Client924517
Client924517
13 July 2024, 15:46

Порцеляновий молочник на визначення

Порцеляновий молочник на визначення
Вітаю шановні учасники форуму і експерти! Допоможіть, будь ласка, з визначенням виробника даного молочника. Молочник досить цікавий: рельєфна і легка порцеляна, ручний розпис. Місцями є пічні цятки. Буду вдячний за допомогу! З повагою!

13.07.2024
Вітаю!
Як на мене, кайма по горлу повинна бути золоченою, а не фарбованою. Це видає сучасний виріб. ІМХО, Китай або щось східне.
Modified by author 13.07.2024
13.07.2024AuthorAnswer КАПІТАН ZELENY
Вітаю! Дякую за Ваш коментар. Порцеляна стара - це однозначно. Зараз скину фото нюансів, по яких це видно. На рахунок фарби - теж не аргумент, не все ж покривалося позолотою.
Answers: 0
Answers: 1
13.07.2024
ОК. Дякую. Брак виробництва. В тісті домішки. Наявність тріщин при термообробці. Не подобається (
Подобається чи не подобається - це вже зовсім інше питання. Тут тема не про це. В порцеляні 19 століття безліч браку виробництва (тоді так мабуть не вважали)
13.07.2024Author
Я не намагаюся сказати, що щось коштувало дорого чи дешево. Мене більше цікавить, чи хтось зустрічав щось подібне і може допомогти з визначенням. Пічні цятки і тріщини чітко вказують на те що виріб зовсім не сучасний.
13.07.2024
Ви не ображайтесь, будь ласка. Клеймо не наводить на серйозність виробу. Можливо, початок 1990-их років. Якась Румунія, Туреччина чи Піднебесна. Це не старий виріб, на жаль.
Ображатися точно не буду) Просто хочеться дізнатися думку багатьох людей. В кожного вона суб'єктивна(і не завжди правильна). Я на 100 відсотків впевнений в тому, що це достатньо старий виріб.
16.07.2024Author
Вітаю! Можливо, хтось з експертів по порцеляні може допомогти з визначенням цього молочника? Буду вдячний всім
17.07.2024
Для начала познакомьтесь с дальним родственником  вашего молочника: Чайний сервіз, завод Миклашевського, 1840-1850 рр.  Видите этого красавца на переднем плане? Ваш молочник выглядит, как слегка   оцыганенная копия. Хотя может так и было задумано.
17.07.2024AuthorAnswer OLiri
Вітаю! Я чекав, коли Ви пролиєте світло в цій темноті незнання. Продовжуйте, будь ласка)
17.07.2024Answer Client924517
Но я не эксперт по фарфору и керамике, я простой пользователь. Я всю жизнь работала в посудном  магазине, продавала фарфор, керамику, статуэтки. Так у вашего молочника форма классическая, тонкий фарфор, но декор? Он безвкусный, он не к месту, по верху полоса отделки грубая и неаккуратная. Просто брак, который никуда не пошел и просто пылился где-то у кого то?  20-е или 90-е?
17.07.2024AuthorAnswer OLiri
Дякую за Вашу вичерпну відповідь і час, який Ви приділили даній темі. Чекав, коли Ви завітаєте тому, що Ваші роз'яснення аргументовані і завжди інформативні. Молочник був куплений в Швеції в комісійному магазині(або просто секонд хенді). В цих магазинах дуже багато старої порцеляни зі всього світу. Час від часу зустрічається і Кузнецов, і Гарднер і інші виробники тих часів. Версію про 90-ті відкидаю по тій причині, що ніхто б не віз в 90-ті в Європу порцеляну такої сумнівної якості(як нам тепер це здається). Більше схиляюся до версії про 20-ті роки.
17.07.2024AuthorAnswer Client924517
В комісійні магазини речі потрапляють переважно після того, як нащадки ділять чиюсь спадщину і речі, які вони вважають непотрібними віддають в такі магазини. На мою думку, це ще один аргумент на користь 20-х років
lufa368
17.07.2024Answer OLiri
" Не вірю!" (с) . Це щодо того, що ви не експерт. Хай навіть без наукових ступенів, а експерт!. З тих людей, які дають відповіді на форумі, ви найбільш ерудована і знаюча, з відмінним почуттям гумору і стилем письма. Ваші коментарі- це як  як Ільфа і Петрова перечитувати. Це без  підхалимства( для чого воно тут) , просто  з почуттям ( якщо можна так висловлюватися) поваги.
Modified by author 17.07.2024
Answers: 2
17.07.2024
Следуя логике, вижу три  варианта. 
1. Кооператоры 90-х годов изваяли ваш молочник по какому то старому образцу. В 90-х с золотом была напряженка и вместо него использовали полупрозрачную коричневую краску.

