Answers: 0
24.03.2024
По подібних виробах, тільки в інших металах, було вже кілька великих і цікавих обговорень в минулому році. Перше змістовне обговорення з’явилося ще в січні:
https://forum.violity.com/viewtopic.php?t=2301631&postdays=0&postorder=asc&start=0

Після того вже в кінці року ще два рази поверталися до обговорень по цій темі:
50 шагів 1992

На оцінку 50 шагів та 1 копійка

В цих темах обговорювалися предмети, виготовлені в інших металах, але тими же штемпелями.  
Відповідно, чекати чогось нового від цього обговорення не доводиться, варто ознайомитесь з попередніми.
Можу тут привести мій висновок з попередніх  дискусій, наведений мною в обговоренні
50 шагів 1992

«К сожалению, сейчас не видно достоверных и убедительных оснований для  определения природы этого предмета и связанного с ним по аверсу 15-тикопеечника с 3-мя ягодами. Что можно сказать определенно – это не проба. Далее вопрос упирается в  происхождение штемпелей. Ведь эти предметы чеканены: это как бы никто не отрицает. Но тут как раз и полное практически отсутствие высказываний от наших экспертов. Я не видел ни одной обоснованной версии о том, где, когда, каким способом и кем они изготовлены – как штемпеля, так и сами предметы. (Есть только туманные, типа  «в гараже», «дядя Вася».)
 Я, например, могу только что-то предположить по вопросу «где?». Мое мнение – скорее всего на ЛСЗ. И в этом случае предмет – хулиганка, а хулиганки, как мы видим, успешно продаются в разделе пробных монет Украины. Но это мое мнение, хотя я вижу, что у него есть еще сторонники. Но есть и противники. Может,  дождемся убедительных доводов или за или против.»

З останнього обговорення вже стало ясно, що той же Ostapp вважає підробним тільки штемпель аверса, що ще більше підсилює невизначеність походження подібних предметів.

Також звертаю увагу на продаж саме такої монет в сріблі тим самим Ostappом в розділі сувенірів за 4 050 грн в лютому 2022 року.
50 шагов 1992 року 1(15к)Аг Срібло. Сувенир.

Така монета в міді продалась в травні 2023 року за 4 999 грн
50 шагів 1992 року, мідь
Answers: 0
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.