kliarenko
kliarenko
4 November 2024, 18:12

Нагорода - Орден Почесного легіону Chevalier 1870 - Martin - Besson

Нагорода - Орден Почесного легіону Chevalier 1870 - Martin - Besson
Ось посилання на продаж:
Нагорода - Орден Почесного легіону Chevalier 1870 - Martin - Besson - в коробці - Франція
додаткові фото є коментарях ( фото клейма на сріблі)

Виник спір з переможцем в чаті після завершення торгів.

Питання наступне від покупця:
Вы подтверждаете, что медальон золото?

Чи є на форумі експерт, який дасть однозначну відповідь про медальон нагороди, а саме з якого матеріалу він був виконаний?

Я вказав про наявність золота в нагороді, але не можу стверджувати, що медальйон повністю з золота, але золото в хресті присутнє.
За що мене схопив покупець, неоднозначність на рахунок матеріалу медальйону. 

Надіюсь, що покупець купує предмети і не знищуєте їх добуваючи золоті частини, саме тому так цим цікавиться, проте, не думаю що це вигідно.

В описі наприклад цього лоту, було вказано чітко 
Орден почетного легиона кавалерская степень именной
*проводка іншого продавця 

Оскільки на цьому можна спекулювати з покупцем до безкінечності.

Прошу допомогти та дати мені чітку відповідь, якщо це можливо.

Чи є цей медальон накладка з портретом Маріанни з золота?
Чи можливо вона зі срібла з позолотою?
Чи можливо з латуні з позолотою?

Наскільки мені відомо:
Коли когось нагороджують Орденом Почесного легіону у Франції, сама держава не надає нагороду безкоштовно, хіба як виключення. Здебільшого церемонія вручення відбувається за державний рахунок, але після цього нагороджений має придбати фізичну нагороду у майстерні.

Тому я вказав, що основний матеріал нагороди є срібло.

Якщо є конкретні посилання чи статті, прошу надати посилання.
Якщо це особиста думка, то прошу це теж повідомити.

Втручатись у предмет для визначення принципово не буду!

Дякую за участь в обговоренні, при потребі надам додаткові фото.

Answers: 0
04.11.2024Author
З обговорення подібного лоту де я написав про місце проби.
Yarda2286
04.11.2024
Медальйон в даному ордені золотий, на це вказує ось це клеймо.
Позначив стрілкою.
06.11.2024Answer Yarda
Не вводите в заблуждение. Это клеймо - голова кабана и указывает оно на то, что орден полностью сделан из серебра (без намека на золото). Приаттачил фото этого-же ордена с более четким изображением клейма и под ним примером этого-же клейма из каталога французских клейм. Один в один, как говорится. Если в изделии (если верить каталогам французских клейм) есть и серебро и золото - ставится смешанное клеймо (и голова кабана и голова орла).
С уважением.
Answers: 1
04.11.2024
Приветствую!
Не являюсь покупателем вашего ордена, но с интересом послежу за развитием событий. Если бы еще в моем топике Орден почетного легиона.
с поднятым аналогичным вопросом появился специалист, или эксперт Виолити, и дал четкий ответ - как продавать без проблем такие ордена 3-ей республики (как вы правильно написали - были ордена с позолоченной, с серебряной, и с золотой таблеткой) у вас не возникло бы такой ситуации. Успешного решения проблемы.
С уважением.
Modified by author 04.11.2024
06.11.2024AuthorAnswer КОСТЯН82
"Дякую.
Тепер буду знати точно, а також ви допомогли з спірним моментом після покупки цього лоту."