2. Те же вездесущие кооператоры, взяв где-то партию  старого белья, налепили деколи, где можно и где нельзя (декор молочника выглядит как деколь , а не роспись. Поправьте, если не так. Причем декор безвкусный, аляповатый, без учета  рельефа .)

3. Самый интересный вариант. До революции жили не тужили, работали у нас фарфоровые заводики, выпуская для буржуев и пролетариев чашки-плошки. А тут вихри враждебные, пулеметы тра-та-та-та, пули у виска свистят (ну как у пиндосского кандидата в ихние президенты), все разбежались. Вихри враждебные полетели в другие места, все устаканилось, заводики фарфоровые начали опять чашки-плошки и всякие там молочники-сливочники выпускать, пущай мол пролетарии кохве по утрам пьют. Годы 20-е, а на уцелевших складах заводских белья фарфорового видимо-невидимо. Оно хоть и эксплуататорско-буржуазного вида, но зачем добру пропадать? И расписывали это старое, царское еще белье, а клеймишко уже советское ставили. И сохранилось множество одинаковой посуды с царскими и советскими клеймами.
17.07.2024
Вот еще пример росписи старого, царского белья, 20-е годы
17.07.2024
Ранее я приводила пример молочника, 20-е годы, то этот зеленый еще дореволюционный
17.07.2024
Вот еще один молочник, белье царское, декор и клеймо советское (кстати, по краю тоже не позолота, а красочка). 
Так что выбирайте из всех вариантов тот, который больше нравится. 
Кстати, думаю куча черных точек появилась из-за повторного обжига изделия.
17.07.2024
И еще немного красоты неописанной или неописуемой. 20-е годы, роспись советская, белье царское.
15.09.2024Author
Вітаю шановних учасників форуму. Через два місяці після того, як був куплений молочник, в тому ж магазині натрапили на решту набору. Хотів би поділитися його світлинами і почути можливо якісь уточнення до попередніх версій або нові думки на рахунок цієї порцеляни. Наперед всім вдячний за допомогу.
15.09.2024Author
На порцеляну нанесена деколь і ручна підмальовка
15.09.2024
Вітаю, можливо Німеччина(?). Після першої та другої Світової війни   Німеччина виплачувала репараціїї, були періоди коли золото забороняли використовувати при виробництві порцеляни.
15.09.2024AuthorAnswer K_Olga
Дякую! Як для Німеччини занадто багато виробничих нюансів: пічні цятки і т.д. Більше схиляюся до російської дореволюційної версії
15.09.2024AuthorAnswer K_Olga
Хоч порцеляна і просвічується і не є важкою, все ж стінки досить товсті, як для німецької
Answers: 2
15.09.2024Author
Можливо, я і неправий, але коли мені в руки потрапили ці дві пари, тарілка і миска, в мене збільшилася впевненість в тому, що це дореволюційна російська порцеляна. 
Не знаю призначення цієї миски(вибачте за мою необізнаність), але в європейських чайних чи кавових сервізах я таких не зустрічав. Колись я виставляв тут чайний набір Корнілових. Там була подібна миска. І неглазурований низ цієї миски дуже нагадує низ миски з набору Корнілових. Нижче скину посилання на той лот.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.