Anonymous
Anonymous
7 January 2024, 05:35

Порадьте срібні монети для інвестиції

Порадьте срібні монети для інвестиції

Які срібні монети краще вибрати у якості інвестицї і чому? Бажано щось не сучасне.

07.01.2024
Ну думку спадають тільки 50 коп або рублі срібні ссср. Якщо тематика ссср не подобається, тоді германська імперія. Царська росія не рекомендую, багато підробок потрібно бути експертом
Anonymous
07.01.2024AuthorAnswer Client639569
Бачу багато радянських монет, в них, напевно простіше розібратися. Але багато чув про підробки. Чи ті ж полтініки нема великого сенсу підробляти з їх ціною?
07.01.2024Answer Anonymous
Нема сенсу підробляти, а ось рублі підробляють
Answers: 0
09.01.2024Answer Client639569
Да нет, как раз полтинников в 2019-2020 годах - завезли крайне большую партию, с глубоким серебрением, и по весам почти неотличимым. Единственный экспресс метод - стакан с водой и ниткой, на плотность. Об этом говорили и Андреевском и в Одессе.
Answers: 2
Answers: 1
07.01.2024Answer GARDININI
А які саме порекомендуєте? На які зараз є попит
07.01.2024Answer Client639569
Можна зайти в розділ Нумізматики (середньовіччя) відсортуйте по металу, і все що подобається! В тому числі срібники, гривники Володимира.
wadik1631
07.01.2024Answer GARDININI
Removed by author
Answers: 10
07.01.2024
Моя вам порада, збирайте срібло ссср або царизм у штемпельному блиску, і тільки. Ви заплатите дорожче чим за метал, але такі монети в ціні не падають, а тільки ростуть. І тільки в штемпельному блиску. Не прогадаєте. Нехай краще у вас буде 2-3 таких монети, чим багато зализаних
Modified by author 07.01.2024
yama584
Моя вам порада, збирайте срібло ссср або царизм у штемпельному блиску, і тільки. Ви заплатите дорожче чим за метал, але такі монети в ціні не падають, а тільки ростуть. І тільки в штемпельному блиску. Не прогадаєте. Нехай краще у вас буде 2-3 таких монети, чим багато зализаних
дороже метала? возьмем полтиниики 1912-13г или 24-27 метал 300грн. штемпель 3000. 1914- убитый 1000, штемпель 500дол.
А теперь просто думать сколько есть денег, на сколько лет и как быстро их можно вывести. за лом можно быстро продать.
Но например чем ета идея не нравиться, про продаже тут большой %. а лом скупать поштучно переплатишь за пересылку.
07.01.2024
Removed by author
07.01.2024
Removed by author
07.01.2024
Тогда какие серебряные и золотые монеты советуете?
yama584
Тогда какие серебряные и золотые монеты советуете?
смотрите Я покупал полтосы когда начинал, с доставкой выходило 100 грн(12дол) сейчас цена таже.
Собирать если денег хватает:1. все в состоянии.2 если хватает редкое в состоянии.
тут вопрос в чем вы експерт и чтобы не попасть.
Anonymous
07.01.2024AuthorAnswer yama
Поки мало в чому можу назвати себе експертом, але часу ще багато, щоб навчитися розбиратися і не робити необдуманих кроків. Дякую за відповідь!
wadik1631
07.01.2024
Removed by author
wadik1631
07.01.2024
Removed by author
yama584
07.01.2024
полтосы Никола2 в состоянии выросли(если в дол считать).
Anonymous
07.01.2024Author
Тому спочатку вивчаю, задаю питання, оцінюю ризики, щоб не викинути свої гроші на вітер.
vkf772480
07.01.2024
"Які срібні монети краще вибрати у якості інвестицї і чому?"   - є таке поняття як інвестиційні монети, як срібні так і золоті.  Випускають у багатьох країнах.  А щоб не переживати справжня монета чи ні, як тут шановні форумчане справедливо нагадують,  то є варіант банківських злитків,  можно купити у банках. То чистий драгметал, у різних вагових номінаціях.  Але це все так звані "довгі" інвестиції.  Тобто профіт зможете отримати дуже нескоро.  
У 1913 році мій дід інвестував у гроші, паперові царські рублі, і так надійно заховав, що я знайшов їх випадково десь вже у 80-ті.  Дивився на ці папірці і мучився думкою: а чого  було б діду не обміняти у 1913 році цю значну суму на золоті монети.  О то б був профіт мені.   А так, просто папірці  Це я про те, що треба правильно обирати засіб інвестування.
Anonymous
07.01.2024AuthorAnswer vkf77
Думаю, знайома багатьом ситуація. Мій бать срібні полтініки радянські в ломбард здавав в дев‘яності, бо на шахті зарплати затримували. А так, за двадцять+ років вже б і вартість якась наросла.
15.10.2024Answer vkf77
Мабуть, все ж таки, Ваш дідусь не інвестував у царські паперові гроші, а просто їх відкладав, як і зараз відкладають гривні "про запас". З повагою.
