Вітаю.
Будь ласка, підкажіть - чи є дана монета наслідуванням?
Завчасно вдячний за допомогу.
(За якість фото вибачте - на даний момент, є лише такі в розпорядженні).
Немає підключення до Інтернету. Перевірте з'єднання та натисніть "Повторити".
ПовторитиПеревірка з'єднання...
З'єднання відновлено!
sagit
Панове, дуже вдячний вам за допомогу визначення самого факту наслідування.
А от факт того, що монети виготовлені в ті часи - мені відомий стовідсотково і доказів не потребує - бо всі предмети на фото - з землі, з поля.
В процесі електролізу денарії не в сріблі так себе повели.
На фото - всі ці предмети сьогодні пройшли процес електролізу (від срібла просто відійшли окисли, а наслідування, судячи з кольору, мають досить великий вміст міді в сплаві).
P.S. До речі - ця монета також з тих країв, що й в каталозі.
Тепер все стає на свої місця - тому що передивившись тисячі зображень в каталозі, не міг знайти аналогічного співпадіння в одній монеті по аверсу і реверсу. А якщо могли комбінуватись - то цим все пояснюється.
І на останок, підкажіть - ці монети ,,виливалися", чи чеканились?
Також відомі лімесні копії наслідувань, які відливались.
У Вашому випадку я бачу бронзу, але поверхня ну зовсім не така, яка має бути у бронзи, з якої змили товстий шар оксидів.
Треба було робити фото до чищення, може і не було б питань.
Нажаль, деякі дії робляться спонтанно, не врахувавши той момент, що не всі денарики в бруді, виявляться срібними. Частіше за все, дуже тяжкі накипи, легко знімаються електролізом і отримуються чистенькі, гарненькі денарики придатні для ідентифікації ( але прорахувати, що з під бруду з'являться два наслідування в іншому сплаві з одного поля - було не можливо наперед...).
Доки писав - виникло ще одне питання: разом з цим реверсом, є ще два таких в каталозі - всі три з однієї географічної місцевості. Ці наслідування теоретично могли виготовлятись ,,місцевими майстрами" ?
Ну так, схоже, що плаковане.
Але поверхня тоді має бути срібною.
Ось тут дещо про наслідування:
View of ON THE QUESTION OF THE BASIC PERIODIZATION OF IMITATIONS OF THE ROMAN IMPERIAL DENARII IN THE CHERNYAKHIV CULTURE AREA: THE CONCEPT OF TWO «WAVES»
Дякую - інформація дуже корисна для мене.