Доброго вечора. Монета непогана, патина ніби також.
Проблема, як позбутись скамянілості поверху. Хімією боюсь, патину зрихлить думаю.
Кажуть в мило, також не вірю, що патину не розїсть.
Може хтось підкаже, як можна зняти скамянілий шар з монети.
Бо вже думаю трісочкою деревени потрошки зчищати. Ае не факт, що патину не пошкрябаю.
Наперед вдячний, за поради
Знав, що приблизно будуть такі поради, та я не бачу сенсу за одної монети здобувати ще одну професію), ще й з капіталовкладенням.)
Але може хтось почитає, і захоче переключитись на цей підробіток.
Я попростому, з підручних інструментів, зубила і молотка (тупої голки і сірничини)) грався сьогодні з цією монетою. Тому і не писав, бо незнав, що загалом вийде). Ніби може бути, як на мене))
.Правда ще руки чешуться скупати її в горячому воску і протерти.
Патина думаю стане більш рівномірніша, і більш темнувата, симпатичніша.
Які будуть думки на таку дію? Бо теоритично ця монета рано чи пізно буде продаватись. Колекціонери часом не будуть плюватись, на ціну таке купання не вплине? Дякую.
На реверсі більше цього білого нальоту. Кальцій це чи накип, не знаю як по розумному сказати)
Але він зрісся з патиною, не реально зірвати, розчинити. Треба мабуть райбером знімати шар, щоб добратись до рівномірної. Але скільки потім залишиться патини, питання.
Натер монету воском, нагрів щоб ростікся, протер, тепер монета стала темно зеленого, глянцевого кольору. Менше білизна кидається в очі. Мені подобається. Мабуть на цім все. Дві фотки фінішні, якщо треба додам.
Там вірогідніше спис знайти, а ніж подібні монети)).
Пара 3 деньги 1772р.