Vituttaa
Vituttaa
23 March 2024, 16:23

Прошу допомоги з визначенням

Прошу допомоги з визначенням
Доброго дня, шановне панство! Прошу допомоги експертів щодо визначення та можливої оцінки цієї монети. У мене досвіду ніякого, але я її "визначив" як пам'ятну монету імператора Траяна на честь приєднання провінції Аравія. Матеріал - мідь або бронза, не срібло. Знайдена на середземноморському пляжі. Була геть залипша,тому почистив електролізом. Заздалегідь вдячний.

sagit15798
23.03.2024Adept
Яка вага та розмір? Якщо клітинка 5мм, то завелика для денарія, і замала для аса.
Answers: 0
23.03.2024Author
Дякую за допомогу та вибачаюсь за своє ламерство :) Клітинка там "якась", а зважити нема на чому... Для масштабу та уявлення товщини можу хіба що так зняти
sagit15798
23.03.2024Adept
Ну дивний артефакт.
Скоріше за все це щось сучасне.
За типом денарій, але не денарій, бо вони мають інший розмір та вагу.
23.03.2024Author
Не може бути сучасною. Я особисто знайшов її на Кіпрі, на березі моря, і вона за рахунок оксидів була товстіша за гривню. Півгодини булькало, поки весь бруд зліз. А там були ще якісь нуммії, фолліси та ще щось, не воно?
23.03.2024Author
Або, якщо ви в Києві, можу просто кудись підвезти показати. Цікаво ж, що я таке знайшов :)
sagit15798
23.03.2024Adept
Я не в Києві.
Монета не відповідає ані денарію, ані іншим номіналам.
Сучасною - може бути.
23.03.2024Author
Ну добре, тоді почекаю або справжніх експертів, або хоча б киян. Киянину набагато простіше сказати "я не знаю, що це", ніж огульно заявляти, що це - сучаснапідробка...
sagit15798
23.03.2024Adept
Дайте точний діаметр. Я вихожу з того, що там 23 мм, бо стандартна клітина - 5 мм. Такої монети не існувало.
Якщо діаметр 18-19 мм, то це денарій (підробка, але того часу) - але тоді клітина не 5 мм..
Просто вкажіть параметри монети - це нескладно наче. А потім я зможу відповісти на питання..
Modified by author 23.03.2024
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.