Client785954
Client785954
29 July 2024, 15:41

Незакінчений орден "ТКЗ" на оцінку.

Незакінчений орден "ТКЗ" на оцінку.
Доброго дня, шановні! Товариш попросив оцінити такий предмет. Придбаний на початку 90-х у людини, дуже близької до бувшого багаторічного першого секретаря обкому партії .З історії: десь у 1984-85 рр., через перевантаження Ленінградського МД у зв'язку з замовленням величезної кількості орденів ВВВ(ювілейних), на Львівський ювелірний завод, під особисту відповідальність першого секретаря обкому, була доставлена партія таких от напівфабрикатів для фінальної зборки. Інформації дуже мало, але за спогадами деяких колишніх працівників заводу, такий факт мав місце.
По суті: в принципі, товариш хотів би цей предмет продати, але оцінити не може ,як і я. Річ, на мою думку, далеко не рядова, якщо не унікальна; для дуже серйозної колекції.  Прошу допомогти хоча б якось зорієнтувати людину.  Наперед вдячний. З повагою. 

29.07.2024
Не вижу ничего интересного. И даже байки про секретарей обкомов красок не добавляют. Орден пустили на органы, номер затерли....
29.07.2024AuthorAnswer друг ромео
Були секретарі,чи не були, це питання другорядні... не зрозуміло, що з чим порівнювати у Вашому посиланні і в виставленому предметі.
29.07.2024Answer Client785954
якщо не зрозуміли про що мова-кепсько.Навідь оФтальмолог тут зайвий.."...товариш хотів би цей предмет продати...."-саме головне..Спробуйте-хто заважає,..
Answers: 0
Answers: 1
29.07.2024AuthorAnswer SemenM
Орден пустили на органы, номер затерли....
Я вдячний за будь-які відповіді, але якщо бачити затертий номер там,де його ніколи не було, і не бачити відсутності слідів розвальцовки штифтів в отворах, а також слідів вороніння дамби і шестерні то це вже не сюди,а до отальмолога
29.07.2024Answer Client785954
Орден пустили на органы, номер затерли.... Я вдячний за будь-які відповіді, але якщо бачити затертий номер там,де його ніколи не було, і не бачити відсутності слідів розвальцовки штифтів в отворах, а також слідів вороніння дамби і шестерні то це вже не сюди,а до отальмолога
Вы себе вообще представляете процесс изготовления и приемки орденов в СССР? Явно нет. То, что запчасти сняли аккуратно, это да) 
Вот вам малая часть, тех.карты изготовления ордена, для общего развития
29.07.2024AuthorAnswer SemenM
Гарна таблиця, але от скажіть мені, нерозумному, " для общего развития", для чого знімати " запчасти" з ордена в нульовому стані? Куди ж їх можна так вигідно використати? І чи мало тертих і битих ТКЗ? А потім ще зняти вороніння і затерти номер. Для знищення слідів злочину? Повторюсь, таблиця гарна, але може ще трохи включати думалку, чи що там ще є.
30.07.2024Answer Client785954
Орден пустили на органы, номер затерли.... Я вдячний за будь-які відповіді, але якщо бачити затертий номер там,де його ніколи не було, і не бачити відсутності слідів розвальцовки штифтів в отворах, а також слідів вороніння дамби і шестерні то це вже не сюди,а до отальмолога
Я отальмолог. Четко вижу следы развальцовки номера и воронения затертых отворов.
