Golotiuk
Golotiuk
9 November 2023, 18:44

Прошу будь ласка допомоги, шеляг R7??

Прошу будь ласка допомоги, шеляг R7??

Доброго вечора шановні форумчани, а також шановні експерти Violity. Трапились мені такого плану монети, серед яких і ця цікава монета. Прошу Вашої експертної допомоги і думки, тому що мені проглядається саме 1667 рік і по каталогу він відзначений як R7. Чому саме 1667 проглядається, тому що є  матеріал, тобто такі ж монети інших років і маю можливість порівняти, тобто 1665,1661,1666,1664,1663 відрізняються від цієї. Сімка в кінці проглядається як топор буває  в полугрошах і трояках. Прошу будь ласка Вашої думки і допомоги. Всім наперед дякую за Ваші відгуки.

10.11.2023Adept
Може бути 1667, а може і 1665 (де 5 зливається з короною частково). на 100% тут не скажеш.
Answers: 0
Answers: 1
10.11.2023Author
Доброго дня. Омь фотографія з датами 1664,1663,1665,1666. Мені здається, що п‘ятірка зовсім інакше викарбована на монеті, зовсім не таку структуру має. Чи не так?
Modified by author 10.11.2023
11.11.2023AdeptAnswer Golotiuk
в цьому варіанті написання так,є і безліч інших. Я ж кажу, в Вашій монеті схоже і на 1667, але на 100% стверджувати неможливо...
11.11.2023AuthorAnswer йфяйфяйфя
Зрозуміло,дякую Вам за відповідь.Ще з Вашого дозволу маю питання такого роду. Якщо я маю бажання виставити цю монету на торги, то як правильно виставити тоді її? Гадаю якщо немає підтвердження експертів аукциону,то її знімуть з торгів чи ні? Чи то я щось не так вже собі думаю. З повагою.
11.11.2023AdeptAnswer Golotiuk
Звичайно можна виставляти, так можете і назвати як бачите  - "Литовська боратинка Яна Казимира, схоже 1667 року"...
15.11.2023AuthorAnswer йфяйфяйфя
Звичайно можна виставляти, так можете і назвати як бачите  - "Литовська боратинка Яна Казимира, схоже 1667 року"...
Зрозуміла, дуже Вам дякую за відповідь. Буду  виставляти. З повагою.
04.01.2024
Всі відомі 1667 є фальшаками з епохи.Цезар Вольський гарно все описав.
04.01.2024AuthorAnswer Omega58
Доброго дня Omega58. Перепрошую, але трішки не зрозуміла про що саме Ви написали. Можливо більш обгрунтований коментар будь ласка ? Буду дуже Вам вдячна. З повагою.
04.01.2024
Боратинки 1667 року з офіційних литовських монетарень- нема.Всі відомі екземляри- фальшаки з епохи,майстерно виконані.В каталозі Fortress багато помилок.Ваша монета -не фальшак 1667 ,а просто через брак карбування останньої цифри,вийшло щось схоже на 7.
Omega58 можливо Ви  праві, але  чим Ви це можете підтвердити цю інформацію ? Наприклад, каталог  Fortress  не разу ніби не підводив. До того ж я спираюсь на його, тому що там описано три різновиди  саме цього року 1667. Я вважаю, що  якби був описаний один різновид, то могли б бути сумніви, а так цілих три описано. Можливо я не права все ж таки, я проти нічого немаю. Але, наразі  я на руках бачу монету,яка дуже подібна на монету з каталогу і якої на просторах аукциону ще не зустрічала. В любому випадку мені дуже приємно, що Ви відгукнулись і поділились інформацією, я це дуже ціную в людях і дякую Вам.  Якщо можливо є посилання інформації, що десь щось можна прочитати по даній тематиці ( саме про цей різновид ), надішліть будь ласка. З повагою.
Дуже дякую, але я  прошу без образ. Мені справді цікаво прочитати більше інформації по цій монеті, тому прошу поділитись Вас будь ласка джерелом інформації більш детально. Буду Вам дуже вдячна. З повагою.
04.01.2024
Цезар Вольський.Грубий,об"ємний каталог в кольорі на польській мові.Видання 2000 них.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.