КОТок
КОТок
1 жовтня 2024, 22:07

Наслідування денарію?

Наслідування денарію?
Вітаю.
Будь ласка, підкажіть - чи є дана монета наслідуванням?
  Завчасно вдячний за допомогу.
(За якість фото вибачте - на даний момент, є лише такі в розпорядженні).

Повідомлення
26
01.10.2024АвторВідповідь master223
Наслідування Марку Аврелію це точно. Питання як на мене є по автентичності монети.
Монета сто відсотків з поля - люті окисли знімались електролізом, в процесі чистки стало зрозуміло, що сама монета явно не з такого металу, як звичайні оригінальні римські денарії.
Відповіді: 0
Відповіді: 1
01.10.2024Автор
master223
sagit
Панове, дуже вдячний вам за допомогу визначення самого факту наслідування.
  А от факт того, що монети виготовлені в ті часи - мені відомий стовідсотково і доказів не потребує - бо всі предмети на фото - з землі, з поля.
 В процесі електролізу денарії не в сріблі так себе повели.
 На фото - всі ці предмети сьогодні пройшли процес електролізу (від срібла просто відійшли окисли, а наслідування, судячи з кольору, мають досить великий вміст міді в сплаві).
Змінено автором 02.10.2024
02.10.2024Автор
Шановний пане sagit - потрібна ще ваша порада - я передивився каталог наслідувань, знайшов здається такий реверс (та сторона, де зображена богиня). Але аверс, мабуть інший - проконсультуйте, будь ласка, по моїм здогадкам.
  P.S. До речі - ця монета також з тих країв, що й в каталозі.
02.10.2024Автор
Шановний master, та шановний sagit - ще раз щиро дякую вам за допомогу.
 Тепер все стає на свої місця - тому що передивившись тисячі зображень в каталозі, не міг знайти аналогічного співпадіння в одній монеті по аверсу і реверсу. А якщо могли комбінуватись - то цим все пояснюється.
02.10.2024Автор
Дозвольте ще питання - реверси, що цієї монети, що монети з каталога настільки ідентичні, до мілких деталей - це одноштемпельні реверси?
02.10.2024АвторВідповідь sagit
Так, очевидно одноштемпельні.
В черговий раз дякую за допомогу.
    І на останок, підкажіть - ці монети ,,виливалися", чи чеканились?
sagit15723
02.10.2024ЗнавецьВідповідь КОТок
Срібні наслідування карбувались.
Також відомі лімесні копії наслідувань, які відливались.
У Вашому випадку я бачу бронзу, але поверхня ну зовсім не така, яка має бути у бронзи, з якої змили товстий шар оксидів.
Треба було робити фото до чищення, може і не було б питань.
Ви все вірно говорите - повністю з вами погоджуюсь...
Нажаль, деякі дії робляться спонтанно, не врахувавши той момент, що не всі денарики в бруді, виявляться срібними. Частіше за все, дуже тяжкі накипи, легко знімаються електролізом і отримуються чистенькі, гарненькі денарики придатні для ідентифікації ( але прорахувати, що з під бруду з'являться два наслідування в іншому сплаві з одного поля - було не можливо наперед...).
     Доки писав - виникло ще одне питання: разом з цим реверсом, є ще два таких в каталозі - всі три з однієї географічної місцевості. Ці наслідування теоретично могли виготовлятись ,,місцевими майстрами" ?
02.10.2024Автор
Ще маю думку, що дана монета, може бути плакованою - по гурту з однієї сторони є щось на зразок відсутності значної частини поверхні гурту (тонкий слой). Таке враження, що той кусок відслоївся і втратився.
02.10.2024Автор
Так - поверхня мабуть і є з низькопробного срібла, а краснота на поверхні з'явилась після електролізу - такий ефект також спостерігається при електролізі деяких низькопробних срібних середньовічних солідів.
02.10.2024Автор
Пане sagit - щиро дякую вам за допомогу, витримку і терпіння ( я чудово розумію, як я вже з цими наслідуваннями, кажучи м'яко, ,,піднадоїв" - але цю  чергову загадку-знахідку дуже хотілось розгадати)...
Дуже вдячний за статтю -  настільки все чітко і зрозуміло, що навіть я тепер розумію чому це наслідування відноситься до так званої ,,другої хвилі", чому воно плаковане, чому срібло низькопробне, чому всі три з одного географічного ареалу, та часового проміжку, чому ,,впізнаваний" портрет імператора і чому дане наслідування ніяк не може відноситись до ,,першої хвилі"...
   Дякую - інформація дуже корисна для мене.
Змінено автором 03.10.2024
Відповіді: 2
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.