Вітаю друзі! Допоможіть, будь ласка, з визначенням артефакту! Завчасно вдячний!!! З повагою
Send a request on the topic
Сокира Бортника?
Сокира Бортника?
Report a comment
Your request has been sent
You have already sent a request
Delete message from ?
КР дугоподібна сокира
Наявність намистин в похованні воїна за вашою версією каже що там похована жінка?
Да ніфіга собі жінка з таким арсеналом. Ну, то таке. Борть з колоди роблять спочатку теслом, а потім заглиблюються великим долотом на довгому та міцному держаку. А ви спробуйте такою сокирою видовбати порожнину у циліндричні колоді висотою 1.5-2м., ви зможете це зробити десь на пів довжини леза не більше, якщо хватить сили та терпіння, бо по перше далі вам не дасть це зробити вигин сокири, а по друге цю тонку сокиру буде постійно клинити,закушувати. Ще можете попробувати залізти на сосну, прив'язатися мотузкою і почати довбати дерево. Впенений, що вам прийдеться не легко, замах треба буде робити аж до п'ят, так довбати будете сто років. Раніше я також вважав ці сокири сокирами бортника. Зараз відомі всі технології бортництва, особливо зберігся цей промисел у білорусі дідівським способом у довбаних бортях, є література та відео з бортництва і ніде не сказано та не показано такої сокири, як сокира бортника. Якщо ви мені покажете, або хтось інший покаже і доведе, що це сокира бортника - то я зніму шляпу перед Вами та вибачусь. З повагою.
Дайте лінк на працю з розмірами борті.
«VIOLITY»
Средневековая картина на которой изображён сборщик мёда.
все, я зрозумів вашу кваліфікацію в медозборі та знання історії бджолярства.
Нехай щастить!
Мене вона (інфа) задовільнила, тобто отримав відповіді на питання,але...Я НЕ ПРАКТИК НАУКОВЕЦЬ, що скаже "зуб даю" - радо сприймаю нову інфу з текстами, статтями - не циклимося на власних позиціях.
З повагою до співучасників.
вкажіть вагу сокири,чи може я не побачив.
з повагою до всіх хто тримає в руках фіскарь
alt STOSSAXT Axt Lang Stoßaxt Stechaxt Langaxt Beil Stichaxt I. Brehme Schmiedem • EUR 99,99