07.01.2024
Вітаю!
Все життя інвестував в своїх дітей і їх освіту. Кожну вільну гривню чи долар. Тепер, коли вони самостійні і дорослі, маю "маржу". Повірте, ні на хвилину не жалкую, що саме так і зробив. Маю на схилі літ спокійне, забезпечене, самодостатнє та цілком різноманітне життя без стресів інфляції, повітряних тривог, нестачі коштів, неякісних продуктів чи незадовільного медичного обслуговування.  І жодне золото, срібло чи діаманти це не замінять. Якось так...
wadik1631
07.01.2024Answer КАПІТАН ZELENY
Removed by author
wadik1631
Removed by author
vkf772480
07.01.2024
Консультанти з інвестицій зазвичай радять так: вкладайтесь у власне здоров'я,  освіту, дітей...
wadik1631
07.01.2024Answer vkf77
Removed by author
wadik1631
Removed by author
Anonymous
07.01.2024AuthorAnswer vkf77
Так, в себе інвестувати - обов‘язково, ви праві. Один з аспектів - вивчити питання інвестицій в різні активи, в тому числі й монети( а чому б і ні?). Тому таке питання було.
07.01.2024
Поки не закінчиться війна не раджу в щось інвестувати взагалі. Зі середньовічними чи царськими срібняками як захочете виїхати за кордон то виїдете без них. З українськими срібними виїдете але поки не позбираєте всі документи. Краще вже в Європі покласти в золоті депозит чим тут вкладатися під час війни в срібні монети.
Anonymous
07.01.2024AuthorAnswer Vikleo744
Ви праві, хто знає, що буде по закінченню війни. Та цілком можливо, що і виїзжати не захочеться, а монети в ціні виростуть за цей час хоч трохи.
08.01.2024
Купуйте лом золота.Срібло в ціні ніц не росте останнім часом.А різне золоте барахло ви завжди здасте в ломбард
08.01.2024
Срібло почне рости (і може навіть - швидко), коли ситуація у світі заспокоїться. Стосовно накопичення в срібних монетах, якщо акцент робите саме на сріблі а не на нумізматичній цінності - вишукуйте убиті рублі і полтіни срср і періоду Миколи 2. Їх у нас дуже багато, можна придбати за ціною металу, вони впізнавані  і убиті монети ніхто не підробляє
08.01.2024Answer POL_
Тоді краще купувати 50 коп 1924, вони і не дорогі, і по ціні дома в непоганому стані
Anonymous
08.01.2024AuthorAnswer Client639569
Теж про це думав, їх часто купою продають як раз.
08.01.2024
Совет ничего не покупать в войну считаю самим лучшим. Но если все таки есть желание и нет опита (как у меня), то как новичок новичку - мой топ монет с минимальной нумизматической наценкой 1) 50 франков 1974 по 1979, большая красивая монета, 30 грамм , 0.9 проба, монета у нас не популярная, кроме того имеет большой тираж (она инвстиционная) но как по мне отличний вариант покупать серебро  в монетах и не за дорого 2) уже упомянутие полтинники - 1924 год, и 50 копеек 1922 год. Рубли - нет, там наценка уже большая, и фальшак купить вероятность гораздо больше. 3) 10 франков 1965 - 1973 год, та же история что и с 50 франками, но наценка чуть больше так как вес монети 25 грам, 0.9 проба 4) Инвестиционние весом в одну унцию 0.999 - я би рекомендовал не покупать ничего кроме канадских листов и архистартигов (по цене нбу конечно), и желательно не позже 2020 года. И они должни бить в  иделе и за минимальную возможную цену. Не покупайте монети в слабах. Не покупайте монети с красивостями в виде позолот и тем более цветних ємалей. Не покупайте монети с пробой ниже 0.9. Не покупайте монети с ударами по гурту. Не покупайте монети со стертим гуртом. Штемпельний блеск конечно здорово, но нужно проделать возможно долгий путь как нумизмат чтоби понимать за что переплачивать иногда в десятки раз.
08.01.2024Answer gikach
Якщо витрачається сильно менше ніж заробляється, і вже є запас в валюті - чому б не купити трохи. Щодо класичних інвестиційних монет - вони коштують шалених грошей порівняно із ціною срібла в них, це плата за бренд а не за метал. Зі мною можуть не погодитись, але вважаю що чим блище до ціни металу ти купуєш - тим надійніше твоя інвестиція. 

А якщо трохи відійти від теми - я б зараз радив у якості металу - золото а не срібло. Якщо є змога купляти і зберігати його за кордоном - ідеальний варіант. За кордоном - у інвестиційних монетах або зливках, на золоті націнка - крихітна порівняно із сріблом. Можна і тут, у будь-якому вигляді (тут вже пропонували лом ювелірки - плюсую), але продумати як ви це будете вивозити у разі чого
08.01.2024Answer POL_
"А якщо трохи відійти від теми - я б зараз радив у якості металу - золото а не срібло. Якщо є змога купляти і зберігати його за кордоном - ідеальний варіант" - ну я когда размишлял над вопросм метала то я просто открил график золота и серебра. Покупать актив по цене исторического максимума мне не позволил здравий смисл. Поєтому я вибрал серебро ) Покупка слитков в золоте ну єто только для того чтоби ваши внуки его продали, тогда будет существенний плюс. Для внуков.
