Anonymous
10.10.2024AuthorAnswer друг ромео
Думаю так, власник нагороди наскільки зрозумів пілот або мав відношення до авіації є ще нагороди по ww2, також медалі авіаційних навчальних закладів.
Answers: 0
Answers: 1
Anonymous
10.10.2024AuthorAnswer КАПІТАН ZELENY
Вітаю! Я власне виклав для обговорення, щоб уточнити, там в назві теми знак запитання.
Anonymous
10.10.2024Author
Думаю так, власник пілот італієць  нині покійний ще є його нагороди по ww2, поки що не виставляю.
10.10.2024Answer Anonymous
Якщо почекаєте до завтра, надам розгорнуту відповідь з усіма уточненнями та деталями.
Anonymous
10.10.2024AuthorAnswer КАПІТАН ZELENY
Ок дякую, буду вам дуже вдячний.
11.10.2024
Добрий день!
Будь ласка, надайте чітке фото клейма проби на шпильці. Дякую.

P.S. Ордени з мечами почали виробляти після зміни Статуту ордена від 29 квітня 1939 року.
Anonymous
11.10.2024AuthorAnswer КАПІТАН ZELENY
Фото додаю
11.10.2024
Ще прохання уточнити: в якому військовому званні був власник-італієць на момент нагородження? І точно італієць? Можливо, іспанець?
11.10.2024
Какой-то он... кривоватый, что ли. Хроменький.
Anonymous
11.10.2024Author
Я уточнив що він був  пілотом королівських впс італії мабуть брав участь в компанії по обороні Пальма де Майорка, про що свідчить ще одна нагорода фото додам. В якому званні невідомо , те що італієць це точно.
Anonymous
11.10.2024Author
МЕДАЛЬ ВІЙСЬКОВОЇ АВІАЦІЇ
Медаллю військової авіації нагороджували італійських пілотів, які брали участь в обороні острова в серпні 1936 року, після висадки республіканських військ команданте Байо. Пізніше нею нагороджували італійські легіонерські військово-повітряні сили, що діяли на Майорці. Медаль викарбували в ювелірній майстерні Фермін у місті Пальма-де-Майорка.

Згодом нею також нагороджували іспанський персонал для нагородження начальників, офіцерів, сержантів і військовослужбовців, дислокованих на острові Пальма-де-Майорка під час громадянської війни. Ті, хто перебував на гідролітаках, а точніше, на гідролітаковій базі Полленса, брали активну участь у бойових діях.

Військово-повітряне міністерство. Нагороди.
Наказ від 6 грудня 1939 року, що затверджує поступку генерал-командувача Балеарських островів "Медаллю міста Пальма" особовому складу, список якого починається з підполковника Рамона Франко Бахамонде і закінчується рядовим Мігелем Мунаром Саласом.
Генерал-командувач Балеарських островів дозволив нагороджувати медаллю "Місто Пальма" начальників, офіцерів, сержантів і військовослужбовців, включених до наведеного нижче списку, і вони мають право носити її на своїй уніформі.
Мадрид, 6 грудня 1939 року. Рік Перемоги. Яґа.
Anonymous
11.10.2024AuthorAnswer Anonymous
Це переклад з італійського сайту ,незнаю наскільки коректно переклав гугл перекладач.
Anonymous
11.10.2024Author
Те що попалось на аукціонах
Anonymous
11.10.2024Author
Є ще залізний хрест 2ст. якщо це чимось допоможе зроблю фото.
Anonymous
11.10.2024Author
Можливо і були документи до цих нагород але наші жіночки в Італії беруть все що блистить а папір нажаль їх не цікавить, я думаю документи втрачені назавжди, так як квартиру в якій  ці предмети були продали а нові власники зазвичай як заведено в європі вивозять весь хлам на смітник перед ремонтом.
11.10.2024
Все добре. Орден і його коробка автентичні. Це тип 2 - "з мечами", від квітня 1939 року. Клеймо справжнє. З 1939 року на голці проставлялася лише проба (900). Клеймо виробника відмінили. 
Щодо "кривуватості"... Прикріпляю фото порівняння орлів на орденах зразка 1937 року (ліворуч) і 1939 року (праворуч). На обох типах "кривуватість" в усій красі ))
Anonymous
11.10.2024AuthorAnswer КАПІТАН ZELENY
Велике дякую за вашу працю та участь в обговоренні, думаю ближчим часом виставлю на продаж, думаю з ціною оприділитись поможете або можливо поставлю щось середньє по проходах на іноземних аукціонах.
Anonymous
11.10.2024Author
Всім зацікавленим, тему поки не закриваю, коли виставлю на торги, залишу посилання на лот. З повагою
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.