Zubatkin
Zubatkin
3 June 2024, 19:36

Мальчик Кубики Сталин Городница - оценка

Мальчик Кубики Сталин Городница - оценка
Прошу помочь с оценкой данной фарфоровой статуэтки.
Заранее благодарю за ваши комментарии

12.06.2024AuthorAnswer друг ромео
Благодарю за Ваш комментарий и вклад в оценку предмета !
Answers: 0
Answers: 1
12.06.2024Answer Zubatkin
Ну, мог и с 1 копейки отправиться - какая разница, если подключен Robot.Но это я так, к слову.) Желаю удачи!
12.06.2024
Не совсем поняла комментария уважаемого друга ромео. Это означает, что комментатор считает лот оригинальным? По ссылке только киевские фигуры.
14.06.2024
Хотелось бы услышать мнение экспертов о предмете. А то вроде есть обсуждение, а вроде и нет.
15.06.2024AuthorAnswer HannaMaljuk
Здраствуйте HannaMaljuk,
Предположу что экспертам в данной теме малоинтересно комментировать т.к. если уже и обсуждать то какую-то проблему или спорные моменты, ну а здесь очевидно обсуждать нечего.

Я вот например уверен в оригинальности предмета, но это сугубо моя субъективная уверенность. Экспертизы не проводил да и сам экспертом не являюсь, мне всего лишь известна история этого предмета. 

А  вообще аукцион покажет
15.06.2024
Спасибо. Я думала, что тема создала именно для того, чтоб кто-то ещё подтвердил вашу уверенность. Удивлена, что никто не комментирует. В других темах видела хотя бы краткое: оригинал.  Ссылку дали на мальчиков киевских. У вас Городницкий.
15.06.2024AuthorAnswer HannaMaljuk
Перед тем как выставлять я изучил вопрос. Их изготавливали на двух фабриках, на самом деле встречаются и Городницкие, просто в последние время продавали почему то именно Киевских...
15.06.2024Answer HannaMaljuk
Спасибо. Я думала, что тема создала именно для того, чтоб кто-то ещё подтвердил вашу уверенность. Удивлена, что никто не комментирует. В других темах видела хотя бы краткое: оригинал.  Ссылку дали на мальчиков киевских. У вас Городницкий.
Верно, все верно! Нужно этих жирных карасей немножко пошевелить.
Answers: 2
15.06.2024
Да, я понимаю, спасибо. Мне лично по теме нечего сказать, к сожалению.
olirka1007
15.06.2024
Якщо хтось бажає думку експерта, то, може потрібно їх запросити до теми? Я так розумію,  мова йде про експертів та модераторів форуму. Не знаю, чи є думка пересічного користувача експертною)
16.06.2024
Доброї ночі.
Фігурка, на мою думку, орігінальна. 
З повагою
16.06.2024Adept
Вітаю.

Шановна olirka, ваша думка по автентичності виробів з порцеляни часів СРСР завжди цікава як і ваша тема про підробки. 