08.01.2024Answer gikach
Я купую і золото і срібло ;) 
З золотом - це як подивитись, я купив перше золото десь 3.5 роки тому по 1500$ за унцію, зараз можу продати його десь за 2000$. Є непагані шанси, що за 5 років ми побачимо умовно 2500-3000, а онуки - вже точно будуть нам дуже вдячні
Answers: 5
08.01.2024
Скажіть будьласка чи є сенс у війну інвестивувати в золоті монети, чи краще купувати валюту? Розумію що це два різних напрямка, і купівля валюти це не інвестиція, а лиш зберігання коштів, але золото є золото. З повагою.
08.01.2024Answer Client639569
Валюти під час війни бажано мати стільки, щоб хочаб рік прожити в разі втрати прибутку, щоб вистачило на хороше лікування і щоб мати змогу переїхати. Інвестувати в метали - це так, приємний бонус на хороші часи, на старості купити собі спорткар чи віддати дітям/онукам. Бажано не переводити в метали більше 20% від того, що Ви відкладаєте
08.01.2024Answer ЯГО 76
Только валюту
І Ваша валюта, згідно ваших слів, знеціниться вдвічі за 3 роки і принесе 0 прибутку
08.01.2024
Человек спрашивает что купить в целях инвестиции из старого а ему предлагают  инвестировать в совр. Я бы искал на вашем месте редчайшие античные монеты, которые, скажем (утрирую) стоимостью 100к долл на еврозаеадном рынке. Кзнать об этих монетах и искать их у нас. Люди на руках имеют множество разного. Лучше купить за  1к монету, которую можно в любое время продать за 10к или более нежели инвестировать в серебрянный мусор. Спросят - а где найти эти монеты. Ответ: заниматься, увлекаться, общаться, читать, собираться, обсуждать и мн. Другое. Лично я считаю что инвестиция это когда купил за доллар то, что можно в любой момент продать за 20. Не меньше х20, все остальное это мастурбация (изв)
08.01.2024Answer Marian_h
Мы живём в такой стране, где бедность в приоритете к сожалению. Поэтому никакие монеты по 100 тысяч долларов никто покупать не будет это факт, это уже Европа и штаты. Тут все же надо подходить к монетам которые являются не сильно дорогими, что бы большинство могло обратить внимание и купить. Если покупаете монету за сотни тысяч долларов в Украине, готовы что она простоит не один год, а то и вовсе никогда не будет продана. У людей нет денег, и это факт
При купівлі в Україні "за копійки" та продажу в ЄС (чи Америці) потрібно буде зробити лише два легких кроки:
1. Провезти непоміченим предмет продажу через кордон;
2. Надати посереднику або покупцю документ про ідентичність та походження.
В іншому випадку - ціни в ломбардах та магазинах старожитностей ЄС (наприклад) такі ж хамські. як і в Україні. А якщо у Вас ще й український паспорт (без документу не приймуть ВЗАГАЛІ), то ціна скоротиться ще на чверть або зовсім відмовлять, як не громадянину ЄС.
08.01.2024Answer КАПІТАН ZELENY
Тоді зараз інвестицій не на часі. Бо може все зміниться за день. Часи важкі, вони завжди такі були, але коли війна це взагалі...То що робити не знаю, чи інвестивувати, чи купляти бакси, чи взагалі нічого не робити. Я не знаю що буде в майбутньому, ось нажаль в цьому проблема і головний страх сьогодення
Так, але життя продовжується. Якщо Вам від цього буде легше на душі - купуйте по срібній монетці на місяць, це може дозволити собі кожний
Тоді зараз інвестицій не на часі. Бо може все зміниться за день. Часи важкі, вони завжди такі були, але коли війна це взагалі...То що робити не знаю, чи інвестивувати, чи купляти бакси, чи взагалі нічого не робити. Я не знаю що буде в майбутньому, ось нажаль в цьому проблема і головний страх сьогодення
Війна і всякі пертурбації,це якраз той час,що можна купляти(якщо гроші -є).Ротшильди казали: "...купляйте золото,коли по вулицям тече-кров".За за своє довге життя,завжди купував в кризи(розвал срср,лихі 90-ті,введення в обіг гривні 96 рік,фінансова криза 2008,початок анексії,тощо)людям не до цього грошей обмаль.Продавав в "жирні часи",коли багато хто, незнав куди втулити зайву копійку,так був готовий до наступного "шухеру".Купляйте що зараз мало кого цікавить,а продавайте коли за чимось ломлятся всі в одну калітку.