Answers: 2
30.07.2024Author
Ще кілька фото для тих,хто бачить і вміє думати логічно. Для офтальмологів, отоларингологів, проктологів і тих хто бачить НЛО,небесні знаки і привидів а також любителів накидувати "пір'я" на вентилятор: ще раз повторюю: накладних елементів на знаку НЕ БУЛО, номер ніколи НЕ НАНОСИВСЯ і дамба з шестернею НЕ ЧОРНИЛАСЬ(правильного терміну, вибачте,не знаю). Щоб це побачити, мені цілком досить і мого скромного досвіду. Знак поки що не в продажу і виставлений не для любителів набивання дешевих рейтингів, тому подібні коментарі в подальшому буду ігнорувати. Запитання стоїть в назві теми: НА ОЦІНКУ. Якщо, виходячи навіть з припущення, що орден не доведено до завершення, хтось може і СХОЧЕ висловити якісь припущення,буду вдячний, якщо ні то й ні. Хотілося б також взнати, можливо комусь траплялись якісь інші незакінчені ордени. Тут вже точно для загального розвитку🙂. З повагою.
31.07.2024
Возможно стоит отложить пока в сторонку, и не спеша попробовать обсуждение на других площадках. С разных сторон что-то общее нарисуется.
02.08.2024
Дуже цікаво було побачити серед експертів ще й офтальмолога, який, напевно в силу професійних особливостей, переплутав, як мені здається, чи то отвір з номером, чи то розвальцовку з воронінням.
29.09.2024Author
Доброго дня усім! Власник просить виставити предмет на аукціон. Щоб уникнути непорозумінь, прошу авторитетних  знавців і експертів висловитись,чи є у цьому зміст, чи буде даний лот  цікавим для поціновувачів фалеристики радянського періоду,  чи,можливо, не варто витрачати свій і чийсь час. З повагою.
29.09.2024Answer Client785954
Доброго дня усім! Власник просить виставити предмет на аукціон. Щоб уникнути непорозумінь, прошу авторитетних  знавців і експертів висловитись,чи є у цьому зміст, чи буде даний лот  цікавим для поціновувачів фалеристики радянського періоду,  чи,можливо, не варто витрачати свій і чийсь час. З повагою.
А справка от отальмолога для допуска к торгам нужна? На всякий случай, чтоб уникнути непорозуминь...
wadik1631
29.09.2024Answer Client785954
Removed by author
wadik1631
30.09.2024
Removed by author
30.09.2024
Короче, как и следовало ожидать, это не "незайманый орден ТКЗ", а, наоборот - "ТКЗ, потерявший цнотлывисть". Увы.
30.09.2024Author
Кожен бачить, що може і думає,як хоче, але я ще раз повторюю для ясності: номера на даному знаку ніколи НЕ БУЛО, він в нульовому стані, саме незайманий. І, доречі, дійсно, номери наносились тільки на мондворі і ця партія знаків, по спогадах, після розборки була відправлена,туди, звідки і прийшла, тобто на мондвор.
30.09.2024Answer Client785954
Кожен бачить, що може і думає,як хоче, але я ще раз повторюю для ясності: номера на даному знаку ніколи НЕ БУЛО, він в нульовому стані, саме незайманий. І, доречі, дійсно, номери наносились тільки на мондворі і ця партія знаків, по спогадах, після розборки була відправлена,туди, звідки і прийшла, тобто на мондвор.
Да это понятно. Аргументы железные. Багаторичные першие секретари обкомов не врут. Правда, это касается  только бывших, но то такое...
30.09.2024Author
Вибачте,дозборки(довідки), не знаю,як правильно.
30.09.2024Author
Я вже писав вище, але, востаннє, для любителів просто потриндіти, повторюсь: орден НЕ РОЗБИРАВСЯ, номер НЕ НАНОСИВСЯ, я це бачу і в якихось розмірковуваннях про крадені ордени і циганок з намистами потреби не маю. Я також не можу документально підтвердити версію про походження даного предмета, а тільки, для ясності, розповів,що мені відомо від людей, яким я схильний вірити. Наразі мене цікавить тільки думка експертів і модераторів в тому плані,чи може бути предмет виставлений в розділі ' ордени срср" і чи не відправлять його кудись на задвірки аукціону. Так що, повторюсь, відповідати на різні версії про органи і затерті, від сорому, номери, більше не буду. Не витрачайте запалу. З повагою.
