Vitalii085
Vitalii085
5 мая, 21:18

Керамічні квіти. Предмет мистецтва чи радянський ширпотреб ?

Керамічні квіти. Предмет мистецтва чи радянський ширпотреб ?
Вітаю друзі. 
Не так давно я став власником ось таких керамічних квітів (на фото). Інформації про них обмаль, якщо сказати, то зовсім немає. Цікаво було б дізнатися епоху і  завод виробник.  Тому буду дуже вдячний за будь які повідомлення. 

06.05, 18:54
Вітаю, колего. Висловлю свою думку, може стане в нагоді. Щодо запитання в назві теми - звичайно, це не предмет мистецтва (зазвичай, предмети мистецтва робляться не в такій кількості і не в такій художній та виробничій якості), а ширпотреб.
На жаль, Ви не надав фото "задів"))) даних виробів, крім однієї чи то ромашки, чи то іншої хризантеми). Вангую, що вони не гладенькі, а мають певні отвори, дірочки. Думаю, що типу того, на що скину Вам посилання. Тільки, звичайно, це ніякі не "стародавня мозаїка (ізрасци)" і не "плитка", як там позиціонується, а декоративні штукенції , в які вставлялися крючочки, або кілечка і чіплялися, наприклад, там де шторки душа і т.і.
Стародавня мозаїка ( ізрасци ).
06.05, 22:02АвторОтвет LOGOTYPE18
Дякую Вам за інтерес і за відповідть. Перейшов за Вашим лінком ,  так , мій товар аналогчічний.  Ви праві, кожен елемент ззаді має отвір для кріплення до стіни.  В одній квітці знайшов кусок дроту. На жаль на тильній стороні немає жодного маркування виробника.
Ответы: 0
Ответы: 1
06.05, 22:23
Вітаю. Ізразци бачив і думав скинути посилання, але питання ТС зовсім інше... Щодо приналежності - особиста думка - для декоративних панно та інших поділок... Щодо виробника, думаю - або багато хто таке виготовляв, або ноу-хау того часу, так сказать на пробу... Інфи дійсно немає, тому лише "старожили" можуть щось згадати. Особисто на думку приходить або Харків, або Слов'янськ ІМХО...
06.05, 23:13
Не хочу драматизувати , але я спочатку також подумала про ізразці, а потім згадала про оздоблення , ще раз хочу вибачитися, але я про домовини. Мені здається, щось подібне  можна зустріти на домовинах десь часів 60-70 років.
Изменено автором 06.05, 23:13
Ответы: 1
07.05, 07:05
Подобное у бабушке в шкафу валялось . Она ими на сколько я помню не пользовалась когда спросил что это сказала что и сама не помнит - дед купил.
Что то из разряда декоративных безделушек которые покупали чтоб валялись в шкафу
07.05, 14:57
Из таких цветочков у нас в селе делали траурные венки на похороны, еще были  венки из металлических цветов (именно металл, не фольга) и самые дешевые из пропитанной воском гофробумаги.  В Закарпатье, в селах видела  такие цветочки, а также веточки, птичек , оленей  в качестве украшений фасадов домов. Но все это было очень - очень давно. Как сейчас - не знаю.
07.05, 15:04
Добрий день, не претендую на істину, але можливо це напівфабрикат для подальшого оздоблення: в моєму далеко минулому дитинстві я бачила, та тицяла пальцями такі самі блакитні ромашки на кахлях. Звичайний радянський прямокутний білий кахель і на ньому, по одній,  в якійсь послідовності "причеплені" ці об'ємні ромашки. Звичайно не пам'ятаю, чи умовно-промислово це було зроблено, чи "народними умільцями", що клали тогочасні кахлі. Орієнтовно бачила це на початку 80-х.
Хотите добавить сообщение?
Чтобы участвовать в обсуждении, пожалуйста, авторизуйтесь.
ПоискЗакрыть
Cookies
Мы используем обязательные файлы cookie для корректной работы сайта и дополнительные, чтобы сделать взаимодействие с сайтом максимально удобным. Это помогает нам персонализировать ваш пользовательский опыт и получить аналитическую информацию для улучшения сервиса. Если вы согласны принять все файлы cookie, нажмите «Принять все», если нет – «Только необходимые». Дополнительные сведения см. в Политике использования cookie.