Anonymous
Anonymous
23 July 2024, 20:11

Срібник ? Монета Київської Русі

Срібник ? Монета Київської Русі
Вітаю! Допоможіть будь-ласка визначити,чи має ця монта відношення до срібників Володимира Великого.

23.07.2024
Схоже на срiбляник Володимира, IV типу. 
Бажано додати кілька фото, зроблених з вертикалі, де монета поміщена цілком. Два фото - суха, два - трохи волога (при цьому може проступити рельєф). І картинки монети потрібні більш якісні по пікселям (виставлені по 80...100 кілобайт, а потрібні в кілька разів великі).
Якщо можна - відпишіть, будь ласка, коли і де монета була піднята (назва району і найближчого поселення в межах декількох кілометрів). 
З повагою
Modified by author 23.07.2024
Answers: 0
Anonymous
24.07.2024Author
Дякую!  
Монета потрапила до мене з Сумської області.На жаль попередній власник не надав інформації,де була знайдена.
З повагою.
24.07.2024
Дякую. Плюсанул. А коли цю монету побачили Ви особисто? 
Розмір файлів хороший, якість - теж. Залишилося зробити фото обох сторін в єдино потрібному ракурсі - з вертикалі (!!), цілком (без зрізаних кутів). Фото під нахилом дають спотворення, що перешкоджають встановленню справжності.
З повагою
Anonymous
24.07.2024Author
В мене орієнтовно місяць.
Anonymous
24.07.2024Author
Не можу добитись чіткішого фокусування торця.
З повагою.
24.07.2024
Вітаю.
Вас не ,,торець,, просять сфотографувати - а аверс, та реверс:
24.07.2024
Доброго дня Можливо оригінал,можливо підробка.Як перше,так і друге має право на життя...Наприклад особисто я не бачив срібників з такою незвичною корозією.....Навіть монети з болота мали кращий вигляд....Тому вдачі в продажу....Ви ж у людини з сум її придбали не для власної колекції???)))....До речі,чому не можете спитати у минулого власника про її походження???...Він вмер????....з повагою.
27.07.2024Answer Akustika
Доброго дня.Який саме срібник вас цікавить?з пов.
27.07.2024Answer ovip
Добридень шановний ovip. 
Ось цей. І дуже б хотілося отримати відповідь на лист відправлений на адресу Юлії в грудні 2019 року (після обговорення сіверянського вирізка). Я просив вас уточнити п'ять пунктів. Моя адреса колишня.
З повагою
Answers: 1
Anonymous
24.07.2024Author
Розумію що в цій темі дуже важлива  прив’язка до місцевості та інформація,що впливає і на вартість 
також. 
Минулий власник живий,але чомусь поскупився відповіддю на мої прохання.
Дякую всім за допомогу!
Вже у продажі.
З повагою.
25.07.2024
Шановний ovip правий. Зазвичай срібляники IV типу карбувалися з хорошого срібла і тому менше схильні до корозії. Треба б монету хоч трохи почистити. Якщо це штучна патина або приварений пісок, то вони почнуть злазити. До того ж стане видно краще лицьову сторону. Я поки не можу на ній нічого розібрати. Створюється враження, що ця монета - зі зворотним співвідношенням сторін (а таких в IV-му типі відомо всього кілька штук з близько двох сотень). Хоча б кілька букв побачити - вони на IV-му типі особливі, їх важко підробити...
Anonymous
25.07.2024Author
Добрий вечір.
Як правильно тепер поступити?
З повагою.
25.07.2024Answer Anonymous
Добрий вечір. Як правильно тепер поступити? З повагою.
Тепер уже згідно правил аукціону - ви не маєте права змінювати стан предмета, який виставлено на аукціон - чистка предмета, то вже буде чи приємний клопіт переможця, чи його гірке розчарування....
Anonymous
06.08.2024Author
Вітаю.
Вирішила очистити монету,щоб краще роздивитись зображення.
На тиждень занурила в мильний розчин,потім зубною щіткою,та тканиною,більше зі сторони Володимира.
Накипи сходять неохоче.
В результаті,трошки проявився рельєф 
по обрисах схожий на цей срібник з нету. Аверс та реверс обернуті на 180 градусів
Підкажіть, будь-ласка, чи варто
очищати більше і які шанси тепер автентичності ?
06.08.2024
Так можна и весь рельєф,що там є, зчистити милом и щіткою....
І лишиться голий кругляш на спогади...

Вважаю,що це не метод чистки для цієї ситуації.
Тут максимум замочування у дистильованій воді і акуратна розчистка зубочисткою.
Anonymous
06.08.2024AuthorAnswer nk260572vsv
Так можна и весь рельєф,що там є, зчистити милом и щіткою.... І лишиться голий кругляш на спогади... Вважаю,що це не метод чистки для цієї ситуації. Тут максимум замочування у дистильованій воді і акуратна розчистка зубочисткою.
Більше не буду єксперементувати без досвіду.
Дякую.
09.08.2024
На скільки я розумію сумнівний предмет так і не визнаний автентичним і ризик придбати підробку в розділі оригінальних речей все ж таки є ?!
Anonymous
09.08.2024Author
Наміру обману тут не має.
Якщо при отриманні на пошті у  покупця виникнуть сумніви,зобов’язуюсь повернути кошти в повному обсязі після повернеться посилки до мене,без
вартості доставок та комісій.
З повагою.
Rojen1329
09.08.2024Answer Anonymous
Вы зря так чистили  данный предмет, там будет очень сложно что-то понять.
11.08.2024Answer Rojen
судя по ставкам Вы любитель систематически попадать на деньги, а затем доказывать что купили это на Виолити, а значить оригинал )
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.