Абсолютно згоден, якщо рівень знань і психоемоційний стан дозволяє бачити такі можливості і щось з цим робити - це просто бомба. Це щось на багато рівнів вище за срібло/золото, але і срібло/золото - це ліпше ніж покласти гривні в банк))
Answers: 3
08.01.2024
Средневековые таллеры. Там очень часто заоблачные цифры. И купить такой таллер надо за , скажем, недорого. Тогла ожидание превращается в золото. 
Есть еще такой важный психологичееский аспект - человек довольствуется и считает верхней границей способностей именно то состояние, в котором находится сейчас и теперь,  у него потолок. Не потому что он тупой или плохой, а потому что он и не подозревает что можно выйти за эту границу. Надо выходить за границы еще в более менее здравом уме, с возрастом не зазочется вовсе ничего
08.01.2024
Не меньше х20...
Чо так мало...
Мелко плаваете...
Х100 - что бы зад свой поднять...
Не меньше...
Чо мелочиться..
08.01.2024Answer tonkiy
Инвестиции х20 это что то из ряда фантастики. Это только биткоин из далёкого прошлого)
08.01.2024Answer Dima88
Інвестуєм, більше ніж в усе інше)
Anonymous
08.01.2024AuthorAnswer Dima88
Це в першу чергу, без варіантів!
08.01.2024
Рекомендую все -таки рублі 1922-24 років.Але в гарному стані.Приклад- скупляв за період 2021-22 років рублі в середньому по 1000 гривень в гарному стані.Частину довелось продати в середині 2023 по середній ціні 1500.От і рахуйте.Долар такого не зробить.З повагою.
Anonymous
08.01.2024AuthorAnswer Fenist67
Дякую, що поділилися досвідом. Поки орієнтуюся на рублі/полтініки.
08.01.2024Answer Fenist67
Купляв долари в в 21-му по 24 гривні, продав по 37. Порахував. Та сама маржа 50%
Я не про те, що не варто інвестувати,я  про математику.
08.01.2024
Все комментаторы плюс минус думают и живут одинаково. Х100 - не совсем реально. А х 20 - да. Я не грил по 100 к монеты покупать. Я грил их продавать по 100 к а покупать по 1к. Надо уходить от этих  границ рамочных покупаюя мусор серебрянный «инвестиционный». Это все я вел к тому что человек пришел за советом и все ему дали , по их мнению, хороший совет. Но качество жизни этого человека , создавшего эту группу не улучшится от этих советов, и , воспользлвавшись советом и купивши архистратигов - он будет сидеть с ними до скончания дней с приростом  100 проц в столетие. Форумчанин выше пишет  с издевкой «лучше х100» … так вот всяко лучше как х2. 
Почему х2 - потому что люди считаеют что уже очень неплозо заработать х2… и все, это их потолок.  Дальше человек только старше, боязнь страхи, неуверенность и тд. «Ну, луше х2, как вообще ничего» скажет он. Он сломлен, и врятли духовно и психологично его восстановить. Я знаю продавца (диллера, перекупа, как удобнее) картин, который работает в этой сфере годами. История: Был у него в наличии Кашшай, я знаю что купил он его у владельцев за 400usd, мне он его продал за 430. Цена рыночная была 500 как самый минимум, размер уровень письма и тд. Но он боялся сказать цену большу. Страх, рамки и тд.
Все комментаторы прекрасные люди, каждый хочет как лучше посоветовать, я ни в клем случае никого не оскорбляю, просто существуют и иные правды, иные реальности, которые очень оядом, но человек который зарабатывает 30 д на картине - просто не может выбраться за эти пределы.
08.01.2024
То на блошином так моржу ловят
Купи продай...
Один к 100
Х100
Чо и пишут 
Морочится меньше х20 
Не будут...
Воно так и е
...вище ж вона написала...
То инвестиций не касается
....то сруб грошей по быстрому ...лохотрон..
Купи продай...
Как на хитровом рынке...
Головне слово - скупляв...за сикоко...
Ладо...
Это барыжничать - по старому...
А не инвестування
Добре...
08.01.2024
Последнее . У меня есть знакомая художник самоучка. Сказать что это даде не аматорскийуровень - не сказать ничего. И говорит она мне- можешь узнать у знакомых может кто бы хотел купить, так как в своем коугу явсем продала. Я спросил цену. Она говорит за 500 д продала практически все работы.  Я слегка обалдел и спросил зачем тебе моя помощь если ты вот это вот продаешь по 500. Я тебе и по 30 их не помогу продать. У нее  от удивления (впрочем как и у меня от ее 500д) глаза с орбит выкатились. И говорит она мне : я продаю по 500 но думала это мало, поэтому хотела хотя бы 700». Я говорю эти картины не стоят таких денег а она мне - как не стоят есди их поккпают за эти деньги. 
Вывод: она себе придумала что ее картины ценятся и продаются за 500 и слздала вокруг себя эту ауру (тут кстати никакой мистики, обычные потоки энергии правильной) и она их продавала по 500. Просто находились люди , которые это поккпали. Тот выше, который зарабатывет 30б с перепродажи картин - он так не сиожет, он уже очень обволочен этой тяжебой дегтярной, он не сможет изменить свои взгляды, он просто скажет что это невозможно. А эта девушка просто берет и продает за 500.
