26.09.2024
Обидві - московські мідні копійки Олексія Михайловича 1655-1663 років. Ліву навіть визначати не стану, бо обидві сторони лежать догори ногами. Зазвичай я через таку неповагу просто проходжу повз. 
А друга - московський Новий Двір. Видно погано, але ИМХО це ГКХ № 2380, без ступеня рідкості, перший рік карбування, тобто 1655 рік. З повагою
26.09.2024AuthorAnswer Akustika
Шановний Akustika, вибачте це ненавмисно поклав так першу монету, бо зір вже поганий даже в окулярах та з лупою не міг визначити як правильно покласти. Ще раз вибачте! 
Перефотографую подивиться будь ласка ще раз. З повагою
Answers: 0
Answers: 1
26.09.2024
Ось чому я не стану цього робити: мені доводиться і спеціально освітлювати вашу монету, і повертати її на 63 градуси, щоб вона зайняла потрібне положення. Чому це повинен робити я, витрачаючи свій час і зір, ніяких преференцій з цього не маючи, я не розумію. Нехай визначає хтось, хто свою працю не поважає...
26.09.2024AuthorAnswer Akustika
Якщо б  я знав, що саме таке положення потрібне то зробив це. 
Дякую Вам за визначення та вибачте за потрачені  Вами сили та час. З повагою
Answers: 1
26.09.2024
Пишу тільки тому, що хочу відновити істину. Після повороту і освітлення стало ясно, що це псковська копійка, приблизно 1657-1658 років. Стан поганий, але я припускаю, що це неописане поєднання з лицьовиком 17А по ГКХ2. 
Про всяк випадок - вкажіть її масу, коли і де була знайдена.
З повагою
26.09.2024Author
Вага - 0.40 гр. Була знайдена в Одеській області,  Білгород-Дністровський район.
Дякую  Вам! Не ображайтесь,  Ви кращий!
28.09.2024
Ще раз себе поправлю. Це ГКХ № 2558 = ГКХ2 № 2711, без ступеня рідкості. Все інше визначення і датування - як і раніше.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.