ChiC-17
30.09.2024
Скажу зі свого досвіду все що стосується орденів має реєстр і саме номер ордену або орденська книжка робить цей самий орден цінним і привабливим для покупців у решті випадках затертий чи як у тебе не має зовсім буде коштувати по вартості металів які в ньому є і по якості самого виробу стану і виплавки
ChiC-17
30.09.2024
Маленький приклад в мене був орден Леніна з номером і книжкою і купив я в проблемних людей аналогічний орден але затертий(крадений) і що ти думаєш за номерний 6тис. зелених можна взяти а за той що проблемний максимум 3 з копійками
30.09.2024
Да выставьте вы его на акуцион, с резервом в сто тысяч миллионов, будет вам реальная оценка.
Имхо, сильно удивлюсь если дадут на 10% дороже металл.  Тогда сможете с чистой душой отправлять сей рарЫтет на Сотбис и Кристис, где его, как пить дать, по-достоинству оценят настоящие любители эксклюзива.
Удачных продаж
wadik1631
30.09.2024
Removed by author
wadik1631
30.09.2024
Removed by author
30.09.2024
И, самое главное, ЗАЧЕМ, в условном 1985 году,  багаторичному першому секретарю обкома партии(!) присваивать себе безномерной и некомплектный ТКЗ?
Хотя, может быть, он хотел припаять туда СИМ от своей фронтовой шапки-ушанки и носить его на работу...
01.10.2024
Доброе утро. Всегда был " левша , что блоху подковал" , думаю были всегда умельцы воровать все и вся.
wadik1631
01.10.2024Answer olegmylavko777
Removed by author
wadik1631
30.09.2024
Removed by author
08.10.2024
Краще було знайти ювеліра, або стоматолога/зубного техніка ...
wadik1631
14.01, 22:20Answer BuyerGV
Removed by author
30.09.2024
Я купую! Продавай! Але за дуже розумну ціну!
wadik1631
01.10.2024Answer ant105
Removed by author
wadik1631
01.10.2024Answer ant105
Removed by author
30.09.2024Author
І далі бла - бла - бла... На все зразу: не завод і не радгосп, а спеціалізована ювелірна фабрика. Не попала випадково, а передана з конкретною ціллю і, звичайно ж, з поверненням на мондвор. Далі,  мені 66 і так сталось, що про можливості секретаря обкому я знаю трохи більше, ніж любителі потеревенити на різні теми. І, до речі, колекціонуванням, з різним ступенем інтенсивності, займаюсь років з 13, тому, знову ж, різних історій і страшилок про КГБ і таке інше(як справжніх, так і фантастичних), знаю не менше, ніж переважна більшість тих же любителів. Ще раз прошу: займіться чимось кориснішим, не засмічуйте тему.
01.10.2024Answer Client785954
І далі бла - бла - бла... На все зразу: не завод і не радгосп, а спеціалізована ювелірна фабрика. Не попала випадково, а передана з конкретною ціллю і, звичайно ж, з поверненням на мондвор. Далі,  мені 66 і так сталось, що про можливості секретаря обкому я знаю трохи більше, ніж любителі потеревенити на різні теми. І, до речі, колекціонуванням, з різним ступенем інтенсивності, займаюсь років з 13, тому, знову ж, різних історій і страшилок про КГБ і таке інше(як справжніх, так і фантастичних), знаю не менше, ніж переважна більшість тих же любителів. Ще раз прошу: займіться чимось кориснішим, не засмічуйте тему.
Началось. Это что, дифференциация по цвету штанов? (с)
30.09.2024
Не понимаю из-за чего сыр-бор.
Ломовуха явная.
Если бы мне такое попалось-я бы откусил промзвено ,а остальное кинул бы в общую кучу 925-й и сдал по 35 грв за грамм.
Даже выставлять на торги не стал бы.
30.09.2024AuthorAnswer GALkiev
Вітаю Вас, Ви явно багата і, головне, розумна людина.  З повагою.