Лишу це тут, але як виявилось, я рано зрадів.
Бо це було на мою користь у сперечанні з покупцем.
Modified by author 07.11.2024
06.11.2024Answer kliarenko
Приветствую. Это не 100% решение проблемы, а субъективное мнениие, основанное на визуальном ряде. По клеймам - это вообще безграмотное мнение, т.к. на представленном ордене стоит только клеймо серебра (голова кабана), но не двойное клеймо (голова кабана и голова орла в овале), обозначающее наличие в изделии и серебра и золота.100% уверенность может дать обработка запила реактивами на определение пробы. Клеймо пробы на основе ордена тоже не показатель, т.к. центральный медальон мог перепаиваться (частое явление). Если покупатель не уверен - пусть на свое усмотрение определяет пробу, или делает спектральный анализ, и если это не золото - предъявляет претензию аукциону и вам. А вам совет на будущее - без 100% уверенности не писать в описании, что центральный медальон из золота. В ходе исследования по своему вопросу перелопатил кучу форумов (и профессиональных в том числе), аукционов и антикварных магазинов фалеристики - однозначного ответа нет (без вышепереречисленных манипуляций - запил, обработка реактивами, спектральный анализ).
С уважением.
P.S. И еще момент - орденов 3-ей республики с центральным медальоном из серебра и серебра с позолотой встречается больше всего (что легко объясняется логически) и они считаются стандартными. 
P.S. Смотрите описание стандартного ордена на скрине.
Modified by author 06.11.2024
Answers: 1
06.11.2024Answer КОСТЯН82
По клеймам - серебро, без намека на золото.
Answers: 2
06.11.2024
Вітаю! Є власником трьох різних орденів почесного легіону. Золота серединка, два кружечки тільки в одного. Із зображенням Наполеона. Вона тонка і тоньша робота ніж на інших двох. У мене два ордена срібні. Клейма є. Один посріблення і позолота! Може бути все! Багато залежить від статусу власника. Він оплачував вартість! Клейма мають говорити за все!
06.11.2024Answer CHORWAT
"...У мене два ордена срібні. Клейма є. Один посріблення і позолота!..."
Боьшая просьба сделать фото клейм на этих орденах (которые с позолоченной таблеткой, и который с золотой), или описать сами клейма (голова орла, голова кабана, филин в овале, лебедь, две головы в одном клейме).
Заранее спасибо.
С уважением.
примеры клейм на фото.
06.11.2024AuthorAnswer CHORWAT
На золоті робота тонша, тоді 
скажіть будь ласка в порівнянні зі своїм тонкість роботи є такою ж?
Як той медальйон, що є в обговоренні?
Answers: 2
06.11.2024
И еще момент. Многие здесь путают два кардинально разных клейма. Голова кабана - это серебро. Голова орла - золото. Так вот, как ни странно - эти клейма очень похожи даже при увеличении, и если не знать этого - кажутся головами орлов. Пример на фото (в верхнем правом углу видно, что различий особо не заметно) ;)
С уважением.
06.11.2024
Посмотрел проданные такие ордена - ох и надурили людей некоторые продавцы в описаниях с "золотыми" центральными медальонами...
А специалисты и знатоки отмалчиваются. Совпадение? Не думаю! ;)
07.11.2024
Уважаемый продавец, вот пример ордена с золотым центральным медальоном (читайте описание состава металла, там все четко и правильно описано - по правилам клеймения французскими ювелирами, если на данный период предмет состоял из серебра и золота, пробивалось овальное клеймо с двумя головами: кабана и орла, смотрящими в разные стороны). Все другие варианты - от лукавого ;) Знак кавалера Ордена Почётного Легиона, Франция, 3-я респ., золото, серебро, Aucoc, футляр
С уважением.
P.S. Привет знатокам ;)
Modified by author 07.11.2024
07.11.2024Author
Це сталевий аргумент, немає слів, дякую за інформацію!
В любому випадку Ви копнули глибоко! 

Так, вже сталось, що виявлення цих тонкощів припало на мій лот - моя вдача) 
Шкода, що знаючи цю  інформацію раніше, я не зміг уникнути тяганини в момент і після продажу.

висновок:
Факт є факт, а думка є думка!
"Платон мені друг, але істина дорожча" 
З повагою до всіх учасників обговорення!
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.