NIC09
NIC09
24 grudnia 2023, 17:36

Камінь на визначення 5.

Камінь на визначення 5.

Доброго вечора шановні експерти та форумчани! Прошу вашої допомоги у визначенні каменів. Заздалегідь вдячний.

Tagi:
25.12.2023
Ймовірно, що це нефрит, але я невпевнений. По фото доволі важко визначити, оскільки нефрит доволі схожий на жадеїт.
25.12.2023AutorOdpowiadać Welderfit
Дякую! Підкажіть будьласка, як відрізнити ніфрит від жадеїта?
25.12.2023Odpowiadać NIC09
З цим питанням краще звернутися до інтернету, там краще і більш змістовно написано про різницю, ніж я напишу. Або попитати допомоги з визначенням у продавців, які бувають на виставках мінераілів в Києві. Я більше схилен вважати, що це не жадеїт, оскільки це доволі рідкий мінерал, за який набільш часто в інтернеті видають нефрит. Достовірні фото жадеїту можете подивитись на сайті mindat.org за запитом "Jadeite".

До речі, це цілком може бути і серпентинітом (гірьска порода). Основна відмінність в тому, що нефрит більш твердий (~6 за шкалою Мооса), а серпентиніт має твердіть ~до 4 за шкалою Мооса.
Zmodyfikowane przez autora 25.12.2023
Odpowiedzi: 0
Odpowiedzi: 1
25.12.2023Autor
Можливо ще хтось висловить свою думку?
Буду дуже вдячний.
wadik1631
26.12.2023Odpowiadać NIC09
Usunięte przez autora
Odpowiedzi: 0
Chcesz dodać wiadomość?
Aby wziąć udział w dyskusji, zaloguj się.
SzukajZamknąć
Cookies
Używamy plików cookie niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witryny oraz dodatkowych, aby interakcja z witryną była maksymalnie wygodna. Pomaga nam to personalizować Twoje doświadczenia użytkownika oraz uzyskiwać informacje analityczne w celu poprawy usługi. Jeśli zgadzasz się na akceptację wszystkich plików cookie, kliknij "Akceptuj wszystkie"; jeśli nie, kliknij "Tylko niezbędne". Aby dowiedzieć się więcej, przejrzyj Politykę plików Cookie.