01.10.2024Answer GALkiev
Для дилетанта (меня) объясните, пожалуйста, зачем откусывать промзвено?
wadik1631
01.10.2024Answer Dusty
Removed by author
wadik1631
01.10.2024Answer Dusty
Removed by author
wadik1631
01.10.2024Answer GALkiev
Removed by author
Answers: 3
01.10.2024
Да никакой поваги у Вас нет.
Надеюсь есть какие-то другие положительные достоинства.
Но изучив эту тему я их пока не обнаружил.
01.10.2024
Даже наличие "головы колгоспу" в истории не превратит это в орден. Лом серебра. Хоть с секретарем хоть без.
01.10.2024
Доброе Всем утро. Ну пришла эта партия ткз в обком  , ну стырил человек несколько штук , ну хочет только сейчас продать , не судите строго. Очень много народа любит БРАКИ , пусть покупают. А народ у нас всегда был простой - воровали , воруют и БУДУТ воровать. Не та работа хороша где много платят , а та где можно каждый день что то " свистнуть " , ТЕМ БОЛЕЕ  обком !!!
wadik1631
Removed by author
01.10.2024
И тут согласен. Просто интересно , если № затерли , зачем эти трещинки , царапинки оставили ( фото) ? Отполировали бы как надо. И на кой снимать звезду , серп и молот , на запчасти ?
wadik1631
Removed by author
01.10.2024
Все эти " чесные " ребята из райкомов и обкомов , после развала СССР очень быстро одели малиновые пиджаки и купили мерсы , откуда ??? А орден , на мой взгляд действительно , просто , не доделанный , а цену пусть определяет аукцион.
01.10.2024AuthorAnswer olegmylavko777
Дякую! Я особисто впевнений, що так воно і є, а там видно буде.
Все эти " чесные " ребята из райкомов и обкомов , после развала СССР очень быстро одели малиновые пиджаки и купили мерсы , откуда ??? А орден , на мой взгляд действительно , просто , не доделанный , а цену пусть определяет аукцион.
Вот оно что! Багаторичные першие секретари обкомов, оказывается, еще в 1985 году создали ОПГ и разводили Ленинградский Мондвор.
Перестройка, гласность, расширение рынков сбыта раритетных незакинчених орденов ТКЗ... В перспективе - выход на международные рынки и обвал цен.
01.10.2024Answer vlads7
А ОПГ были всегда и в 1985 тоже и чем выше чин , тем больше тащил и имел.
wadik1631
Removed by author
Modified by author 01.10.2024
Answers: 3
01.10.2024
Может Вы БЫЛИ коммунистом , если так то приношу свои извинения , против той жизни ничего не имею против - " Були комуністи , було що їсти , стали демократи нема чим посрати ". Вы хотите сказать , что сейчас разные " рарики " там сами делают и оттуда не тащат , извините не поверю. С УВ.
wadik1631
Removed by author
Modified by author 01.10.2024
01.10.2024
Опять же спорить не буду. Молодежь в 61 год , спасибо. На вкус и цвет товарища нет и т.д. Лично мне тогда было лучше , но это как кому. И по моему я лично Вам не хамил , если Вы почуяли нотку хамства от меня , извиняюсь. Я к Вам обращался на Вы , а Вы ко мне на ТЫ ...........
wadik1631
Removed by author
01.10.2024
Та ну писать можно что угодно. Вопрос не в догадках же, а в доказуемых фактах. 
По факту имеем половину ордена без номера не известного происхождения. Так бы охарактеризовал этот предмет.
