24.06.2024
Добрий вечір, шановний Rak70. 
Малюнок-як на срібляниках Володимира, III типу, "перехідного варіанту", які карбувалися в першій половині 990-х років. Чи можна дізнатися провенанс - коли і де була піднята (назва району і найближчого поселення в межах декількох кілометрів)? Добре б подивитися на якісне фото гурту або місце зламу. Те, яке в темі - нечітко.
Має сенс витратити 200 гривень і подивитися пробу і домішки металів в пробірній палаті або, на худий кінець, на автомобільній розбраковуванні - зараз багато де є РФА.
З повагою
Modified by author 24.06.2024
24.06.2024AuthorAnswer Akustika
Добрий вечір, шановний Rak70.  Малюнок-як на срібляниках Володимира, III типу, "перехідного варіанту", які карбувалися в першій половині 990-х років. Чи можна дізнатися провенанс - коли і де була піднята (назва району і найближчого поселення в межах декількох кілометрів)? Добре б подивитися на якісне фото гурту або місце зламу. Те, яке в темі - нечітко. Має сенс витратити 200 гривень і подивитися пробу і домішки металів в пробірній палаті або, на худий кінець, на автомобільній розбраковуванні - зараз багато де є РФА. З повагою
Дякую за підсказ, Чернігівський район!
22.10.2024Answer Rak70
Ще раз дякую за допомогу. Плюсанул.
Answers: 0
Answers: 1
25.06.2024
Дякую, поставив лайк.
Схоже, що це ще один екземпляр від цієї штемпельної пари. Це один з літерних № 119 по Корпусу Сотникової. До речі, теж знайдений на Чернігівщині понад 10 років тому. Думаю, враховуючи недавні торги схожою монети, - https://violity.com/ru/116768171-sriblyanik-volodimira-velikogo-3-tipu  можна очікувати близько 40...55+ тисяч гривень. 
Все ж, якщо можна, будь ласка, озвучте село в межах 5 км від місця знахідки. І коли це сталося - цього року? 
З повагою
25.06.2024
І добре б побачити додаткові фото побільше розміром.
25.06.2024Answer Akustika
І добре б побачити додаткові фото побільше розміром.
Вітаю. Ви такий наівний, просите вказати село +/- 5 км. На місці пошуківця я б і 10 км зону не вказав би. Цей район був в окупації. Зараз мало де там можно копати. З повагою.
25.06.2024Answer Sro4no4
Це ви такий наївний і абсолютно не знаєте математики. Площа кола радіусом 10 км дорівнює більше 314 квадратних кілометрів. Це фактично площа всієї країни Мальта. Або Ліхтенштейну, Сан-Марино, Тувалу, Науру, Монако і Ватикану, разом узятих, плюс ще одне Сан-Марино на додачу. Ви і за 10 років пошуків стільки не зможете території цілком перевірити металодетектором. Імовірність знайти ямку, де була знайдена монета, я навіть вважати не стану. Тим більше, що ямки покладається закопувати.
Тому для винахідника дати інформацію про вибите місце, значить абсолютно нічим не ризикувати. А я просто поставлю крапку на карту, мені такої точності (в кілька кілометрів) цілком вистачить. 
Для збереження історії країни цього достатньо.
З повагою
26.06.2024Answer Akustika
Пробачте, будь ласка, йому. Він недавно на форумі і, вочевидь, не знає, що таке "археологічна карта" і для чого вона робиться)
26.06.2024Answer Akustika
Це ви такий наївний і абсолютно не знаєте математики. Площа кола радіусом 10 км дорівнює більше 314 квадратних кілометрів. Це фактично площа всієї країни Мальта. Або Ліхтенштейну, Сан-Марино, Тувалу, Науру, Монако і Ватикану, разом узятих, плюс ще одне Сан-Марино на додачу. Ви і за 10 років пошуків стільки не зможете території цілком перевірити металодетектором. Імовірність знайти ямку, де була знайдена монета, я навіть вважати не стану. Тим більше, що ямки покладається закопувати. Тому для винахідника дати інформацію про вибите місце, значить абсолютно нічим не ризикувати. А я просто поставлю крапку на карту, мені такої точності (в кілька кілометрів) цілком вистачить.  Для збереження історії країни цього достатньо. З повагою
Вітаю. Ви до речі начітані добре. А вітатися вас так і не навчили.
22.10.2024Answer Sro4no4
Тебя , мальчик, забыли спросить как кому себя вести. Ты никогда ее станешь таким спецом как он . Копай ото молча и не лезь во взрослые разговоры
22.10.2024Answer Akustika
78.53 км кв. На 4  забыли разделить. Решили в рыцари лопаты податься, коллега?
23.10.2024Answer Begemot
78.53 км кв. На 4  забыли разделить. Решили в рыцари лопаты податься, коллега?
Зачем делить на четыре я так и не понял. :) 
Похоже, что Вы путаете радиус с диаметром. Посмотрите внимательнее на мою цитату.
Мне лопата уже не по возрасту. Больше приспособлен к шариковым ручкам и карандашам. Моё дело - фиксация и аналитика. Сберечь историю. Даже если некоторые артефакты со временем будут утрачены...
А копарям - низкий поклон, потому что это они нелёгким трудом добывают нам материал для исследования и коллекционирования.  
С уважением
Answers: 3
23.10.2024
Доброго вечора, мене завжди дивує спроба комрадів приховати місце знахідки чогось цікавого, обізнані експерти для наукових праць просять хочаб приблизний населений пункт, думають що назве і на завтра в тому напрямку вийде 500 пошуківців, і за пару годин знайдуть його небиту схованку, 10 років займаюсь пошуковим хоббі, і як ТС теж з Чернігівщини, по моїх слідах находили срібляник а мені поки жодного не трапилось , знаю місця , де в радіусі навіть 3 км. Є 6-7 точок де були знайдені монети КР і риють їх кожен рік, і зі свого досвіду знаю що навіть вкажу точку до 100 метрів, це нічого не дасть комусь з пошуківців, в принципі так і роблю, показую - копайте поки не побили дисками, і в результаті тільки оплавки та маленькі уламочки, а бува сам заїду, і ратрік підійму, після 100 пошуківців
23.10.2024
Це відповідь на пост Sro4noh про те що і радіус в 10 км не назвав би
23.10.2024
Колись мною була знайдена стулка енколпіону, потім пройшлося по тому місцю орда , як каже поважний Begemot , лицарів лопат , а через рік на тому ж місці знайшов другу, бува і таке
23.10.2024
До чого я все це - вважаю що навіть вказане найближче село біля якого знайдений артефакт буде ближче навіть одного - двох км . погоди для володаря знахідки не зробить, а для науки та історії буде величезним плюсом. З повагою до всіх
23.10.2024Answer Nadyuha21
Розумієте.... Як би то так зформулювати думку?... Є люди, у яких основним питанням життя є - "а скіко то стОїть?". А є інші, які думають: "що залишу після себе?" І, як правило (на превеликий жаль), між такими людьми прірва. 
 Я багато думав над цим питанням. Чому так? Аналізував, зпівставляв. І знаєте, який висновок сам собі отримав? Все геніальне - просте. ОСВІТА!!!
Modified by author 23.10.2024
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.