Я не занимаюсь нравоученями, просто как интересная штука задуматься. 
И не связано это ни с войной, ни с бедностью (как выше упрминали)
08.01.2024
У художником ум набекрень - свободное мышление у любого
Им трудно чтото доказать в априоре...
Они отдельной кагортой и по мозгам и по общению стоят
Работы ценят
Каждый по своему...
Быва и по цене и к шедевру приравнивают...
....и в запои то ж уходят при депресняке ...как и все свободные....
Ладо
У худ прома по другому происходит...если панно из мозаики сделать надо..
Настенная из баллончиков - графити то да пусть коллекционирует...
Вместе со стеной...
....инвестиции...
08.01.2024
Вот пример для инвестиций...
Если бабло некуда девать...
...и приминение и отношение...и актуално
Каждый день...
08.01.2024
Абсолютно не дело в художниках, вы буквально читаете… ,  тут суть в мышлении..  установке..
Я видел бакелитовые ручки.. как то не вникал, а потом стало интересно зачем их покупают , я потратил неделю времени, и таки узнвл… саудиты из  цельных ( без отверстия которые) делают четы. 
Они точат  из жтих ручек четы. Точат и с тех что с отверстиями, но надо чтобы стенка имела отт0,5 см. Ньюансы. Я не знал их, но задался целью и узнал. 
Я нашел саудита, не  соазу нашел…. месяц угробил на поиски.  Но продавал я е у по 80центов за грамм. Их в граммах считают. Стандартная ручка 60 грамм. Я их покупал оптом у галичан  по 70-80 за ручку. Когда как.  1 гр = 1,3грн. Продавал 1 гр = 80 ц. 
Я ничего не фантазирую и не гиперболизирую. Естесивенно что  получалось больше как х20.  (Это комментатору относительно «х100 лучше»)
Заниматься можно хоть чем. Страх и рамки - это враги. 
«Лучше я буду иметь свою синицу под мышкой х2, нежелеи какие то фантастические х100», сказал он
wadik1631
Removed by author
08.01.2024
Tonkiy календарь хорош)) не отказаося бы тоже от такого.
08.01.2024
Не каждые четки подходят, должен быть рисунок т зв разводы. Янтарь хрупкий , дорогой.  Бакелит масс маркет  у южан. 
И масса его разновидностей и рисунков. 
Бакелит дерьмом никогда не считался. Cartier, Chanel, YL и многие другие его начали тспользовать как элементы украшения, бум невероятный, 20-30е. 
Мода, стиль и тд. Использовался в искусстве арт деко наряду с кожей деоевом и бивнем.
wadik1631
Removed by author
Dima881188
08.01.2024
За талери вже говорили, підтримую. Ще хотів би добавити Римські денарії в сохрані як інвестицію.
Anonymous
08.01.2024AuthorAnswer Dima88
Так, динарії теж хороша ідея, хоча вже зустрічав підробки. Як і в будь-якій темі, треба добре розібратися. Дякую за пораду.
08.01.2024
Вадик, я вам не пытаюсь что-то доказать и навязать,. Бакелит есть разный. Бакелит ручек - 50е. По качеству не отличается от 30хх.. а ваш совковый карболит да, только в этих целях и использовался, телефонылампы изоляция, блоки. 
Цена ноль, даже чуть меньше. О 20-30хх я упомянул при том , чтобы обьяснить вам насколько он был ценен, модный в высших слоях общества. (Изделия из фенольных смол использовались наравне с иными не дешевыми материаоами)А приличных людей не аж так и много, процентов 10%, врятли больше, ну,может с Вами - 10.001%…
Остальные тоже хотят красиво выглядеть.
Не каждый мог фабера себе купить, но плевкевича и фраже - многие могли
wadik1631
Removed by author
08.01.2024
Скажіть, золоті ауреуси в цілях інвестицій себе як показують? А золоті архістратиги?
Змахує на те, що Вам просто подобаються ауреуси, і архістратиги, і Ви хочете знайти причину для дорогої покупки))
Про Ауреуси тут правило універсальне - не намагайся заробити на тому, в чому ти не профі. Це тимпаче стосується екзотичних речей, як то старовина чи мистецтво.
Архістратиги - сприймайте як інвестиційну монету (шматок золота)
08.01.2024
Серебрянные монеты не являются инвестициями. Сидите в кеше.
08.01.2024Answer ЯГО 76
Как раз такие серебро это драг металл, так что являются. К тому же если монета серебряная имеет стоимость нумизматическую, то это ещё лучше
08.01.2024Answer ЯГО 76
Тем более серебро доступно для людей, особенно в нашей стране с нестабильностью и плохой экономикой. И серебряные монеты может купить почти каждый, а золото дано не всем
08.01.2024
Вы очень примитивно рассуждаете.
Что вы пытаетесь выкрутить?
