Доброго дня шановна адміністрація і експерти . Виникле питання з приводу автентичності деяких моїх лотів . Скажіть будь ласка як монета куплена у 2019 році з достатньо поважного акаунта , з 73 ставками , на той час не була фуфлом , і не визвала ніяких питань у адміністрації, а зараз вона за висновком адміністрації віоліті виявляється підробкою і мої лоти закривають ?? Дякую за відповідь.
Додаю посилання на лот
Він тоді багато фуфла людям впарив.
Вишенька на торті це гривня 1992 року 1.2АБ гурт 1996 року теж підробка по гурту.
Також паралельно на НюАукціоні декілька гривень продав аналогічні вашій із підробленим гуртом.
Також само як і у моїй іншій темі про 15 копійок 1992
І не визивають ні у кого сумнівів . Це не монети по 100 гривень , і я впевнений що їх всі експерти бачили . Не пройде повз експертів 15 копійок на торгах , ну аж ніяк . Також само і з гривнею с гуртом .
Наразі нуль гарантії що через 5 років що не такий вже і фуфляк станеться . Ось так люди ведуть свою коллекцію , купляють дорогі монети на самому великому тематичному майданчику, ці хто нікому нічим не зобовʼязані мають свої відсотки , а потім добрий ранок , 30% твоєї коллекціі фуфло. І ще раз повторюсь , не нулячі акаунти продавали. А досить відомі люди у світі нумізматики /боністики
Сам різновид не є фуфлом, але конкретно в цій монеті гурт був змінений як Rusnak казав вже, візьміть прикладіть грн 95 і 96 з вашою і ви побачите самі
А за "копии" как сейчас пишут так так же большие сомнения есть: в старых каталогах их писали оригинал а сейчас просто убрали подобные.
Вот посмотрите тут что було и интересное что сейчас пишут но покупают обязательно.
https://forum.violity.com/viewtopic.php?t=2180128&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=a37bf0e1085564b6ecc16cf45b52efc4
Можна, звичайно, обмежитеся таким легким і наочним способом проведення експертизи і відразу ж винести висновок. Але, якщо поміркувати, то збіг гуртових написів на гривнях 95 і 96 року, звісно, викликає величезну підозру, особливо, коли мати на увазі значну кількість переробки цифри 6 на 5. І представлена гривня напевно що з таких.
Але 100% доказом це рахувати некоректно. Адже, приклавши таким чином гривні 2002 і 2003 року, також можна оголосити одну з них підробкою. Тобто, таке співпадіння не виключає теоретичну можливість існування гуртильного інструмента 1995 року, якій би відрізнявся від 1996 тільки цифрою 5. Адже і так відомо 3 варіанта гурта для 1995 року.
Інша справа, що нам така гривня невідома. Але якщо допустити, що такій інструмент таки міг бути, хоч би навіть для виготовлення невеликої партії хуліганок, то при такому поверхневому підході така гривня так і буде рахуватися підробкою.
Все це я веду до того, що 100% доказом підробки, тобто переробки 6 на 5 може рахуватися тільки виявлення слідів або ознак такого втручання на цифрі 5. Але якраз тим ніхто не збирається займатися. Відповідно, така експертиза не може до кінця переконати власника, залишає в нього сумніви.
Краще би претендентам на знавців зайнятися саме визначенням технології цієї поширеної переробки, визначити і описати ознаки на гурті монети, а саме на цифрі 5.
Як інформацію для роздумів даю фото порівняння цифр 6 і 5 на справжніх гривнях. Може, це мені тільки так здається, але цифра 5 на поданій гривні більше подібна на 5 на справжній, ніж на перероблену з цифри 6. В обох 5-ках нижня половина помітно менша по висоті, ніж вона у 6-ки.
У 6-ки верхня і нижня половини однакові по висоті, чого не скажеш про 5-ки.
Тому і цікаво щось взнати про спосіб переробки.
Ну, а власнику хочу сказати, щоб не надіявся на зміну відношення до його гривні, бо, як то кажуть «чудес не буває».
І вся моя писанина направлена на те, щоб застерегти наших експертів від дещо спрощених підходів.
Що до мого висновку в цій справі, то я рахую, що краще написати так:
- Шановний sim911. Порівняйте гурт Вашої монети з гуртом гривні 1996 року. Якщо написи на гуртах співпадають по розташуванню букв, відрізняючись тільки останньою цифрою року, то Ваша гривня буде гарантовано визнана підробкою (перероблена 6 на 5). Візьміть сильну лупу і спробуйте самі знайти ознаки переробки, не зможете, то покажіть ще комусь. А якщо ніхто не зможе вказати на ознаки переробки, то втішайтеся тим, що у володієте підробкою найвищої якості.
Якщо зможете зробіть фото 5-ки з великим збільшенням і розмістіть тут.
Більш детально вказувати на деталі не буду.
Так як ці Фуфлороби тут присутні та читають усе.
Але для гривні 1996 саме така різниця в гуртах не вказана. Я такими питаннями не займався і нічого тут сказати не можу. Але я бачу, що напис на Вашій гривні не співпадає по розташуванню літер як з гривнею 1995, так і з гривнею 1996, а це вже мали би пояснити Вам ті, що тут радили Вам прикласти гривні одна до одної і порівняти, а саме Rusnak і theahahac. Ось Ви приклали і що побачили? Що на всіх написи не співпадають. Але що далі? При переробці цифри напис мав би співпадати з 1996 роком.
Я можу тільки припустити, що і для гуртів 1996 існують якісь варіанти по розташуванню букв, але треба мати на увазі, що це може бути технологічним браком при накатці гурта, тому і не ввійшло в каталог. Але це якраз мали би пояснити ті, що володіють якімсь знанням в цій темі.
Але головний знавець різновидів, Ostapp-119, не тільки нічого не пояснює, як завжди посилаючись на якусь секретність, але ще до того робить таку цікаву заяву:
«Більш детально вказувати на деталі не буду» при тому, що ніяких деталей від нього не було.
Що до фуфлоробів, то в цьому випадку спосіб у них простий і єдиний: переробити 6 на 5.
Це спрацювало тільки на початку, поки народ не розібрався. Тепер це вже не спрацює. Їм лишається тільки переробляти весь напис на абсолютно тотожній 1995-му року. Невже саме це боїться їм підказати Ostapp?
Підсумовуючи, можу сказати, що, як мені здається, наші знавці так нічого людині не пояснили, а ще більше заплутали.
1 гривня 1996, гурт 1995
1 гривня 1996, гурт 1995