КОТок
КОТок
30 August 2024, 23:44

Висла печать КР на ідентифікацію.

Висла печать КР на ідентифікацію.
Вітаю.
Шановні знавці тематики, будь ласка - поділіться знаннями про дану вислу печать.
 Завчасно вдячний за допомогу.
(За фото вибачте - залишились в архіві лише такі. Печать колись знайдена власноруч).

31.08.2024
Не знаю, чи вдасться Вам визначити зараз цю печатку по таким фото. Але якщо залишите місце знахідки - це точно буде корисно для майбутніх досліджень
31.08.2024AuthorAnswer _Andrey_
Не знаю, чи вдасться Вам визначити зараз цю печатку по таким фото. Але якщо залишите місце знахідки - це точно буде корисно для майбутніх досліджень
Дякую вам, за те що завітали до теми, та поділились своїми думками.
Якщо можливо, будь ласка, допоможіть зрозуміти - чому її перед продажем, мені ніхто не зміг ідентифікувати і ви зараз натякаєте на подібний розвиток подій? Це пов'язано з нечастим сюжетом(текстом), який зображено? Чи є якісь інші причини, які унеможливлюють ії однозначну, та швидку ідентифікацію?
      Буду дуже вдячний вам, якщо пояснете нюанси, що до її ідентифікації.
  (Що до географічної прив'язки -  знайшов неподалік літописної Білогородки, що біля Києва).
Answers: 0
Answers: 1
31.08.2024
Є печатки, які дійшли до нашого часу у гарній якості де чітко видно всі деталі зображені на ній. Якщо ви бачили таку, то Вам не буде важко визначити й іншу печатку такої ж штемпельної пари, навіть якщо вона збереглась погано і на ній проглядається лише частина зображення.

І навпаки - якщо зображення на печатці збереглось неповністю, а печатки в гарній якості (щоб побачити елементи які не збереглись або пошкоджені) особисто Вам невідомі, визначити хто саме зображений або вірно прочитати напис буває важко.
У Вас саме другий випадок.
31.08.2024AuthorAnswer _Andrey_
Дякую вам за розгорнуту, та зрозумілу відповідь. Схоже, задача не з простих....
  Але надію не втрачаю - можливо хтось, все ж допоможе її ідентифікувати (мабуть це моя вада характеру - але, коли знаходжу щось, що не вдається ідентифікувати - це роками не дає мені спокою...).
02.09.2024
Підсвітіть під кутом низьким, і сфоткайте так щоб букви були більш стабільними, тоді появиться більше шансів, . А поки бачу святого в якого права рука благословляє глядача, імовірно двума пальцями
02.09.2024AuthorAnswer aleksey-aprel
Підсвітіть під кутом низьким, і сфоткайте так щоб букви були більш стабільними, тоді появиться більше шансів, . А поки бачу святого в якого права рука благословляє глядача, імовірно двума пальцями
Нажаль, кращих фото не зроблю - предмет вже давно проданий тут на аукціоні (а от ідентифікувати не вдалось і по цей день).
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.