Answers: 0
sagit15765
07.09.2024Adept
Ну це точно не монета.
Покажіть предмет в розділі металопластики.
09.09.2024Author
Я теж думав що це ніяк не може бути монетою. Але ось що мені скинули. Крім того варто згадат  Ольвійських дельфінчиків.
sagit15765
10.09.2024Adept
Ну таке...
Подивився acsearch - всі ці предмети (а там їх штук 20) в Aes Formatum записав один і той же іспанький аукціон - Soler y Llach (тобто тільки він продає це як протомонети). Ось типовий приклад:
acsearch.info - Auction research
В жодному з проходів немає посилання на літературу чи каталог, де ці предмети визначалися б як Aes Formatum. Тобто це - думка працівників цього аукціону, в літературі такого визначення немає, інакше було б посилання.
Ну якщо так підходити, то будь-яку металопластику (амулети, дзеркала та все-все-все інше) можна буде записати в Aes Formatum.
Тож я не бачу жодних підстав вважати це монетою, аж поки не буде якогось грунтовного наукового дослідження.
Наразі це виглядає як ситуація, коли до робітників певного одного аукціону потрапило "щось", про що вони і не знають що то. А продати треба. Ну хай буде Aes Formatum. По принципу "все незрозуміле продавай як Aes Formatum).
15.09.2024Author
Дякую за відповідь. Приблизно так і подумав, бо інших джерел, особливо літературних теж не знайшов.
16.09.2024Author
Але з тим, даний предмет не є скіфським амулетом, як його зазвичай визначають і відповвдно має середземноморське походження.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.