sim911
sim911
12 жовтня 2024, 17:17

Фальшак на визначення

Фальшак на визначення
Доброго дня спільното . Хочу почути думки щодо цього фальшака . Визначив як поз. 101 згідно до каталогу екзонуміі . Буду вдячний за допомогу .

Повідомлення
12
12.10.2024
Доброго. Схоже вона (із того же "мондвору"), тільки без гуртового напису. Чи десь проглядається? Прівняйте як дзвенить ця монета і Ваші білі гривні та напишіть які дзвінкіші. Зробіть фото ділянки гурта навпроти гулі на реверсі. Цікаво литник підведен був до гута, чи  прямо на край реверсу?
12.10.2024АвторВідповідь Ekaterinazzz
Дуже дуже нечітко можна розгледіти частини букв «ривня» , але якщо не знати що там написано то і їх незрозумієш . Тобто під каталожний опис гурт наче підходить . 
На дзвін порівняв з той що АБг. Дзвенить сильніше ця-жовта . Але що нам дзвін покаже ? Монети з абсолютно різних металів і різної ваги  , біла схожа на олово чи свинець, тай пише по бумазі як львівські полтинники. По фото все що зміг зараз витягнути , якщо треба більш детальні зроблю завтра при денному освітленні
Відповіді: 1
12.10.2024
Люди цікавляться з чого зроблені монети. По звону можна оцінити матеріал. Олов"яні сплави глухіші, та і ці  монети красять під натуральний колір. По фото видно, що то литник. Тільки чому він виходить   на поле не зрозуміло: чи так задумано, чи форма тріснула? Але гуля присутня в обох випадках (Ваша монета і каталожна). А різне росташування  литника говорить, що форма була не одна.
Відповіді: 0
12.10.2024Автор
Ну в цьому  прикладі по дзвону можна зробити остаточні висновки що вони з різних металів . Біла -глуха , порівняв з львівськими полтинниками -дзвін майже однаковий . Ця що жовта - набагато вищий тон видає . Завтра ще спробую порівняти з латунню . На перший погляд не сказав би що крашена . Схоже це й є оригінальний колір металу з якого вона відлита
13.10.2024АвторВідповідь Ekaterinazzz
Так, я зрозумів . У мене є в колекції полтинники львівські з залишками жовтої краски /напилення . 
Тож , як вважаєте , я можу цю позицію підписувати і в холдер ?)
13.10.2024Відповідь sim911
Ну звісно ж так. Тим більш як для власної колекції. Доречі, а як на звук друга гривня біла (1БА1 1996р.), за яку було припущення, що сталева вона?
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.