LOG
LOG
17 січня 2024, 10:09

Грош чі 3 гроша 1622?

Грош чі 3 гроша 1622?

Вітаю шановних знавців. Прошу внести ясність, бо гугл плутає..
Є такі монети 1622/1623р, я схиляюся до думки що це один грош, але аукціон і гугл видає багато фото на точно такі монети з назвою  3 гроша.
Поясніть будь ласка, яка це монета, наскільки цікаві?
На жаль зараз вагів нема під рукою.

Повідомлення
9
Відповіді: 0
LOG196
17.01.2024Автор
Дякую за відповідь, я хочу зрозуміти, в чому різниця тоді  з одним грошем? Наскільки пише гугл вага 3 гроша -1,9г
і ще не розумію , тоді виходить ці три гроша рівні двум півторакам?
Змінено автором 17.01.2024
17.01.2024Відповідь LOG
Ну на монете же и цифрами и буквами написано, что это тройной грош. На полтораках то же номинал написан, но в полугрошах. С точки зрения арифметики, все логично, три половики плюс три половинки это три целых гроша.
Відповіді: 1
LOG196
17.01.2024Автор
Дякую. Тільки  почав  знайомитись з польськими монетами.  Те що написано GROS  то бачу, але скільки не зрозумів. Виходить це номінал?
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.