Другого, к сожалению, документально не докажешь. А слова "очевидцев" к делу уже не пришьешь.
wadik1631
01.10.2024Answer valis
Removed by author
wadik1631
01.10.2024Answer valis
Removed by author
01.10.2024Author
Доброго вечора! Чесно, набридло, але просто для ясності всім хто нічого толком не читає, а поговорити любить. По перше: не в обком, а на ювелірну фабрику і не кілька штук, а велику партію, можливо тисячі, а можливо і десятки тисяч, а це вже під відповідальність високопосадової особи і саме тому, що справа дуже серйозна. А як вже відбракувати один чи два екземпляри, це вже справа техніки. По друге: для всіх прихильників теорій про зняті "запчасті" і "ЗАПІСКОСТРУЄНИЙ СПЕЦІАЛЬНО ПІДІБРАНОЮ СУМІШШЮ" і далі по тексту, номер, просвітіть,заради Бога, мене тупого, світлом ваших знань ДЛЯ ЧОГО????? Щоб потім відкусити промланку, збити емаль і кинути в купу 925 проби? Чи переробити на "високому" рівні? У ЩО? В Нахімова, в Суворова, в орден побєди? Ну не доганяю я, хоч убий! Видно не дано мені, убогому. Допоможіть. Ну і по третє: про "хороших комуністів "😳 це не до мене, та й не по темі.
01.10.2024Answer Client785954
Не тратьте на них свій час. Такими байками та фантазіями і набиваються високі рейтинги.
02.10.2024
ДЛЯ ЧОГО?????  
А для того, чтоб продать неходовой, невостребованный и, тем более, раскомплектованный предмет.
Ведь без СИМа и звезды он никому не нужен. Поэтому и был затерт номер и придумана история про багаторичного секретаря обкома. И не простого секретаря, а першого. Представляете, как пафосно: коррумпированный секретарь обкома партии, вступив в преступный сговор с директором ювелирного завода (тоже, между прочим, коммунистом!), расхищает у народа самое дорогое и святое - ордена! А?
Modified by author 02.10.2024
02.10.2024AuthorAnswer vlads7
Вибачте, ну а Вам, по великому рахунку, яка різниця, що хтось хоче купити, чи продати? Ви ж не робите ні того, ні іншого. Просто поговорити? Рейтинг пробуєте набивати?
02.10.2024
Добрий день!
Так, зустрічаються ордени Трудового Червоного Прапора без гравіювання номера на зворотному боці, але це рідкість. Зазвичай ордени, випущені в СРСР, мали порядкові номери, які наносилися на зворотній бік. Однак відсутність номера може бути пов'язана з кількома факторами:

1. Пробний або невручений екземпляр — орден міг бути випущений для демонстрації або як зразок (зразок на дошці пошани на якомусь підприємстві, або в музейній секції, або в “Красном уголке”…
2. Виробничий брак — на деяких орденах могли не нанести номер через помилку.
3. Пам'ятний або ювілейний орден — такі екземпляри могли випускатися без номера для особливих випадків.
4. Хтось мав доступ до зберігання орденів й поцупив не оформлений екземпляр, або екземпляр, який готувався до вручення, але зі смертю майбутнього власника, залишився, наприклад.
5. Можливо були якісь нюанси при врученні орденів передовим колективам, підприємствам та іншим.

Варто зазначити, що такі ордени без номерів зустрічаються вкрай рідко, і для підтвердження автентичності краще звернутися до експерта. В принципі, смуга розмітки для нанесення номера гравером залишилась, зазвичай, після нанесення номеру її зашліфовують.

Що стосується відсутності зірки та молота із серпом. Характер отворів показує на те, що їх розсверлили та дістали з ордену. Скоріше той, хто не сильно розбирався, намагався шукати цінні метали.

Що з цим робити? Поставити зірку та серп з молотом на місце :), єдина проблемка, – це закліпати так, як було. Цілісний орден без номеру був би більш цікавий ніж неповний варіант.
02.10.2024Answer Client526640
Доброго дня. Оте, що Ви написали, то самі придумали чи хто підказав?
