ОКТАНТ
ОКТАНТ
27 September 2024, 15:31

На визначення дві монети середньовіччя

На визначення дві монети середньовіччя

Доброго дня, Шановне Товариство !
Прошу вашої допомоги в візначенні двох монет.
1. Рижський солід Карла Густава, рік я не можу розібрати.
 На мій погляд, дуже схоже на фальшак чи імітацію того часу. Ну занадто перекошений герб та хрест. Буква G замість С в слові CIVI. Метал геть не схожий на білон.
2. Лівонський солід Крістіни, рік схоже на 1641 але по каталогу такий тип з 1645 року. Метал можливо й білон,дуже низької проби.
Буду вдячний за ваші відповіді !
З повагою.

Answers: 0
27.09.2024Author
друг ромео
Дякую ! Поясніть,будь ласка, фальшак і імітація це різні значення ? Наприклад "сучавскі соліди" це не воно ? По приблизній оцінці не зорієнтуєте ? Я в цій темі мало що розумію.
А Христя,такого типу була з датою 1641 р. ? Не можу ніде знайти.
Answers: 1
27.09.2024
фальшак і імітація для мене рівні..Може з наукової точкі зору-різні..Важко сказати,де само карбували..По ціні-грусно,на жаль..Мав пару подібних,але за путівку у Египет прийшлося ще доплачувати)))
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.