Olya_Kapush
Olya_Kapush
13 November 2024, 16:16

Ніж з кістяною гардою і візерунком на обговорення

Ніж з кістяною гардою і візерунком на обговорення
Вітаю. Пропоную обговорити версії датування ножа. Купувався на Віоліті, потім реставрувався. Дякую наперед за ваші думки

Answers: 0
14.11.2024
Гарна реставрація В разі продажу прошу надати посилання на лот З пов
14.11.2024AuthorAnswer promix
Так, робота хорошого реставратора. Посилання обовʼязково надам
Answers: 1
14.11.2024
Вітаю.
Дивний предмет - візуально схоже на ніж виготовлений з частини коси (зверху, по всій довжині леза проходить виступаючий бортик, що явно заважатиме при глибоких різах).
    Але разом з цим - хтось заморочився над створенням узора на лезі???
14.11.2024AuthorAnswer КОТок
Доброго вечора. Ви буквально озвучили мої думки. 
Якраз поєднання цих характеристик і не дає привʼязатися до періоду чи призначення
15.11.2024
За будовою обуха дуже схожий до Середньоазіатського Хайберського ножа КУБЕР, ІМХО 18-19 ст. З повагою.
15.11.2024AuthorAnswer Kopartel
Вітаю. Дякую за Вашу відповідь. Дійсно дуже схоже, і форми больстера там часто схожої форми. З повагою
15.11.2024
...вот это обвёл..
похоже ,что приварили хвостовик!)
15.11.2024Author
Особисто мені найбільше впевненості додає факт, що для підробки такого предмету потрібно було використати надто багато зусиль, щоб в кінцевому результаті продати мені за 800 грн🧐
15.11.2024Answer Olya_Kapush
...так никто не чего не подделывал!
Смастерил кто то нож в гараже ( хобби такое есть), кто то его потом продал Вам!)
15.11.2024AuthorAnswer Z E N
Як мінімум, треба було зістарити предмет
15.11.2024
Как, по мне, капля сварочная.
Кто то в гараже мастерил из косы
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.