Курс $, инфляция, потеря круга интересантов. Дрочь в длинной перспективе.
08.01.2024Answer ЯГО 76
Дивлячись який період часу ми розглядаємо:
5 років: Срібло - 1.5х, Золото - 1.7х
10 років: Срібло - 1.2х, Золото - 1.5х
15 років: Срібло - 2х, Золото - 2.2х
В довгій перспективі якраз не дроч а щось близьке до золота, при цьому - в окремі періоди часу зростання було 2х за рік
Modified by author 08.01.2024
08.01.2024
У вас есть 15 лет морозить кеш, в призрачной надежде х2? И опять же в золоте. Серебро вообще тут нечего рассматривать.
08.01.2024Answer ЯГО 76
Срібло (як і золото) є інструментом, що сповільнює інфляцію вашої грошової маси, не більше. Швидкість здорощення у цих інструментів +- однакова і за останні 15 років склала 2-2.2х. При цьому, маючи такий інструмент можна (не гарантовано) потрапити на момент, коли метал дуже різко піде вгору і вигідно його позбутись. Беручи до уваги той факт, що більшість людей просто купують долари і тримають їх на антресолі по 5-10 років, вважаю цю тему не позбуту сенсу і комусь корисною.
Заморожувати якийсь значний кеш в золото/срібло, якщо є інші варіанти (вигідні фонди, позики, прибутковий бізнес і т.д) - звичайно не варто
08.01.2024
Підтримую , як інвестиції срібні чи золоті монети проблематичні, ціна в доларах майже не росте,плюс затрати купівлі продажу ,комісія,поштові послуги.Я задумуюсь сам як збереження ,чи накопичення коштів, краще купувати лом ,по ціні лома,купити продати легко,багато вільних грошей золото,мало срібло,навіть про  мідь думав колись,мідь росте в ціні .Якщо ви любите,барахолки ,шукати серед хламу цінне,перебирати,  антикваріат нумізматику,боністику ,колекціонувати ,систематизувати,то в перспективі ріст в ціні є,можна вкладати.Українські бони,монети,попри війну виросли в ціні суттєво, зараз якийсь бум на пам'ятні,ювілейні монети України.Царизм росте ,але не всі монети.
09.01.2024Answer lys26
Так, погоджуюсь. Бачу людей тіпає від слова "інвестиція" у відношені до металів. Срібло/золото - це не інструмент збагачення, а скоріше спосіб накопичити і передати частину своїх теперішніх статків собі в майбутньому. Тому особисто я і раджу - не переводити в метал значні суми і якщо купувати - то найблище до ціни металу, акцент робити на кількості а не винятковості
08.01.2024
Якщо любити старовину,і шукати на барахолках, в селах по людях ,серед знайомих ,в кинутих будівлях,то це класна тема.Якщо інвестувати з надією зберегти свої кошти від знецінення в монети то моя думка це помилка,тим паче в Україні.Не законів ,не справедливості.Віджати будь хто може поліція ,бандити ,сусід вкраде і як пишучи заяву доводити в поліції де взяв п'ять кілограм срібла.
wadik1631
08.01.2024Answer Ostapp
Removed by author
08.01.2024
так "флаг" в руки, працюйте з ним, тратите свій час на писанину!
Пишите маячню!
wadik1631
08.01.2024Answer GARDININI
Removed by author
08.01.2024
Тони алюмінію по 1 коп. 1992 р., це не "брєд" ? Ну да, попросіть свого колегу, наштампує Вам, він профі в цьому! Продасте разом, заробите!
08.01.2024
Колись двадцять пять  років назад,мені було десь 12 років.Вимінював срібні полтинніки СССР за жувачки собі в колекцію,і думав прицінитись в місцевого бариги.Він тоді давав за срібні  50 коп.5-6 долларів .То наскільки вони за 25 років виросли в ціні ,в мене питання хто вважає це інвестицією?
Ostapp1139
08.01.2024
Якщо реально!
В основному усе залежить від суми інвестицій.
08.01.2024
Как оставить два миллиона долларов внукам.   Видео с русскими субтитрами.   

08.01.2024
Підкажіть з приводу інвестиції в срібні/золоті монети Америки? Чи воно того не варте, якщо ще ніхто про це не згадав?
