Вітаю! Не хочу відкидати версію про жетон, але нагадаю, для приклада, що "кварта" - була також мідною грошовою одиницею в Гібралтарі на початку правління королеви Вікторії. Звісно, це не вона. Але назва грошей в історії залишилася. Ще під словом kwarta видніються цифри. Чи мені вже хреститися починати потрібно? )) Ще версія про стилізовану Х... Над нею зображена корона. Можливо, це вензель монарха?
Вітаю, пане Капітан. Був би предмет мій, я б його обережно розчистив і зробив якісні, чіткі макро фото... А то по таким фото і я поруч з вами вже ,,хрести накладую" - теж бачиться казна що...
Раптом проб'є на обережну хоробрість і ви видалите бруд з предмета - чи то сам, чи за допомогою товаришів фахівців-реставраторів - додасте якісні макро фото предмета сюди в тему. Бо на даному етапі, розвиток сюжету такий, що ви хочете ,,и рыбку съесть - и сквозь окислы прочесть"....
Так де римська десятка....то що ви написали за виробом то я бачу римську цифру...а де на виробі....то даже не Х прописне.там же видно продовження лінії зверху над правою частиною карлючки..W там не таке .там похоже на польску W......згідний з тим що то Х вензель .і це монета .можливо філіпіни
Знайшов цікаву інформацію. Міра об`єму в квартах використовувалася в Царстві Польському до 1849 року, в Австро-Угорщині - до 1857-го. Виходячи з наданої вами останньої інформації, можемо припустити, що кварта рідини (гас, пиво, шнапс...) коштувала 20 грошів. Поки що так) Продовжуємо шукати істину далі.
Мої вітання усім небайдужим до даної теми! Не давав мені спокою цей жетон майже тиждень )) Ну не могло так бути, що ніхто про нього не знає... Мої сподівання виправдалися. Дякую мамі, що заставляла мене вчити іноземні мови! )))
Одне з останніх науково-популярних видань Роберта Горжковського. Тема: відносини та розрахунки пана (власника) та селянина (найманого працівника), види платіжних чеків та жетонів. Саме представлений автором теми жетон і є не зовсім законним у свій час (перша половина ХІХ ст.) розрахунковим засобом за наємну працю.
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.
Не хочу відкидати версію про жетон, але нагадаю, для приклада, що "кварта" - була також мідною грошовою одиницею в Гібралтарі на початку правління королеви Вікторії. Звісно, це не вона. Але назва грошей в історії залишилася.
Ще під словом kwarta видніються цифри. Чи мені вже хреститися починати потрібно? ))
Ще версія про стилізовану Х... Над нею зображена корона. Можливо, це вензель монарха?
Був би предмет мій, я б його обережно розчистив і зробив якісні, чіткі макро фото...
А то по таким фото і я поруч з вами вже ,,хрести накладую" - теж бачиться казна що...
Бо на даному етапі, розвиток сюжету такий, що ви хочете ,,и рыбку съесть - и сквозь окислы прочесть"....
скажіть будласка ,бо не бачу де напис римської цифри 10 (Римські цифри
Числа від 0 до 3999
Число Позначення
8 VIII
9 IX
10 X
З пов.
Виходячи з наданої вами останньої інформації, можемо припустити, що кварта рідини (гас, пиво, шнапс...) коштувала 20 грошів. Поки що так) Продовжуємо шукати істину далі.
Не давав мені спокою цей жетон майже тиждень )) Ну не могло так бути, що ніхто про нього не знає... Мої сподівання виправдалися. Дякую мамі, що заставляла мене вчити іноземні мови! )))
Саме представлений автором теми жетон і є не зовсім законним у свій час (перша половина ХІХ ст.) розрахунковим засобом за наємну працю.
Будь ласка Жетон в продажі з однієї Гривні.