Drubas
Drubas
17 травня, 21:33

Монета чешуя? Чи сувенір?

Монета чешуя? Чи сувенір?

Доброго вечора. Перебирав старі запаси. І наткнувся на такі "монетки". Допоможіть будь ласка визначити чи це дійсно монета, чи сувенір. І якщо монета, то підкажіть будь ласка що саме за монета. Дякую. З повагою 

Повідомлення
21
Відповіді: 0
18.05, 11:05
Схоже на сіверянські вирізки з куфічних дирхамів епохи Саманідів. Не пам'ятаю, чи були такі маловагі, але якщо були - то тільки в самому кінці їх грошового обігу, тобто в 970-980-х роках. На жаль, тема не моя, справжність дирхамів і їх ідентифікацію встановити не можу. Спробуйте переставити в розділ монет Сходу.
З повагою
Відповіді: 1
Відповіді: 2
10.07, 09:59
Правильнее будет назвать "пакистанские сувениры на тему даммов халифатских наместников и амиров Синда". Вот только не пойму, если "я не я и тема не моя", то зачем смазывать выдумки продавца еще более выдуманными теориями? "Вподобаек" остро хочется? Или банально в доле?
И какого беса этот мотлох делает в продажах Доислама, если это "подрОжания саЛАманидам"? Что, чем меньше предметов в разделе, тем больше на глаза попадается?
Змінено автором 10.07, 10:10
Відповіді: 4
10.07, 16:50
1. Не комментируют - не означает, что не видят. Почему не комментируют - вопрос отдельный и...

2. ...речь была не про обсуждение, но про выставление на продажу в раздел Доислама. Два раза промахнулись?

3. Период мне не известен. Автор почему-то пожелал остаться неизвестным. )

4. Выдумки - это про саманидов и подражания.

5. Забаненный, вот Вам две ссылки:Здесь найдете ответы на большинство вопросов. Особо рекомендую почитать комментарии.ZENO.RU - Questionable coins from Sind / Multan area А здесь можно поискать, с каких монетных типов воспроизводили эти "подражания".ZENO.RU - Habbarid Amirate

Если Вам удастся найти объяснения:
– почему якобы "обрезки" имеют явные следы чеканки на рубленных из монетного прутка заготовках;
– под какую распространенную монетную систему могли быть "обрезки" подогнаны?
– зачем вообще выпускать подражания разменным локальным выпускам, весьма ограниченным по региону распространения и времени актуальности?
...то с удовольствием послушаю Ваши мысли.
Змінено автором 10.07, 16:51
10.07, 18:01АвторВідповідь planar73
Дякую за інформацію.  В коментарях вказав що копії і щоб ставки не ставили. Після закінчення перевиставлю правильно. З повагою Олександр
Відповіді: 3
10.07, 19:09АвторВідповідь planar73
Все ок. Головне що дійшли консенсусу) дурити нікого дійсно не хотів, ці ієрогліфи для мене темний ліс, я по нагородах) гарного вам дня
Відповіді: 1
Бажаєте додати повідомлення?
Щоб брати участь у обговоренні, будь ласка, авторизуйтесь.
ПошукЗакрити
Cookies
Ми використовуємо обов'язкові файли cookie для коректної роботи сайту та додаткові, щоб зробити взаємодію з сайтом максимально зручною. Це допомагає нам персоналізувати ваш користувацький досвід, а також отримати аналітичну інформацію для покращення сервісу. Якщо згодні прийняти всі файли cookie, натисніть «Прийняти всі», якщо ні – «Тільки необхідні». Щоб дізнатися більше, перегляньте Політику використання cookie.