КОТок
КОТок
30 August 2024, 00:12

Медаль Наполеонъ Бонопарте

Медаль Наполеонъ Бонопарте
Вітаю.
Довелось якось, неподалік від Києва, виковиряти на світ божий, ось таку пам'ятну медаль (щось на зразок столітньої дати від війни 1812р.). Ну так би в принципі, наче нормальна причина, щоб склепати пам'ятну медаль - але якого дідька, на іншому боці медалі, не російський імператор, а Наполеон? 
  Чесно кажучи, мені тяжко уявити, що через сто років після 1945р.в Росії відкарбують пам'ятну медаль, на одній із сторін якої буде портрет Гітлера...
  Будь ласка, прошу людей, котрі володіють знаннями в даній тематиці, поділіться інформацією про дану медаль.
  Матеріал медалі - мідний сплав.
Була знайдена з відломленим вухом, та з вм'ятинами.
Нажаль, додати інші фото не можу - лишились лише такі.
Завчасно вдячний, за корисну інформацію, про даний предмет.

01.09.2024Author
Будь ласка, допоможіть зрозуміти - чому тема не має логічного розвитку?
  Може я некоректно сформулював питання - можливо це жетон, а не медаль? Якщо причина в цьому - вибачте за необізнаність.
  Якщо можливо - дайте хто небудь, хоча б посилання, за яким можна дізнатись, хоча б якусь інформацію про даний предмет.
Звертаюсь за допомогою до людей, які володіють фаховими знаннями в даній тематиці - так як всі мої самостійні потуги, по пошуку необхідної інформації, нажаль зазнали повного провалу...
Answers: 0
01.09.2024
Добрий день. Маю припущення стосовно вашої медальки, можливо воно якось допоможе. Могли, в ті часи, проходити пам’ятні спортивні батарії, накштал тих, що проходили в Пирогові по 2 світовій. Якщо так, то , цю медаль могли виготовити , в частому порядку для французького війска як нагороду. Звичайно, що вона виготовлялась не одна, та хтось таки володіє інформацією.
01.09.2024AuthorAnswer Yriigrom
Дякую за вашу версію - та все ж, мабуть таки це просто пам'ятний жетон, без прив'язки до баталій реконструкторів, просто створений на честь сотої річниці (1812-1912). 
  Ну принаймні присвячених цій даті, але інших за сюжетом і формами, бачив вдосталь. А от такого - так і не зміг знайти. Тому й прошу допомоги - можливо, все ж комусь відома інформація саме про цей тип жетона.
 ( Цікаво також, що за абревіатура внизу на реверсі ,,С.Ф.Э." чи то ,,С.Ф.З." а також в лівій частині ,,Р" і в правій частині ,,Н" )???
Answers: 1
01.09.2024
Здається С.Ф.Э. Тобто бойова, мабуть, а на лівій частині D та знизу L
Ви мене вкрай заплутали - я не бачу літер ,,D" та ,,L" ...
 Та й  ,,SPOR" - це здається трішки інша історія...
01.09.2024Author
Вибачте - та я знов з вами вимушений не погодитись.
Літера з лівої сторони, має логічний зв'язок з літерою з правої сторони (саме тому вони на одній горизонталі, та мають однакові розміри). І саме тому то є літери ,,Р" та ,,Н".
  Через вплив корозії, хвостика вліво, внизу ніжки літери ,,Р" просто не видно.
Хозяин Барин. Нехай так, не ображайтесь)))
Які можуть бути образи - навпаки, вважаю корисно розібрати на молекули, всі спірні моменти.
  Так - крок за кроком ( а там  ще хтось підтягнеться, щось підкаже) дивись, можливо, щось та й узнаєм про предмет.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.