Odpowiedzi: 0
18.07.2024
Вітаю.
Предмети скіфських часів - так звані заколки. Бувають різних розмірів, форм і оздоблення. Чим витіюватіша - тим цікавіша. Ваші простенькі, та нажаль з втратами, та деформовані.
18.07.2024Autor
Всім щиро дякую! Підкажіть будь ласка що за фібула, не зустрічав таких.
19.07.2024Autor
Прошу будь ласка підказати по фібулі, не зустрічав таких. З повагою.
19.07.2024Odpowiadać kent777
Прошу будь ласка підказати по фібулі, не зустрічав таких. З повагою.
Сама форма фібули типова, таких ми відрами знаходм - але от якийсь тогочасний рукастий дядько, з витонченим смаком, вирішив що гладка поверхня спинки - це несмак.
  Тому взяв, та й надряпав гострим предметом візерунок, на який вистачило фантазії і вміння.
  (Коли придивитись уважніше, то дійсно помітно, що узор нанесено гострим предметом просто по поверхні). Такі примітивні проби ,,пера" тогочасних поціновувачів красивого іноді зустрічаються на фібулах (я навіть знаходив срібну спинку з примітивним візерунком в рисочку - зараз спробую знайти в архівах).
 Тому, на мій погляд, це не дуже вплине на формування цінника для цієї спинки.
19.07.2024AutorOdpowiadać КОТок
Сама форма фібули типова, таких ми відрами знаходм - але от якийсь тогочасний рукастий дядько, з витонченим смаком, вирішив що гладка поверхня спинки - це несмак.   Тому взяв, та й надряпав гострим предметом візерунок, на який вистачило фантазії і вміння.   (Коли придивитись уважніше, то дійсно помітно, що узор нанесено гострим предметом просто по поверхні). Такі примітивні проби ,,пера" тогочасних поціновувачів красивого іноді зустрічаються на фібулах (я навіть знаходив срібну спинку з примітивним візерунком в рисочку - зараз спробую знайти в архівах).  Тому, на мій погляд, це не дуже вплине на формування цінника для цієї спинки.
Я чесно кажучи не особо і планував заробити, більше цікаво, бо по черн-х таких не попадалося поки. Вам дякую за відповідь. А що по перстню, КР?
19.07.2024Odpowiadać kent777
Я чесно кажучи не особо і планував заробити, більше цікаво, бо по черн-х таких не попадалося поки. Вам дякую за відповідь. А що по перстню, КР?
Ось ще знайшов в фото архіві групове фото бронзових фібул з нанесеними візерунками:
Odpowiedzi: 1
19.07.2024
Однієї такої фотки (з одного ракурсу) замало, щоб щось говорити про перстень.
Chcesz dodać wiadomość?
Aby wziąć udział w dyskusji, zaloguj się.
SzukajZamknąć
Cookies
Używamy plików cookie niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witryny oraz dodatkowych, aby interakcja z witryną była maksymalnie wygodna. Pomaga nam to personalizować Twoje doświadczenia użytkownika oraz uzyskiwać informacje analityczne w celu poprawy usługi. Jeśli zgadzasz się na akceptację wszystkich plików cookie, kliknij "Akceptuj wszystkie"; jeśli nie, kliknij "Tylko niezbędne". Aby dowiedzieć się więcej, przejrzyj Politykę plików Cookie.