08.07.2024
Добрий вечір! (Чому ви боїтесь привітатися? Тут не б`ють.)
Проведемо лікбез. 

Наиболее распространенными были подстаканники из мельхиора, которые имели 2 вида клейма: «МЕЛЬХ» и «МНЦ». Первое клеймо принадлежит более раннему периоду и сокращено означает мельхиор. В дальнейшем мельхиор получил более широкое применение, при этом некоторые сплавы стали дополняться свинцом. Материал, содержащий свинец, не подходил для пищевых целей. Для производства подстаканников, ложечек и других столовых предметов мельхиор, имеющий в своем составе свинец в чистом виде, не использовался и применялся только лишь с покрытием серебром. Именно поэтому было введено новое клеймо «МНЦ». Подстаканник МНЦ отличался устойчивым матовым блеском, похожим на серебро. Три заглавные буквы означали состав сплава – медь, никель, цинк.

Сподіваюсь, ви бачите на ручці свого підстаканника літери МНЦ?
08.07.2024AuthorAnswer КАПІТАН ZELENY
Доброго Вечора)Дякую за відповідь.
Має якусь вартість?
З повагою.
08.07.2024Answer Achilles888
Доброго Вечора)Дякую за відповідь. Має якусь вартість? З повагою.
Ось зараз виставлений на аукціон з таким клеймом як у вас - прослідкуйте:
Подстаканник Богдан Хмельницкий. Ссср

Якщо бути ближчим до реалій - то десь 50-80 грн.. Бо такого добра, за часи великого походу ,,в светлое будущее" наклепали стільки - що навіть в мене стоїть такий на поличці, а я навіть їх не колекціоную...:-))
  (що правда трохи з іншим клеймом ,МНЦ КИЇВ").
08.07.2024AuthorAnswer КОТок
Ось зараз виставлений на аукціон з таким клеймом як у вас - прослідкуйте: https://violity.com/ru/116850510-podstakannik-bogdan-hmelnickij-sssr   Якщо бути ближчим до реалій - то десь 50-80 грн.. Бо такого добра, за часи великого походу ,,в светлое будущее" наклепали стільки - що навіть в мене стоїть такий на поличці, а я навіть їх не колекціоную...:-))   (що правда трохи з іншим клеймом ,МНЦ КИЇВ").
Щиро дякую за повні відповіді на всі мої питання🤝👍
Answers: 1
08.07.2024
Не здороваюсь, тільки щоб вас не образити  - бо виявляється є такі, кого привітання ображають....
     Зразу до діла: ви пишете ,,Зорієнтуйте" .... 
,,Орієнтую" - ваше фото з клеймом ,,догори ногами". Тож, поставивши його ,,на ноги,, - получаємо абревіатуру ЗІД МНЦ (завод імені дзержинського мідь, нікель, цинк).
   Як бачите - срібла там не має...

Якщо привітання вас не ображають -  маякніть,   наступного разу почну писати зі слова ,,Вітаю" - мені тоді легше тексти даються... 😀
Answers: 0
08.07.2024
Знав би, що КАПІТАН ZELENY такий прудкий - то даремно б не тицяв клавіатуру...:-))
   (А то наче за однією партою текст клепали - списуючи один у одного...😄
08.07.2024Author
Дуже дякую за відповіді👍
Наступного разу почну з привітання😄
Гарного вечора🇺🇦
08.07.2024Answer Achilles888
Навзаєм.

Ми з вами ,,двері з ноги" відкривали - а розходимось як джентльмени... 
  Така дрібниця - а настрій краще...
wadik1631
09.07.2024Answer КОТок
Removed by author
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.