Чистий скіф. Ширина обушної частини більша висоти,.- характерна риса скіфських сокир. Що до леза сокири, то воно буває й таким .... Фото власне ще й для ,,колеги,, Kolyada225
Давайте по порядку, шановні. Саме те, що" ширина обушної частини помітно більше висоти - характерна ознака сокир скіфів"- давайте візьмемо за аксіому.1. Шановний Kopartel, на Вашому фото фото де це твердження присутнє на сокирі #5?! Вірно, як раз по лінії перерізу діаметра провушини. Тому і її можна було б віднести до скіфів, якби не "встановлений (археологічно?) факт" приналежності до КР. Ок, нехай ця сокира #5- це КР, але тоді подивіться на сокиру #5 та зразок з лоту: маємо лише одну(!!!) рису схожості, у вигляді кутників щековиць. Але сам обух(молоточок) на сокирі#5 фактично квадратний, а на зразку в лоті,- явно також прямокутний, як у скіфській аксіомі. Тому висновок: порівняння заради доказу ідентичності,- некорректне та неприпустиме. 2. Шановний Vino: у Вас на фото класична скіфська сокира, схожа на тип товстообушний вузьколезвійний з аркою по центру. Але по-перше, вона дуже "зализана" болгаркою, тому первісний вигляд щековиць встановити не можливо; а по-друге,- цей тип має також майже квадратний обух в перерізі, тому висновок такий самий: порівняння цієї сокири з сокирою в лоті некоректне та неприпустиме. З повагою.
І так, шановний "колега" Vino, лезо заокругленої форми, як на Вашому фото, присутні у багатьох бойових сокир, тому ще це збільшує кут атаки леза при ударі і проникаючу здатність сокири. Це зрозуміло всім. З пов.
"Ширина обушної частини більша висоти,.- характерна риса скіфських сокир" - Не хочу сперичатися, але ця риса зустрічається не тільки у Скіфів, але і у ранніх Словян і у Хазар і у Козаків, тому це не може буби вагомим аргументом на користь Скіфської сокири. Це перше. А по друге, хочу сказати, що таких сокир як у ТС, не має в наукові літературі по Скіфам, ні в типах Скіфських сокир, ні в архіологічних звітах про розкопки курганів і поселень, я таких не зустрічав. З повагою.
"Ширина обушної частини більша висоти,.- характерна риса скіфських сокир" - Не хочу сперичатися, але ця риса зустрічається не тільки у Скіфів, але і у ранніх Словян і у Хазар і у Козаків, тому це не може буби вагомим аргументом на користь Скіфської сокири. Це перше. А по друге, хочу сказати, що таких сокир як у ТС, не має в наукові літературі по Скіфам, ні в типах Скіфських сокир, ні в архіологічних звітах про розкопки курганів і поселень, я таких не зустрічав. З повагою.
Добре, тоді знайдіть таку саме ЗА ФОРМОЮ ТА ВАГОЮ сокиру, як у ТС, в науковій літературі, як доказ Вашої теорії. З повагою.
Добре, тоді знайдіть таку саме ЗА ФОРМОЮ ТА ВАГОЮ сокиру, як у ТС, в науковій літературі, як доказ Вашої теорії. З повагою.
Ні, шановний Kolyada225, у мене нема ніякої теорії. Я притримуюся типової приналежності та схожості, вибачте але це у вас теорії і аксіоми, тому це вам належить показати таку саму сокиру як у ТС в літературі по Скіфам, або схожу за типом. З повагою.
Ні, шановний Kolyada225, у мене нема ніякої теорії. Я притримуюся типової приналежності та схожості, вибачте але це у вас теорії і аксіоми, тому це вам належить показати таку саму сокиру як у ТС в літературі по Скіфам, або схожу за типом. З повагою.
Ну дозвольте, Шановний, давайте за логікою: Ви навели приклади на фото, які виявляється були "притягнуті за вуха" і не витримують критичних порівнянь, тож і Вам належить право виправити новими доказами Вашої правоти. З повагою.
Ну дозвольте, Шановний, давайте за логікою: Ви навели приклади на фото, які виявляється були "притягнуті за вуха" і не витримують критичних порівнянь, тож і Вам належить право виправити новими доказами Вашої правоти. З повагою.
Мені не має, що виправляти. Не витримуе критичних порівнянь?, з чим?, вибачте, з вашою аксіомою? Я вже підтвердив свое визначення і довів типову схожість сокири ТС з сокирою на фото. А ви нічого не показали на підтвердження своєї теорії - аксіоми. З повагою.
Ооо, тоді це багато пояснює. "Вопросов больше не имею", як казав один харизматичний персонаж іншому, ще більш одіозному))). Мабуть, в УкрСтандартМетрології Ви безцінний робітник. З повагою.
Ооо, тоді це багато пояснює. "Вопросов больше не имею", як казав один харизматичний персонаж іншому, ще більш одіозному))).
Мабуть, в УкрСтандартМетрології Ви безцінний робітник. З повагою.
Та ви що? Мене туда і близько не підпустять, ви тільки уявіть, що я там можу "навертеть" з таким хистом? Економіка та виробництво не витримають. З повагою.
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.
There's no Internet connection. Check the connection and click "Repeat".
Фото власне ще й для ,,колеги,, Kolyada225
Саме те, що" ширина обушної частини помітно більше висоти - характерна ознака сокир скіфів"- давайте візьмемо за аксіому.1. Шановний Kopartel, на Вашому фото фото де це твердження присутнє на сокирі #5?! Вірно, як раз по лінії перерізу діаметра провушини. Тому і її можна було б віднести до скіфів, якби не "встановлений (археологічно?) факт" приналежності до КР. Ок, нехай ця сокира #5- це КР, але тоді подивіться на сокиру #5 та зразок з лоту: маємо лише одну(!!!) рису схожості, у вигляді кутників щековиць. Але сам обух(молоточок) на сокирі#5 фактично квадратний, а на зразку в лоті,- явно також прямокутний, як у скіфській аксіомі.
Тому висновок: порівняння заради доказу ідентичності,- некорректне та неприпустиме.
2. Шановний Vino: у Вас на фото класична скіфська сокира, схожа на тип товстообушний вузьколезвійний з аркою по центру. Але по-перше, вона дуже "зализана" болгаркою, тому первісний вигляд щековиць встановити не можливо; а по-друге,- цей тип має також майже квадратний обух в перерізі, тому висновок такий самий: порівняння цієї сокири з сокирою в лоті некоректне та неприпустиме. З повагою.
Мабуть, в УкрСтандартМетрології Ви безцінний робітник. З повагою.