КОТок
КОТок
1 November 2023, 15:14

Кружок з обличчям

Кружок з обличчям

Вітаю.
Шановний sagit, вся надія на Вас - допоможіть, будь ласка, розібратись зі знахідкою. Підкажіть, що це може бути - монета? Чи, можливо - підвіска за мотивами монети, з втраченим вушком?
Самотужки вдаеться знайти лише образну схожість сюжету зображення з Ольвійськими монетами Асс - а далі тупик.
 Нажаль, мої самостійні намагання ідентифікації, результату не дали ...
Буду дуже вдячний за допомогу.

Answers: 0
sagit15765
01.11.2023Adept
Ну повна відсутність реверсу, розмір, вага - все ж таки свідчать що це не монета, а підвіска.
Версія, що за ольвійськими мотивами - має право на існування, але довести її навряд чи можливо.
01.11.2023Author
Дякую Вам, за те що приділили мені час, та висловили свої думки що до предмету. Головне, ви дали чітке розуміння, що це не монета. А отже, один хибний шлях пошуків інформації виключено.
З повагою.
01.11.2023Author
Дозвольте ще одне питання ,,навздогін по гарячих слідах,, - чи вірно я зрозумів, що монети обов'язково повинні мати зображення як зі сторони аверсу, так і зі сторони реверсу? Якщо так, то чи вірним буде називати цей литий предмет монетою (в нього також відсутнє зображення зі сторони реверсу)?
sagit15765
02.11.2023Adept
Взагалі-то там на реверсі має бути хрест, тип масовий і добре відомий, в цьому випадку неякісне литво, але що це таке - питання не виникає, бо є велика кількість таких саме монет з нормальним реверсом.
Якби у Вашому випадку була достатня кількість таких самих монет, і якась з них виявилась з непролитим реверсом, то також питань до її ідентифікації не виникло б.
В мене немає 100% відповіді, просто за сукупністю ознак та загальним контекстом це скоріше все ж таки металопластика.
02.11.2023Author
Дуже вдячний Вам за терпіння (обіцяю по цій темі більше не бентежить). Для мене Вашого авторитету знань було б достатньо, якби ви відповіли лишень одним словом ,,так,, або ,,ні,,.
 Тож, ще раз дякую за розгорнуті, змістовні відповіді на мої запитання.
Ви мені допомогли.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.