30.09.2024
Вітаю!
Скажіть, навіщо ви знову створюєте тему, коли в попередній (деякий час назад) вам чітко відповіли, що це за пломба?
Яке Волинське князівство ?
Пломба КР? На оцінку.
Modified by author 30.09.2024
01.10.2024AuthorAnswer КАПІТАН ZELENY
Вітаю! Скажіть, навіщо ви знову створюєте тему, коли в попередній (деякий час назад) вам чітко відповіли, що це за пломба? Яке Волинське князівство ? https://violity.com/ua/forum/topic/39743-plomba-kr-na-ocinku
Вітаю ! Я бачив вашу відповідь но в нас ніколи не було Генуезької Газарії, і вона не сильно схожа на неї.
01.10.2024Answer vlad_098
Вітаю ! Я бачив вашу відповідь но в нас ніколи не було Генуезької Газарії, і вона не сильно схожа на неї.
Так в нас то може і не було, але це пломба, вона подорожувала разом з товарами по величезних територіях та торгових шляхах. Тому і опинилась в нас.
01.10.2024AuthorAnswer SamSS
Так в нас то може і не було, але це пломба, вона подорожувала разом з товарами по величезних територіях та торгових шляхах. Тому і опинилась в нас.
Я просто не натрапив на схожі пломби, можете будь ласка надіслати схожу, дякую.
Answers: 0
Answers: 1
Добре, хоча це і протирічить моїм принципам, видалю старе, нехай буде нове, назавжди ;)
Modified by author 01.10.2024
01.10.2024AuthorAnswer ANDRT
Добре, хоча це і протирічить моїм принципам, видалю старе, нехай буде нове, назавжди ;)
Я не говорив що Крим не наш, Крим завжди буде Українським , я маю на увазі що на Волині вона не могла опинитися а по друге там сопутка кр та чк.
Вибачте, я мав на увазі "в нас" це  Волинь, я забув написати , вибачте якщо не правильно поняли мене.
Це чудово, прийнято, мінус знімаю,
Це чудово, прийнято, мінус знімаю,
Removed by author
Answers: 2
Removed by author
Answers: 3
Вітаю! Скажіть, навіщо ви знову створюєте тему, коли в попередній (деякий час назад) вам чітко відповіли, що це за пломба? Яке Волинське князівство ? https://violity.com/ua/forum/topic/39743-plomba-kr-na-ocinku
На одній стороні щит  з хрестом начебто як Волинь начебто але тут без всяких деталізацій , а от там де напис там на початку "S" сєгінам чи якось так тобто печать , ну це не печать а типу текстильна пломба і там назва міста, в середині брама з двома бічними і однією надбрамною вежею , в принципі такий герб був у Львова але таких гербів Магдебурзьке право давало але масово не зустрічається і може мати неймовірно кількість комбінацій, пломба не часта , щось на 13 століття або чуть чуть на 14 ст. Мені цікаво взнати вартість такої пломби .
На рахунок "в нас їх не було"... Поясніть мені будь ласка, як я особисто знайшов на Дніпропетровщині фібулу типу "Прши - Лєвіце" (інша назва "Лєвіце - Токарі"), основна маса яких зберігається в німецьких, словацьких та чеських музеях та колекціях?
 Що вам відомо про торгівельні шляхи того часу? 
 Коротко поясню. Через Волинь проходили шляхи між Кримом та Великим князівством Литовським. Два імені: Вітовт і Улуг-Муххамад. Читали про них? Перший - великий князь Литовський, другий - хан Золотої орди. Що спільного? Муххамад - ставленик Вітовта. Столиця Муххамада - Солхат - поселення в 30 км від Кафи (головного міста Генуезської Газзарії), сучасна Феодосія. При найменшій загрозі життю Муххамад втікав виключно до Вітовта. Їхав степами? )))) Ні, по торговельним шляхам!
 А щодо брами з вежами - то є Генуєзська фортеця Кафи. Татаро-генуезський аспр. Чули? Монета така срібна тих часів. Аверс - генуезський, реверс - татарський.  Так от на генуезському боці зображена ця сама фортеця з трьома вежами.