08.01.2024Answer Klon_Dead
Не варте, у нас нема ринку збиту на них, будете продавати по ціні металу якщо треба буде терміново. А ціни на ці монети можете поглянути самі
09.01.2024Answer POL_
А на які монети є ринок сбиту, окрім сучасних, скажіть будьласка. Саме золоті
У нас - ні на які, всі збуваються за ціною металу. Тому якщо брати - то те, що найблище до ціни металу. Американські монети - чи не найдорощі в світі, і існують бо на них є ринок всередині США, я про це
09.01.2024Answer POL_
Не згоден. Червонець 1923 продається по 200-300 тисяч гривень на віоліті, проходи є. Хоча ціна металу там максимум 15 тисяч
А, "окрім сучасніх", перепрошую, не правильно прочитав. Не знаю, я не експерт в нумізматиці. Можу припустити, що у нас є попит на те, що тут ходило і чого тут багато (СРСР і Росийська імперія, Реч Посполита, Рим і античні держави)
09.01.2024
Доброго дня, якщо цікава моя думка, то я вам скажу, беріть долари моргана  до початку двадцятого сторіччя, 50 коп СССР то таке, вони цінні та цікаві в гарному стані, це рідкість
09.01.2024Answer Moneylove
На морганів спрос у нас невеликий. Да цікаві, але дуже невелике коло коллекціонерів
09.01.2024
Стабильно продаються срібні доллари у нас,звичайно не як горячи пиріжки.а ціні 2000-3000 грн не вважаю що захмарні,по царизму за такі гроші нічого доброго не прибаешь
09.01.2024
Зараз на любу тему е попит та коллекціонери,якщо монета хороша і ціна адекватна вона продасться питання тільки часу.
09.01.2024
Купуйте римські динари, їх з кожним роком стає менше :)
09.01.2024Answer Keletska888
Полтинники ссср в штемпельном блеске, вот что нравится людям. Это я точно знаю
09.01.2024
Не стає іх меньше .скільки викопали всі в наявності,але якісна монета вже коштує від 3000 грн а затерті взагалі не знаю навіщо іх купляти
09.01.2024
Насчет инвестиций золото vs серебро - погуглите silver stacking. Америкнци скупают сотнями унций серебро. И зачастую причина аргументации такая - в природе серебра примерно в 16-18 раз больше чем золота. Но золото стоит в 84 раза больше серебра. И в очень недавней истории уже били периоди когда єто соотношение очень сильно уменьшалось. Сейчас когда золото стоит рекордную за свою историю цену, виглядит вполне логично купить вместо него серебро. И ждать пока соотношение будет ниже чем 84 как сейчас.
09.01.2024Answer gikach
Серебро всегда будет в цене. Так как оно используется много где в промышленности, золото же не в таких объемах и масштабах
09.01.2024Answer gikach
Так. Завжди дивувався, що люди ведуться на таку аргументацію. Ціна визначається попитом і вартістю виробництва (видобутку), а не співвідношенням кількості металу в природі. Ринок все розставив по своїх місцях, і я б не розраховував на повернення співвідношення ціни 1 / 20 .
PS Історія знала випадки, коли коштовне каміння назавжди переставало вважатись коштовним
09.01.2024Answer POL_
Ну багато ведуться, судячи з величезної індустрії виробництва срібних буліонів, тіж канадцькі листи та американськи орли чеканять мільйонами то їх же хтось купляє. Причому купляють тубами, та монстер боксами. Крім того щоб срібло стало більш вігідною інвестицею ніж золото необовьязково мати співвідношення ціни 1 / 20, достатньо буде 60-70 / 1, а ось це цілком можливо. Але в наших реаліях покупка с рук сучасних інветиційних монет дійсно немає ніякого сенсу, бо там величезна премія на ціну срібла при тому що нумізматична цінність цих монет нульова.
09.01.2024Answer gikach
Там ціла субкультура, мільйони людей чи не на всі вільні гроші купують срібло і набої до зброї, складають це в підвал і очікують, що світ навернеться, уряд зникне, а вони будуть багатими і захищеними) При чому це багатство їм мають забезпечити монети цього зниклого уряду, які вони купляють по 1.5х ціни срібла... (звичайне "дешеве" срібло їм для цього не підходить)
wadik1631
10.01.2024Answer POL_
Removed by author
09.01.2024
Шановні, хотів спитатись, які думки щодо швейцарських срібних франків у цьому контексті?
09.01.2024Answer snails_leg
На мою думку для інвестицій підходять саме золоті франки 10, а краще 20 франків
10.01.2024
Середньовічна Польща в колекційному стані-ось,що ростиме в ціні найближчі роки.
wadik1631
10.01.2024Answer Мечникоff
Removed by author
10.01.2024
Середньовічча в пруфі? Це щось нове. Не знав що в середньовіччі була технологія пруф
wadik1631
10.01.2024Answer Client639569
Removed by author
10.01.2024Adept
Вітаю. Ви задали конкретне питання по монетам. А Ви не розглядали інших напрямків інвестування? Наприклад, срібні масонські нагороди... Вони на сьогодні дуже недооцінені, але, на мою думку, в майбутньому, матимуть значну перспективу. Років 15 тому, колекціонерів данного напряму в Україні було так, що на пальцях можна було порахувати. Брак спеціальної літератури та спеціалістів по темі стали причиною того, що тема була маловідома та малопопулярна. Але, привабливість самих знаків, їх високохудожнє виконання, з кожним роком збільшує чисельність їх поціновувачів. Можна вибрати певний напрям - інвестиціїї в самі дешеві срібні знаки, які виготовлялись пеними тиражами від кількох сотень до кількох тисяч, або ж, знаки, які виготовлялись в дуже обмежених випусках, від одиничного екземпляра до трьох-семи екземплярів.
