Rusnak
Rusnak
16 October 2024, 11:03

1 гривня 2001 2АД2?

1 гривня 2001 2АД2?

Мої вітання. Виникли сумніви з даною монетою. А саме з гуртом. По букві Д та більш широкій Н слова ОДНА бачиться гурт 2, але сама буква Д зліва впадина менш виражена, можливо через розкіш кільця у вигляді випуклої лінії на гурту біля Д. Раніше монети 2АД2 2001 року з розколом кільця не зустрічав, мені відомі з гуртом 2 лише монети 2001 року різновиду 2АД3. Додав також порівняльні фото з гуртом 3 монети 2АД3, де видно більш широку Н та відмінності букви Д. Буду вдячний за ваші думки. З повагою...

16.10.2024
Доброго. Я бачу гурт 2 на Вашій монеті. Щодо  впадини на літері д - слід врахувати, що гуртильний інстр. не в одному еземплярі, + ступінь зношенності, + деформаціі при карбуванні. Риска поперек гурту може бути слідом від протяжки, виникшим при виготовленні самого кільця, внаслідок явища наросту. З повагою.
Answers: 0
Answers: 1
22.05, 22:31
Добрый вечер. 
Если возможно, сделайте фото с гуртом от 2АЕ3. 
В отношении 2АД2, в известных каталогах ошибка. Толщина шрифта не толстый, а средний.
Также стоит отметить, что имеются редкие разновидности , которые в каталогах пока не отображены, имеющие одинаковый средний шрифт а буквах и цифрах. 
 В 1 аверсе, многие считают, как 1 гурт.
Во 2 аверсе, как 3..
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.