02.10.2024AuthorAnswer Client526640
ЛЮДИИИ!!!!! Я не перестаю дивуватися вашому ненаситному бажанню висловлюватися по темах, в яких ви не маєте найменшого уявлення!!! Це що: пргнення хоч якоїсь уваги( хвилини слави, так сказати), бажання хоч якось виділитись, просто неадекватність??? Ну всяке було, але  ваші висновки і поради - це просто СУПЕР !!!! Вам років 7- 8? Самі придумали, чи всім класом разом з учителькою? Вибачте, ну не ганьбітьться аж так!!! Поки що це не ваше.
02.10.2024Answer Client785954
Просто люди не привыкли признавать , что они МОГУТ ошибаться и привыкли всегда и во всем быть правы и гнуть СВОЮ точку зрения.
ЛЮДИИИ!!!!! Я не перестаю дивуватися вашому ненаситному бажанню висловлюватися по темах, в яких ви не маєте найменшого уявлення!!! Це що: пргнення хоч якоїсь уваги( хвилини слави, так сказати), бажання хоч якось виділитись, просто неадекватність??? Ну всяке було, але  ваші висновки і поради - це просто СУПЕР !!!! Вам років 7- 8? Самі придумали, чи всім класом разом з учителькою? Вибачте, ну не ганьбітьться аж так!!! Поки що це не ваше.
А вот от этих Ваших слов попахивает цензурой. Это реакция не неудобные для Вас, но объективные высказывания?
ПС Кстати, почему именно 7-8 лет - у Вас с этим какие-то проблемы?
02.10.2024AuthorAnswer vlads7
В якому, конкретно, місці об'єктивні? В мене проблем ніяких, не турбуйтесь,в мене проблем з цим ніяких(а у Вас?). Просто у мене онуки +/_ 10 років і вони вже подібного вигадати не зможуть. Дорослі.
В якому, конкретно, місці об'єктивні? В мене проблем ніяких, не турбуйтесь,в мене проблем з цим ніяких(а у Вас?). Просто у мене онуки +/_ 10 років і вони вже подібного вигадати не зможуть. Дорослі.
Да Вы не оправдывайтесь, я же не прокурор. Так что, кстати,  Ваши внуки говорят относительно этого ордена?
02.10.2024
Купую! За дуже розумну ціну. За не розумну-ні!
02.10.2024
Вот интересно , по цене , если какой ни будь умелец поставит все на место. Ведь ткз без номера.
wadik1631
02.10.2024Answer olegmylavko777
Removed by author
03.10.2024
Тоесть такая же как и на миллионники . Понятно. Спасибо.
02.10.2024
А что? Орден-полуфабрикат, спасенный из лап багаторично  коррумпированного першого секретаря обкома!  Да с такой родословной за него будут яростные торги.
03.10.2024
Оливер Уэнделл Холмс цитата: „Спор уравнивает умных и дураков — и дураки это знают. “
09.10.2024
интересные факты тут всплывают. из всего выше написанного -думаю скорее человеческий фактор(заготовку скомуниздили с мондвора  в свое время - понятно что строго было и все такое но факт на лицо потом заготовка пошла в "народ" обростая разными легендами. а что касается цены то тут кому как надо. может любитель найдется но не думаю что много таких любителей за такие деньги купить "болванку" без роду и племени  личное мнение цена лома и плюс сотка долл. за необыкновенность -вот и все дела.
09.10.2024
присмотрелся к ордену - личное мнение -орден был со всеми накладками -и был скорее всего уже после мондвора  приведен в такое состояние. а насчет секретарей обкомов то вероятно байки все это. сори.. с ув. ко всем
10.10.2024Answer olegmylavko777
Торги показали его цену.