Anonymous
10.01.2024AuthorAnswer valter1206
До цього не думав про це. Можливо порадите літературу, або профільні ресурси, де можна про це почитати та ознайомитися з темою? Дякую за вашу відповідь.
10.01.2024
А золото царської росії теж багато підробок? У ломбарді реально встановити підробку?
wadik1631
10.01.2024Answer AlexBat
Removed by author
10.01.2024
Ну рядову монету ж не будуть підробляти, бо це не вигідно, а це лише рідкісні, вірно?
Так а в чому вигода підробляти з золота 900 проби? Ціна за грам монети 3000 грн(+/-), ціна в ломбарді 2400, + виробництво і супутні витрати, то різниця буде мінімальна…
10.01.2024Answer AlexBat
Вигідна є підробляти. Зустрічав підробки які виготовляють із золота. І люди на цьому попадалися. Тобто сама монета копія, але з справжнього золота. Але якщо наприклад оригінал коштує 30 тисяч, то по лому копія коштує 8-10. Ось так
wadik1631
10.01.2024Answer AlexBat
Removed by author
Yarda2288
10.01.2024
Про яку інвестицію в срібні монети близькі до ціни металу всі тут говорять, якщо ціна унції срібла в порівнянні з 2011 роком впала в два рази?
wadik1631
10.01.2024Answer Yarda
Removed by author
wadik1631
10.01.2024Answer Yarda
Removed by author
wadik1631
Removed by author
wadik1631
Removed by author
DVTB345
10.01.2024
Уважаемый автор темы, Вы для себя определили сроки инвестирования - месяц/год/пятилетие или далее? На сколько Вы готовы "забыть" о своих вложениях?!
10.01.2024Answer DVTB
Я лично примерно готов хоть на лет 10. Тогда что мне лучше делать, как поступать? Хочу услышать ваше мнение, мне интересно
Anonymous
10.01.2024AuthorAnswer DVTB
В цілому думав тримати в монетах до 5% від загальних інвестицій на мінімум 10 років. Чисто як додаткову опцію.
Modified by author 10.01.2024
DVTB345
10.01.2024Answer Anonymous
В цілому думав тримати в монетах до 5% від загальних інвестицій на мінімум 10 років. Чисто як додаткову опцію.
В зависимости от стоимости Ваших 5% - царские редкие рубли или привязанные к определенному событию/ дате, монеты СССР 1958 года,  билон 1931 года и далее по нисходящей. Монеты Украины редкого исполнения, к примеру, 1992 год - так называемый "английский чекан" и т.д.
Anonymous
Розумію, що на все з цього є певний попит. Але що простіше продати у випадку необхідності?
DVTB345
10.01.2024Answer Anonymous
Розумію, що на все з цього є певний попит. Але що простіше продати у випадку необхідності?
Я Вам перечислил редкие варианты монет, поэтому продать из данного перечня можно все. Это все редкость.
Вы просто для себя определитесь: или одна ед., но редкость  или сотня, но менее раритетных (грубо) . На все есть свой покупатель.
Anonymous
Зрозумів. Дякую вам!
vkf772480
10.01.2024
Монети - монетами, а найкращий варіант - це акції, найкраще так звані голубі фішки.  Закордонні приватні пенсійні фонди тримаються саме на доходах від акцій.  У нас с цим поки проблемно, але ж ми йдемо у Європу! Мій американский товариш, коли звільнявся з ПроктерендГембел, отримав пакет акцій цієї компанії,  поклав у банк і має стабільний приємний прибуток.
10.01.2024Answer vkf77
Нажаль в Україні зараз не купити акції, заборонено. Я золото можна, тому ось так
vkf772480
вперше чую, що заборонено, може просто ніхто не продає.  але є я не говорив виключно про українські.  Дуже хвалять у нас воєнні державні облігації, гарний профіт.  От тільки не знаю, яка там мінімальна сума придбання.
10.01.2024
Инвестируйте в фалеристику и ХО третьего Рейха. Цены в Европе и Америке растут как на дрожжах
10.01.2024Answer Anjey66
Жаль, но эта тема не актуальная. Очень много подделок, и коллекционеров больше все таки по нумизматике, чем по наградам
Да, подделок очень много. Я в теме лет пятнадцать, но в некоторых вопросах плаваю
DVTB345
10.01.2024
Если на такой срок, то можно во все, от коллекционного алкоголя (потребует спецусловий для хранения, но нет проблем с вывозом ) до всего того, о чем говорили выше. Добавлю к этому золото античное, средневековое в изделиях в состоянии (вывоза нет).
Если есть кто-то, кто может принять за границей - на их ауках, что-бы не ввозить сюда (ввезти можно, вывезти сложно).
Anonymous
Теж цікаві варіанти. Цікавість викликали саме монети, бо в нумізматиці я хоч трохи та орієнтуюся. Всі інші колекційні теми треба повністю з нуля вивчати. Дякую за вашу відповідь.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.