uvisni
uvisni
25 May 2024, 14:34

Підкажіть назву заводу-виробника глечика (фаянс, клакелюр, клеймо ЗС)

Підкажіть назву заводу-виробника глечика (фаянс, клакелюр, клеймо ЗС)
Шановні експерти Violity! Прошу Вашої допомоги, підкажіть, будь ласка, назву заводу-виробника глечика. Фаянс, клакелюр, клеймо ЗС. Висота - 195 мм. Дякую за відповіді, з повагою, Alex

28.05.2024AuthorAnswer olirka
Дякую, olirka, але клеймо "Константиновский завод стеклянных и майоликовых изделий" трохи не так виглядає -
Answers: 0
Answers: 1
28.05.2024Author
"Константиновский завод стеклянных и майоликовых изделий" (г. Константиновка, Донецкой области, УССР)
28.05.2024
Так, може дійсно помилилася,  в мене щось нашквалт такого був. А придивіться  будь ласка до клейма Конаково, чи не схоже?
28.05.2024Author
Конаковский фаянсовый завод им. М.И.Калинина
28.05.2024Author
... трохи дофантазував-реконструював вигляд клейма
28.05.2024
Ну,тоді залишилось передивитися ще клейма фаянсових заводів, там Буди, Кам'яний брод, Слов'янськ, може пазли і зійдуться.
28.05.2024
Доброго дня. Звичайно, що тут треба дещо домислювати, бо не все клеймо збереглося. У такому розрізі - як вам таке?
28.05.2024AuthorAnswer LOGOTYPE18
Дякую, LOGOTYPE18! Знайшов ось таку інформацію, і + Ваша допомога-інформація остаточно підтвердила що це Костянтинівка, а ЗС це - 3 Сорт
28.05.2024Answer uvisni
Ну, так. Те що 3С, це 3-й сорт було однозначно зрозуміло одразу. А от по клейму не все видно. Я бачив цей запит, але вважав, що дуже занурюватись немає сенсу - зрозуміло, що не шедевр. Тим паче, що це не фігурка, а виріб для ужитку, що поза сферою особисто мого інтересу. Але, потім побачив, що з'явилися шановані мною люди, пішло зацікавлення й движуха - вирішив також вставити п'ять копійок.))
Ну, з достатньо високим ступенем вірогідності це Костянтинівський керамічний завод.
lufa366
28.05.2024Answer LOGOTYPE18
Ви крутий Шерлок Холмс! Я ж теж дивилася на це  Костянтинівське клеймо у витягу з клеймами, але вирішила, що  не підходить, бо подумала , що має бути метелик.  Або квітка, як варіант. А воно от що !
28.05.2024Answer lufa
Ну, давав як варіант, який для мене найбільш вірогідний. Звичайно, деякі сумніви були, бо не все зьереглося. Якщо й Вам так здалося - вірогідність значно підвищується.)) Може й ще хтось підтримає. Тут цікавий сам процес, бо вихлоп не такий вже суперзначний - ну, Костянтинівка...ну, глечик... і...?)) Звичайно, є беззаперечний інтерес, якщо, наприклад, цей глечик має для автора теми, шановного uvisni особисте значення, типу пам'ять, згадка про когось. Ну, з іншого боку, якщо тема була створена, значить певне значення має.
Answers: 2
28.05.2024
Да, тільки вдалося потрапити додому, було бажання переглянути клейма Костянтинівки в книжці.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.