paladinn
paladinn
27 August 2024, 16:58

Помилкова атрібуція монети.

Помилкова атрібуція монети.

Доброго дня спільнота. Побачив на сайті в продажу таку ординську монету:
Я впевненний що атрібуція цієї монети  помилкова.
Вважаю що це чекан міста Азак. І що рік чекану теж не збігається. 
Хочу почути думку експертів, бо продавець або умисно, або з неосвіченності обдурює покупця!

ЗЮВ2410
28.08.2024
На реверсі написано "Карбування белед Азак..."
В каталозі при бажанні можливо й  рік з"ясувати.

===============================
Зараз про лот продавець може писати що забажає.
Answers: 0
По-перше, я торгую монетами, а не написами, тобто - Я НІКОГО НЕ ОБДУРЮЮ. Кожен баче, що купляє. Звинувачення у обдурюванні від ноунейма - мало чого варте, бо це брехня. По-друге, я людина похилого віку, можу серед сотень монет чогось не додивитись, всі можуть помиляютися. По-третє я згоден з спеціалістом по Азаку паном Юрієм, - після роздумів і пошуків, це дійсно монета: 782 AH? Dang. Toqtamish khan. Beled Azaq mint.
Modified by author 30.08.2024
ЗЮВ2410
30.08.2024
Як на мене - про якесь обдурювання говорити тут не можна зовсім.  Кореляція адекватної атрибуції з ціною у багатьох випадках незначна.
Правильне визначення монети часто буває складною справою. Вимагає знань та наполегливої праці. Владі цього ресурсу все це зараз не потрібне, Грошей воно не дає.
30.08.2024Author
Не маю нічого проти. Я написав продавцю вірну атрібуцію. Але коли людина після того як їй ввічливо вказуєш на помилку - виключає тобі можливість додавати коментарі, замість того щоб перевіріти самій і виправити помилку, сама напрошується на підозру що вона умисно вводить в оману покупця.  І там дійсно написано Белед Азак. І рік дійсно 782. Хоч і карбувалася на кінці 80-х. 
Перепрошую.
30.08.2024Answer paladinn
По-перше я всі лоти перевіряю, по-друге не у всіх нас є можливість робити це швидко, - я про перевірку лотів., а ось у вас є можливість скаржитись швидко, а потім звинувачувати мене у якійсь дурні, простіше - БРЕХАТИ. І по-третє -Я ПРОДАЮ МОНЕТИ, А НЕ НАПИСИ. Всі, хто в темі - зрозуміють, що я продаю, я же не пишу "Ардинка", "татарка", тощо. Я не почув вибачень. На цьому, тут писати більше не буду. Мені мама забороняла колись мати справу з брехунами.
Answers: 1
ЗЮВ2410
30.08.2024
Я звертався до адміністрації щодо казуса, коли сфальшована атрибуція впливає на ціну лота, а продавець, фігурально кажучі, послав мене на.... у коментах.  Адміністрація мені запропонувала тут тему создати, в когось тут запитати про складні данги 15 ст...
30.08.2024AuthorAnswer ЗЮВ
Десь з місяць тому я зробив зауваження продавцю який продавав поширений двохаверсний тохтамишевський данг і називав його хорезмським чеканом. На ... мене не послали, але продавець написав що він краще знає. Ситуація як і в цьому випадку. Але ж ціна  анонімного двохаверсника і монети хорезмського чекана може дуже відрізнятися
Answers: 1
ЗЮВ2410
30.08.2024
Адміністрація та продавці де-юре  краще все знають. У цьому обговоренні можно ставити крапку.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.