Повідомлення
13
Відповіді: 0
Musat3909
06.03.2024
Перстень чисто XVII ст.
Орнамент має назву <громовиця> , оберіг від блискавки, грому і тд.
Чисто XVII ст. Дані перстні були знайдені в речах козаків( в кошелях , сумках ), які загинули на переправі в битві під Берестечко, а також на фалангах пальців .
06.03.2024Автор
Доброго дня Musat. Село дійсно казацьке, але мене збила с пантелику патіна. Бо через болотце там трактори виорюють фібули ЧК та наконечники стріл скіфськи. Щиро дякую за змістовну відповідь.
Musat3909
07.03.2024
1) <воїн> XVIIIст., від 10$
2) стилізований хрест (мало інформативне фото ) , толі XVI, толі XVII-XVIII. , в районі до 100 🪵
3) типу кільце Фанієв , або Кладахський варіант в місцевому виконанні - клятва любові  до гроба , щось таке 💘.
100-250 гр +/-
08.03.2024Автор
Доброго дня Musat. По перше ще раз дякую за надану  інформацію. Я так славно сочиняв історію свого села, поки з Вашої подачи знайшов книгу І.К.Свешнікова і все стало догори дригом. Якщо я ті соліди та шилінги 1620 років не міг притулити до часу створення села, то зараз стало все зрозуміло. Ще раз дякую! Село - Лихоліти. Будете поруч заїзжайте. Спитайте старосту села, покажуть де я живу. Всього доброго.
Musat3909
08.03.2024Відповідь maunt
Доброго дня Musat. По перше ще раз дякую за надану  інформацію. Я так славно сочиняв історію свого села, поки з Вашої подачи знайшов книгу І.К.Свешнікова і все стало догори дригом. Якщо я ті соліди та шилінги 1620 років не міг притулити до часу створення села, то зараз стало все зрозуміло. Ще раз дякую! Село - Лихоліти. Будете поруч заїзжайте. Спитайте старосту села, покажуть де я живу. Всього доброго.
Дякую 
Але нам патрони видають ))))
За назвою вашого села спробую дати запрос хлопцям у архів Варшави . 
с. Лихоліти , цікаво
Відповіді: 1
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.