Спитайте старосту села, покажуть де я живу. Всього доброго.
Musat3910
08.03.2024Odpowiadać maunt
Доброго дня Musat. По перше ще раз дякую за надану  інформацію. Я так славно сочиняв історію свого села, поки з Вашої подачи знайшов книгу І.К.Свешнікова і все стало догори дригом. Якщо я ті соліди та шилінги 1620 років не міг притулити до часу створення села, то зараз стало все зрозуміло. Ще раз дякую! Село - Лихоліти. Будете поруч заїзжайте. Спитайте старосту села, покажуть де я живу. Всього доброго.
Дякую 
Але нам патрони видають ))))
За назвою вашого села спробую дати запрос хлопцям у архів Варшави . 
с. Лихоліти , цікаво
Odpowiedzi: 1
09.03.2024Autor
Ось таку річ знайшов на місці звалища битого глиняного посуду
Musat3910
10.03.2024
Річ називається плакетка - можливо декоративна накладка з порохівниці , поясої сумки , тощо .
Той же період
Chcesz dodać wiadomość?
Aby wziąć udział w dyskusji, zaloguj się.
SzukajZamknąć
Cookies
Używamy plików cookie niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witryny oraz dodatkowych, aby interakcja z witryną była maksymalnie wygodna. Pomaga nam to personalizować Twoje doświadczenia użytkownika oraz uzyskiwać informacje analityczne w celu poprawy usługi. Jeśli zgadzasz się na akceptację wszystkich plików cookie, kliknij "Akceptuj wszystkie"; jeśli nie, kliknij "Tylko niezbędne". Aby dowiedzieć się więcej, przejrzyj Politykę plików Cookie.