Моя порада: не видумуйте того, в чому не впевнені. Більше читайте, спілкуйтесь, вивчайте. Це цікаво.
На рахунок "в нас їх не було"... Поясніть мені будь ласка, як я особисто знайшов на Дніпропетровщині фібулу типу "Прши - Лєвіце" (інша назва "Лєвіце - Токарі"), основна маса яких зберігається в німецьких, словацьких та чеських музеях та колекціях?  Що вам відомо про торгівельні шляхи того часу?   Коротко поясню. Через Волинь проходили шляхи між Кримом та Великим князівством Литовським. Два імені: Вітовт і Улуг-Муххамад. Читали про них? Перший - великий князь Литовський, другий - хан Золотої орди. Що спільного? Муххамад - ставленик Вітовта. Столиця Муххамада - Солхат - поселення в 30 км від Кафи (головного міста Генуезської Газзарії), сучасна Феодосія. При найменшій загрозі життю Муххамад втікав виключно до Вітовта. Їхав степами? )))) Ні, по торговельним шляхам!  А щодо брами з вежами - то є Генуєзська фортеця Кафи. Татаро-генуезський аспр. Чули? Монета така срібна тих часів. Аверс - генуезський, реверс - татарський.  Так от на генуезському боці зображена ця сама фортеця з трьома вежами. Моя порада: не видумуйте того, в чому не впевнені. Більше читайте, спілкуйтесь, вивчайте. Це цікаво.
Дякую за історію, сам вивчаю неї ! А що скажете на зворотню сторону де зображено хрест на щиті? Просто цікаво почути бо ніколи ще не зустрічав подібного, дякую!
Хрест на щиті... Щойно шановний ANDRT виклав зображення монети 10 грн. Яке зображення на середньому щиті? Мабуть, Волинь перенеслася в просторі в середньовічний Судак?
01.10.2024Answer КАПІТАН ZELENY
Ну,  так я ж її не просто так виклав :))) Той, хто має очі - побачить!
Пломба рідкісна. В доволі непоганому стані. Буде цікава колекціонерам по направленню "Генуезські колонії Причорномор`я".
На мою думку вартує від 50 євро і вище (до бажання придбати).
Пломба рідкісна. В доволі непоганому стані. Буде цікава колекціонерам по направленню "Генуезські колонії Причорномор`я". На мою думку вартує від 50 євро і вище (до бажання придбати).
Прикольно,  а чому не пов'язано з Волинею? Просто цікаво почути думку експерта, бо переглядав печатки то як на мене все схоже майже(я не говорю що в мене печатка)
Чекайте експерта. Я на таку "роль" не претендую. 
А хочете, щоб було пов`язане з Волинню, то нехай буде Волинь. 
Тільки "волинська" пломба вже буде коштувати 10 євро. Різницю відчуваєте? За 10 я перший у черзі )) Навіть, з назвою "волинська"...
Modified by author 01.10.2024
Чекайте експерта. Я на таку "роль" не претендую.  А хочете, щоб було пов`язане з Волинню, то нехай буде Волинь.  Тільки "волинська" пломба вже буде коштувати 10 євро. Різницю відчуваєте? За 10 я перший у черзі )) Навіть, з назвою "волинська"...
Добре) Залишимося при своїх думках, дякую вам ще раз .
Answers: 3
02.10.2024Author
Нове фото, на ньому ви можете розгледіти зверху над центральною вежею хрест, надіюсь це якось допоможе у визначенні, всім гарного дня.
02.10.2024
Нове фото татаро-генуезського аспра. На ньому ви можете розгледіти зверху над центральною вежею хрест, надіюсь це якось допоможе... Хоча, можливо, і ні ))) Головне, одягнути фіолетові окуляри і пробивати стіну чолом ))
03.10.2024Author
Нове фото , на якому ви можете детальніше розгледіти хрест на щиті, всім гарного дня.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.