Marta_Kiev
Marta_Kiev
31 July 2024, 16:39

Загадочные часы. Из карманных переделаны в наручные?

Загадочные часы. Из карманных переделаны в наручные?
Имеются вот такие часики диаметром 3,8 см. Их состояние вы видите на фото. Не ахти, конечно). Но есть подозрение, что корпус часов - золотой. По крайней мере, визуально очень похоже.

На задней открывающейся крышке есть некие клейма - в овале цифры 0,585, в другом овале буквы F&C  и сверху над С еще какая-то закорючка. Клеймо в кружочке напоминает то ли бутон цветка, то ли маффин), над которым сверху маленькие точечки. К сожалению, на фото плохо видно. Есть еще цифры 261481. На  механизме - какая-то гравировка, совершенно нечитаемая даже с лупой.

УПД. С помощью уважаемого эксперта КАПІТАН ZELENY выяснили, что часы, вероятно, сделал  некий Август, но фамилию разобрать невозможно. Начинается вроде бы на F, заканчивается на d.

Буду признательна за любое мнение по их поводу. Заранее спасибо!

Tags:
Answers: 0
31.07.2024Author
По стилистике они очень похожи на старинные карманные часы. Но при этом они - наручные. Однако же, такое впечатление, что их переделали - на ручках, которые держат браслет, видны следы пайки.
31.07.2024
Мої вітання!
Вірно ви здогадуєтесь )) Там стоЇть проба...
Наприклад, на годинниках швейцарського виробництва маркування чистоти золота замість проби ставлять у каратах. Чим нижче каратність, тим менше проба: 9 карат відповідає 375 пробі, 14 карат - золото 585 проби, що найчастіше зустрічається, 18 карат - 750 проба, найбільший показник у 916 проби - 22 карати.
Modified by author 31.07.2024
31.07.2024AuthorAnswer КАПІТАН ZELENY
Продовжуйте, не зупиняйтеся!) Цікавить усе, що ви можете про них сказати! Тобто годинник швейцарський?
Answers: 1
Там проглядуеться щось на  кшталт  F&C чи F&G. А гравіровку на механізмі неможливо прочитати навіть з лупою.((( А підкажіть, будь ласка - в такому стані вони по ціні лому йдуть чи ще  під реставрацію?
31.07.2024Answer Marta_Kiev
Виробник - Август.... А прізвище я не розберу. Цих Августів було, як у собаки бліх )) F&C - це пробірне клеймо. 
 Реставрація не буде автентичною на 100%. Де, наприклад, взяти оригінальні стрілки? Тому і витрати на реставрацію будуть нераціональними. Якби я продавав, то виставляв, як є. А новий власник нехай робить, що йому заманеться: розбирає на лом та деталі або реставрує. То вже будуть його турботи )
Абсолютно логічно! Дякую, так і зроблю. Але хотілося б розуміти, від якої ціни мені відштовхуватися, якщо не продавати по ціні золотого лому). Хоча б плюс-мінус.
Answers: 4
І ще питання, якщо ваша ласка: годинник дійсно перероблений із кишенькового чи мені просто так здалося?
31.07.2024Answer Marta_Kiev
Не здалося )) Ви ж бачите, як прикріплені тримачі браслета і з якого вони виготовлені металу. В наручних, вони мали бути золотими.
Мабуть, вже в ті часи переробили, коли жилетки з кишенькою для годинника вийшли з моди, а мобілок ще не винайшли))). От і довелося майструвати. Ще раз дякую за поради і на все вам добре!
Answers: 2
Answers: 2
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.