Знак Ударник изобретательности .Бобриковский энергохим комбинат.
Шановні експерти цікава Ваша думка про цей знак.
Що стостовно мені відомо про цей знак,то у додатковій літературі каталог Аверс-8,та іншій вказаний саме цей тип знаку,як оригінальний без обороту.Можливо він був ,як іменниний так і ні.Саме товаривство "ВОИЗ" проіснувало близько двух років,тому і інформації не багато.Коли я вивчав цей знак перед розміщенням звиртав увагу на основні хорактерні елементи присутні для оригінального знаку:Винтова пара,та заводська пайка,бокові кріплення знаку,деталізація .Мій знак порівнював з копіями і відмінності на лице,не знайшов ні однієї копії з такою деталізацією,гвинитовою парою,кріпленнями.
По друге щоб порівнювати копію з русішь сайту х моїм знаком добавьте більше якісних фото ,під різними кутами ,майте повагу до учасників теми!!!
Твої контакти втрачені, але згадки про тебе залишилися ;)Мої вибачення автору.
У протоколі нічого не говориться про пробу металу. На це є ряд причин:
1. Аналіз робився на поверхні металу. Виріб перед аналізом не очищався.
2. Процес окиснення (зокрема міді) на поверхні срібних виробів часто веде до завищеного вмісту срібла по результатам поверхневого аналізу. Для аналізу реальної проби необхідно або зачищати поверхню на певній ділянці або робити зішкріб металу.
3. Навіть у сучасних виробах метал не є однорідним. Замір хімічного складу у різних частинах виробу може давати різні значення. Тому, зазвичай і робиться від 2 до 5 замірів на одному виробі. Пробірний контроль так взагалі передбачає повне розчинення виробу для встановлення середнього вмісту дорогоцінного металу.
Але навіть враховуючи все вище викладене ну ніяк не виходить у виробі вказаний вами вміст "83,9141% срібла".
Проба срібла по старому ГОСТ 6836 визначається по вмісту срібла. Для 916 проби це діапазон від 91.3 до 91.9%.
Тому ствердження, що в Аверсі копія звучить суб'єктивно.
Проте такий оригінальний знак не тримали. Якби тримали, то написали б це у протоколі.
Хоча і порівнювати знаки по фото, це невдячна справа. Але на скільки мені відомо, то єдиний знак з більш менш гарним провенансом є на болотах у ГИМ. Фото цього знаку доступні на sovietznak.
Колись давно на форумах була інформація про фотографування даного знаку у рамках виставки.