Вітаю.
Довелось якось, неподалік від Києва, виковиряти на світ божий, ось таку пам'ятну медаль (щось на зразок столітньої дати від війни 1812р.). Ну так би в принципі, наче нормальна причина, щоб склепати пам'ятну медаль - але якого дідька, на іншому боці медалі, не російський імператор, а Наполеон?
Чесно кажучи, мені тяжко уявити, що через сто років після 1945р.в Росії відкарбують пам'ятну медаль, на одній із сторін якої буде портрет Гітлера...
Будь ласка, прошу людей, котрі володіють знаннями в даній тематиці, поділіться інформацією про дану медаль.
Матеріал медалі - мідний сплав.
Була знайдена з відломленим вухом, та з вм'ятинами.
Нажаль, додати інші фото не можу - лишились лише такі.
Завчасно вдячний, за корисну інформацію, про даний предмет.
Може я некоректно сформулював питання - можливо це жетон, а не медаль? Якщо причина в цьому - вибачте за необізнаність.
Якщо можливо - дайте хто небудь, хоча б посилання, за яким можна дізнатись, хоча б якусь інформацію про даний предмет.
Звертаюсь за допомогою до людей, які володіють фаховими знаннями в даній тематиці - так як всі мої самостійні потуги, по пошуку необхідної інформації, нажаль зазнали повного провалу...
Ну принаймні присвячених цій даті, але інших за сюжетом і формами, бачив вдосталь. А от такого - так і не зміг знайти. Тому й прошу допомоги - можливо, все ж комусь відома інформація саме про цей тип жетона.
( Цікаво також, що за абревіатура внизу на реверсі ,,С.Ф.Э." чи то ,,С.Ф.З." а також в лівій частині ,,Р" і в правій частині ,,Н" )???
Та й ,,SPOR" - це здається трішки інша історія...
Літера з лівої сторони, має логічний зв'язок з літерою з правої сторони (саме тому вони на одній горизонталі, та мають однакові розміри). І саме тому то є літери ,,Р" та ,,Н".
Через вплив корозії, хвостика вліво, внизу ніжки літери ,,Р" просто не видно.
Так - крок за кроком ( а там ще хтось підтягнеться, щось підкаже) дивись, можливо, щось та й узнаєм про предмет.