10.10.2024
Незакинчений ТКЗ или прерванный полет (с)
10.10.2024Answer 14evdok88
Ну цена метала + немного хайпа. Хайп спадет от этой темы останется цена метала
10.10.2024Author
Доброго! На рахунок ціни, тут, sorry, вийшла  помилка при виставленні, але зараз це вже не має значення. По суті: Дякую, шановний Палькан, за Вашу думку, але,вибачте, при всій повазі не погоджусь. Предмет у мене в руках і я все таки ознак того, що накладні елементи там були, не бачу, не кажучи вже про номер. Не рахую себе експертом, але дещо в житті і я бачив, включаючи і розкомплектовані ордени. Щодо історії: факт проведення якихось робіт з орденами на львівській ювелірці в середині 80-х дійсно підтверджувався деякими працівниками (і не рядовими) підприємства. І багато хто з тих, хто займався фалерою в 90-х у Львові, про це знали. Нажаль, пройшло вже дуже багато часу і підтвердити щось документально вже точно не вдасться. Так що:маємо те, що маємо... Якось так. З повагою.
10.10.2024
шан.Client78595411- тема для обговореня тому у кожного своя думка. а на рахунок того що багато бачили -то не  я не  тільки бачив а щей перебував на Пітерському  мондворі(на той час 2004р. ) та одержав там акредитацію(на шиї бейжик  про допуск до інженерного віділу двору) - підприемство режимне і потрапити туди без спеціального дозволу було не можливо) для проведення деяких  вивчень по виготовленню  продукціїї мондвору. в тому числі і подібних питань з випуску та ремонту нагород. тож на той час інжер -технолог багато цікавого показав і прокометував. повірте дуже багато цікавих питань було мною вивчено. та оглянуто - тож тому і маю свою думку з приводу Вашого "незакінченого ТКЗ"І СПОДІВАЮСЬ ВОНПА ОБГРУНТОВАНА З ПОВ.
10.10.2024
на нижньому поверсі (підвал) готують партіїї ємалей для знаків та орденів а на першому поверсі- музей двору -там вся продукція яку випускав монетний двір за час свого існування то  ж було на що подивитись і про що поговорити з людиною яка все життя займалась цією справою.  з пов.
10.10.2024AuthorAnswer Палькан
Так я, в жодному випадку, не ставлю під сумнів Ваші знання і професіоналізм. Навпаки, рахую Вас одним з найбільших знавців в царині фалеристики і завжди з задоволенням читаю Ваші коментарі на площадці. Але, як мені здається,  Ви, в даному випадку, не берете до уваги завантаження мондвору в конкретний час( масовий випуск ювілейних ОВВ). На мою думку, цілком логічно можна допустити, що в той час могло бути прийняте рішення доручити конкретній ювелірці невеличку доробку партії орденів(якраз встановлення накладних елементів і, можливо, надання гостівського вигляду  дамбі і шестерні). Звичайно ж з подальшою відправкою назад для нанесення номеру. Я особисто такий варіант допускаю. З повагою.
10.10.2024
кажуть "в суперечці народжуеться істина"- то в Радянські нагородній системі (а я рахую (і не тільки я )відсутність як такої) все могло бути.(і випуск ювілейних орденів "вітч. війни" теж тому підтвердження- штампували багато хто ) для прикладу достатньо прочитати книжку Дурова і Срекалова "орден красной звезды"  там описано який брак мондвору ішов до вживання  (те що нікуди як би не годилось -то з часом "перепросили" і пішло в тираж. а тепер колекціонери ломають голови таким "різновидам" та гадають чи було втурчання чи то так з мондвору. тож Ваш орден мабуть з тієї "опери" -такі справи-з приводу ціноутворення вище писав -кому як треба- з пов.
10.10.2024
свидетельство про простую судьбу наград которые все время переделывали и усовершенствовали.
10.10.2024AuthorAnswer Палькан
От і я про те ж. 🤗 І мені попадали зірки і навіть ОВВ 2ст, з явними ознаками як просто заводського браку так і з явним, знову ж, заводським ремонтом. Так що все могло бути в покійному сссрі. Ще раз дякую за увагу до теми і за Вашу думку. З повагою.
wadik1631
11.10.2024
Removed by author
14.01, 21:46
А також і в інших алкогольних напоях!!!! (samogon.vodka.rum.viski і далі за списком....................!)
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.