Всі  з нетерпінням чекають вашу думку про цю фігуру.
16.06.2024
Доброго дня. З моєї, не експертної думки звичайного поціновувача - нормальна оригінальна статуетка. Дійсно, хотілось би ще почути авторитетні точки зору, враховуючи часті підробки цих статуеток.
16.06.2024Author
На правах автора теми, прошу висловити власну думку всіх учасників форуму що мають компетенції на тему порцеляни часів СРСР. Ваша думка дійсно важлива. Більш того вважаю що багатьом буде цікаво дізнатися щось нове.
Дане повідомлення прошу розглядати як запрошення до обговорення !
16.06.2024Author
У свою чергу щоб автор теми не сприймався спільнотою як невдячний споживач
А також в спробі компенсувати відсутність гідного провенансу
Розкажу потішну історію про одного хлопчину, історія безпосередньо пов’язана з предметом обговорення
16.06.2024Author
В одному чудовому місті є філармонія імені Леоніда Борисовича Когана, а поруч з нею невеличкий скверик і пам’ятник Тарасу Григоровичу Шевченко.
Думаю дехто з Вас впізнає за описом це місце – це прям таки культова локація де десятиріччями збирається небайдужа до колекціонування та антикваріату спільнота.
Історія відбулася в 90-х роках. Уявімо картину – малий пацан приходить на базар, підходить до дядька в якого на імпровізованому прилавку розставлені різні порцелянові фігурки – дістає предмет нашого обговорення та не передаючи фігурку в руки дядькові цікавиться про ціну. Далі мовою оригіналу, звучить приблизно така пропозиція:
«Пацан за эту вещь я тебе дам бакс хрустящий»
А шо ж пацан? А пацан напередодні виміняв в однокласника прикольну пятьорочку з портретом Лінкольна віддавши в замін декілька царських банкнот, так шо він і сам міг розказати дядькові про бакс хрустящий. Між ними відбувся швидкий торг в результаті якого була озвучена пропозиція в 20 $. Подальший діалог був недоречний - ціль була досягнута, сказавши щось накштал допобачення-телебачення пацан швиденько розвернувся та пішов. Оцінка відбулася, висновок було зроблено – це точно не рядова штуковина і можливо колись я отримаю за неї справжню ціну подумав він…
16.06.2024Answer Zubatkin
Вітаю! Прикольна локація )) Там ще через дорогу Український театр драми і комедії. Так? Уявляю, який бомонд збирався там недільними ранками...
16.06.2024AuthorAnswer КАПІТАН ZELENY
Там навіть повітря було інакшим і атмосфера нерально особлива, якийсь взагалі інший вимір, гадаю через концентрацію людей які кайфують від того чим займаються - взагалі фантастична енергетика - це скаладно описати словами, це потрібно прожити )
olirka1007
16.06.2024
Фігура, на мій погляд,  оригінальна. Гарне клеймо. Сама цінність,  як на мене, саме цієї фігурки в роки ажиотажного  попиту на українську порцеляну дещо перебільшена.
21.06.2024AuthorAnswer olirka
Шановна olirka,  дякую Вам за увагу до теми, участь в обговоренні, та висловлення  компетентної думки.  І Окремо за оцінку - це реально дуже влучно і дає привід задуматися про те, що  в кожного товару є свій "термін придатності" або актуальності.
16.06.2024
Вітаю, може хто дасть посилання де можливо побачити підробку цієї фігурки. Дякую.
17.06.2024Answer lufa
Ви серйозно? Їх тьма тьмуща. Тримайте посилання- https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/statutka-malchik-s-kubikami-IDKYBMJ.html
Дякую за посилання, та підробка дуже поганої якості, навряд вона введе в оману людину яка бачила оригінал.
17.06.2024
Removed by author
Modified by author 17.06.2024
17.06.2024
Это только я вижу на втором фото донышка якобы оригинальной статуэтки в слове Городница вместо буквы Ц букву С. И донышко с клеймом вот этой поддельной статуэтки
Оголошення OLX.ua: сервіс оголошень України — купівля/продаж бу та нових товарів, різноманітні послуги на сайті OLX.ua
так сильно совпадает с донышком и клеймом настоящей. Якобы.
lufa353
17.06.2024Answer OLiri
Ні, там буква Ц, просто нечітка. При теперішніх технологіях зробити матрицю будь-якого клейма неважко. На 3-D принтері можна видрукувати будь-що. На мою дилетантську  думку ,найпростіше, що можна підробити ідентично, так це клеймо. А розпис, фарби підібрати,  то вже  не так просто.
olirka1007
17.06.2024
Не дуже зрозуміло,  як праця художника на одному заводі заважає тиражувати вироби на інших?) Не треба шукати темну кішку в кімнаті,  де її нема. Фігурка оригінал,  клеймо ок, все як має бути. Фігура тиражувалась і Городницею, і Київом. Так ,виходячи із такої логики, можна визнати вироби дитячої серії, лижника чи а ну -ка відними Рижською фабрикою теж неіснуючими чи підробками, там же Голембовська не працювала).
Modified by author 17.06.2024
17.06.2024
Ув. "специалисты" это 100000% оригинал.
Клеймо стоит на скосе дна и смазано, если ни разу в руках не держали, то перестаньте писать чушь. Роспись ГФЗ, она да, уродлива по сравнению с "Киевской", но это в целом правильная фигурка и с клеймом все ОК!!!
С ув.
19.06.2024Answer olirka
Removed by author
19.06.2024Answer olirka
Так там в лоте, уже всё правильно прокомментировано. 
Зачем данную тему захламлять не пойми чем?
olirka1007
19.06.2024Answer Dneprov
Так там в лоте, уже всё правильно прокомментировано.  Зачем данную тему захламлять не пойми чем?
Ви не пробували дивитися на час створення дописа? Він з'явитися раніше, ніж продавець фігури створив тему обговорення.  Це по-перше  . По-друге,  тут було прохання показати підробки . По-третє,  не зрозумілі ваші нерви.
19.06.2024Answer olirka
Removed by author
olirka1007
19.06.2024
Не можу зрозуміти,  чим Вам заважає обговорення для здійснення покупки. У Вас достатньо досвіду і знань для самостійного прийняття рішення)
Modified by author 19.06.2024
19.06.2024
Я не эксперт в фарфоре, но у меня художественное образование. И есть такое понятие, как "неуверенные мазки". Которые характерны как для начинающих художников, которые еще не нашли свой стиль письма, так и для тех, кто занимается подделкой живописи. Настоящий автор рисует уверенно, размашисто, он не боится сделать что-то не так, а вот уже тот, кто копирует его манеру письма - боится. И это очень четко видно, если сравнивать оригинал и копию. Зачастую именно "осторожничание" - более аккуратные выверенные мазки, старательность,  скрупулезность и выдает подражателя. Извините, если не в тему. Про фигурку могу сказать лишь то, что, имхо,  художник "боялся" ее  рисовать.
19.06.2024Answer Marta_Kiev
А уж по каким причинам - не могу судить.
20.06.2024
Новодельная фигурка. Ими торговали на слёте в Киеве. Лично покупал на подарки друзьям по 200-300 гривен. 
Там целая серия была мальчиков. 
С ув!
21.06.2024Author
Дякую всім учасникам обговорення за коментарі та увагу до теми. Доречі,  всі ж помітили що в процесі обговореня  тут навіть ніхто не посварився, а це вже неабияке досягнення )
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.