30 November 2024, 23:55

Кинджал Бронза,Емалі,Слонова кістка

Кинджал Бронза,Емалі,Слонова кістка
Доброго часу шановне панство, прошу оприділити кінжал, довжина в піхвах близько 45 сантиметрів, присутні перегородчаті емалі жовтого і червоного кольору, елементи слонової кості і невідомих матеріалів коричневого кольору подібного на дерево чи кістку і матеріал подібний на чорну смолу чи емаль. Матеріал з якого виготовлений кинджал бронза, по всій поверхні предмета видні сліди часу. Довжина рукоятки приблизно 15 сантиметрів, лезо 28,5 см  Цікава люба інформація, заздалегідь вдячний, мирного неба, З Повагою. посилання на відео огляд 

01.12.2024Author
Removed by author
Answers: 0
01.12.2024Author
якщо треба додаткові фото пишіть, є багато.
02.12.2024Author
Друг Ромео вдячний за відповповідь, але думаю що по посиланню далеко не це, З Повагою
wadik1631
02.12.2024
Removed by author
02.12.2024Author
Доброго дня вам, метал жовтого кольору бронза чи латунь, але на кінці леза є сліди білого металу, раза знайду фото
Answers: 1
wadik1631
02.12.2024
Removed by author
02.12.2024Author
Доброго вечора, провірив на магніт, лезо немагнітне кольоровий метал, ножни і рукоятка магнітні, пізніше дам відео огляд.
Answers: 2
02.12.2024Author
Removed by author
wadik1631
02.12.2024
Removed by author
wadik1631
02.12.2024
Removed by author
02.12.2024Author
Дуже вдячний вам, на рахунок мого опита, так антикваріатом займаюсь давно,  деколи купляю речі по інтуіції, такий кинжал мені попадаться вперше, інтуіція підказала що це річ не з простих, так що тут я тільки в догадках, ще забув добавити що кінжал не з наших теренів, він попав мені в руки в Португалії, і в мене була перша думка що це кінжал з  якогось королівського палацу чи замку, може робили під заказ знатній особі, тільки шкода що клейм не бачу. З Повагою.
02.12.2024Answer avatara
Вітаю!
Моя перша думка була про походження цього церемоніального предмета з Індії. Бо оформлення візерунків у вигляді квітів лотоса - це їх "фішка". За перламутром та слоновою кісткою індусам також не потрібно далеко бігати ) Емалі накладати вони вміють з тих часів, коли ми ще й хреститися не навчилися )) Ну а Індію хто першим з європейців відкрив? Саме так! Португалець Васко да Гама. Гадаю, що тут є якийсь зв`язок...
02.12.2024AuthorAnswer КАПІТАН ZELENY
Вітаю Дуже вдячний вам що допомагаєте , я дякую всім хто в мой темі але ваш пост мені ближчий до істини, такі думки в мене також були що він привезений десь із якихось земель де побували португальські мореплавці, я тому і виставив сюда на оприділення бо мені були цікаві думки спеціалістів, я навідь розглядаю варіант виставити його на аукціон але поки ще почекаю поки не докопаємося до істини.. З Повагою
Modified by author 02.12.2024
02.12.2024AuthorAnswer КАПІТАН ZELENY
ще добавлю що стосовно вашого коментаря,, можливо він і  є церемоніальний кінжал який використовувався в якихось обрядах. скоріш за все так і є.
02.12.2024Author
і ще добавлю, якщо добре видно по фото і відео він вже досить старий навіть не вінтажний, якщо він просто декоративний то в любому випадку міг робитись під заказ навіть як парадний бо є зацепи  щоб його носити для краси,
wadik1631
03.12.2024Answer avatara
Removed by author
03.12.2024AuthorAnswer Шимон
Доброго ранку вам, дякую,люба інформація для мене цікава, З Повагою
03.12.2024AuthorAnswer Шимон
Ще добавлю, якщо сувенір то в любому випадку таких сувенірів не багато або немає взагалі, пробував декілька варіантів фото кидати в пошук по фото,видає безліч ножів кінжалів та інших, такого або навіть подібного по стилю і матеріалу не знайшов, можливо робився на заказ.
05.05, 18:32
Доброго дня, хотів би висловити свою думку що до цього предмету. На мій погляд це гарно виготовлений ніж для відкривання листів, їх часто виготовляли з бронзи чі латуні. Форма леза теж на це вказує.  Що стосується регіону, то я б мабуть  назвав північну африку, ну можливо із впливом індо-персії, але мозаіка дуже контрасна і великого розміру, можливо майстер бачив індо-персидську зброю і нею надихнувся, щоб зробити цей предмет.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.