bylin
bylin
9 December 2024, 23:07

Алмази в метеоритах.

Алмази в метеоритах.
Така цікава тема як- утворення алмазів в метеоритах,є так група метеоритів - урейліти,вони відносяться до класу камяних в своєму складі мають графіт,при температурі більше 2000 С,та шаленому тиску з графіту утворюються алмази а можливо і на оборот, маю такий екземпляр з незвичайною формою та будовою.

11.12.2024Author
Всім привіт! цей зразок піднятий з русла Дніпра при добуванні піску в Кіровоградській обл.,в радіусі викиду землі з кратеру  падіння метеориту,так десь 50 - 100 мільйонів років назад.
Answers: 0
11.12.2024
Где алмазы, где метеориты??? Нету в этой теме ничего
11.12.2024AuthorAnswer Tombond
А я вас "ВІТАЮ!!!"  ,ви не спішіть з висновками,просто гарно дивіться ,все ж видно,ви раніше щось подібне бачили ?,ну щоб такі фото ,сам зразок,форма,включення на зрізі,маєте щось краще ,чи знаєте про це більше,вислухаю уважно ваші доводи.
14.12.2024AuthorAnswer Tombond
Где алмазы, где метеориты??? Нету в этой теме ничего
Всім привіт! ну що тут скажеш-появився і зник,"ні мені здастьє,ні тобі досвідання",вже подумав-"ну знавець"
Answers: 2
17.12.2024Author
Всім привіт! тепер що до алмазів в метеоритах,ну що утворюються із графіту ,то мабуть всі знають-кому цікаво,в даному екземплярі на третьому фото під збільшенням видно  алмазні зерна до 1 мм,це ті що не зруйнувалися від температури,алмази при високих температурах -руйнуються,ось на додатковому фото видно кратери де вони знаходилися,також є графітові включення,що не перейшли в алмаз-далі буде ,кому цікаво.
06.04, 07:51Answer bylin
Якщо, це алмази то чому їх ніхто не намагався відділити від середовища в якому вони знаходяться?
Answers: 1
17.12.2024Author
А от що було в цьому кратері ,що залишилося яскраво червоне забарвлення -поки що не знаю,в інших - а їх багато, то дно сіре від залишку графіту.
18.12.2024Answer bylin
А от що було в цьому кратері ,що залишилося яскраво червоне забарвлення -поки що не знаю,в інших - а їх багато, то дно сіре від залишку графіту.
На древнього кліща дуже схожа.
Може інопланетна форма життя.
18.12.2024AuthorAnswer ДОНЕЦ
На древнього кліща дуже схожа. Може інопланетна форма життя.
Привіт! це такий інопланетний гумор?,чи бачили його?
18.12.2024Answer bylin
Привіт! це такий інопланетний гумор?,чи бачили його?
Removed by author
18.12.2024AuthorAnswer for_sale
Lucy in the Sky with Diamonds...
Всім привіт! ваш сарказм прикритий англійською-зовсім мене не бентежить, уважно дивіться та вивчайте,поки є можливість.
19.12.2024Author
Всім привіт! цей зразок незвичайний тим,що він має спайність з двох кусків,завдяки напів прозорій матриці при просвічуванні ,та збільшенні, добре видно цю лінію,відшукаю фото -добавлю,також на цьому фото буде сріблясте включення (напівкруг)-графіт.
25.12.2024Answer bylin
Доброго дня! Алмази,алмази... Як то кажуть"не жили багато,то й нічого начинать" У вас звичайний кусок кремню. Як приклад,ось Вам навіть ціна для такого"метеориту" 
Бурштиновий кремінь
або так:
02.01, 18:04AuthorAnswer Dalan
...
Вітаю шановна спільнота,хто може порадити ,як прибрати цей щебінь кремінний з моєї теми?
25.12.2024Author
Привіт! якщо ви щось читали про метеорити,то повинні були запамятати,що камяні метеорити дуже схожі на просте земне каміння,не дивлячись на те ,що їх падає 92% ,знайдено  їх на багато менше ніж інших,далі -вміст кремня в М = 78% в них мало заліза/нікелю,слабо або геть не магнітні,тому питома вага значно менша ніж в З/К чи то З,знову ж таки-"бачите те що хочете бачити",зверніть увагу на форму і зовнішність,найдіть таке собі,далі буде.
25.12.2024Answer bylin
Ви це серйозно? Ви не можете відрізнити звичайний кремінь? Як так?
25.12.2024Answer Dalan
Ось ще приклад,теж з явно вираженими "алмазами" зараз продається.
25.12.2024AuthorAnswer burchik
Можна посилання на 92%?
Привіт! зробіть запит в інеті :- камяні метеорити (хондрити і ахондрити) там багато різної інформації,що вас цікавить.
26.12.2024
92%...падает... всего... Вивчайте, покі є можливість.... Лекции на этой планете скоро закончатся....:)))
26.12.2024Author
Привіт! планета була  є   і буде і потім , що означає 92% всього а залишок від 100% -де, ну добре- нехай буде для камяних -87% чи то 89%,якщо вже так принципово.
02.01, 22:51Author
Всім привіт! панове ,так є можливість прибрати битий кремінний щебень  з теми ?, чи "хай так"?
04.01, 18:50Author
Всім привіт! хочу внести ясність в тему,що до алмазних зерен в метеоритах,це зовсім не означає,що з даного зразка і не тільки а й з інших,  є можливість яким то чином "накопати" алмазів,це з де більшого -наноалмази,але є й такі ,що видно під збільшенням,от цей зразок по питомій вазі підпадає під- олівіновий метеорит з вмістом графіту.
04.01, 18:54Author
На фото що вище ,в правому нижньому кутові- графітова пластинка,вона не повна,голкою вибраний мякий графіт.
10.01, 17:56Author
Всім привіт!при проходженні щільних шарів атмосфери ,поверхня метеоритів розігрівається  від 1500  до 2700 С,також виникає шалений тиск,як результат -більшість метеоритів згорають,або ж  розпадаються  на дрібні фрагменти в даному випадку цей зразок втратив дві частини свого обєму ,так як добре видно два світлих "пятачки" зламів ,вкриті тонкою корою плазми.
06.04, 15:01Author
Всім привіт! відповідь для -Kris,роблю це в кінці теми ,щоб не переглядати всі повідомлення,"накопати" алмазів з метеоритів - не получиться, вони знаходяться на рівні-наноалмазів,на цю тему є наукові статті  я це  не сам придумав,але в цьому зразку є такі що розміром до 0,5 мм ,фото нижче докину,вони будуть обведені ,хто захоче той побачить.
06.04, 15:10Answer bylin
Привіт, пане bylin!
Та все може бути ) Потрібно "варитися" в цій темі, щоб розумітися. Тому покладаємося лише на ваші знання (сподіваюсь, не на припущення).
06.04, 21:02Answer bylin
Привіт. Я не пропонував "копати", а відділити (див. Сьогодні в 07.51). Якщо цей алмаз розміром до 0.5 мм. То, що заважає його дістати, хоча би для визначення, що то є саме алмаз? А, Ви подумали, що я пропоную копати "наноалмази".
06.04, 18:33Author
Вітаю пане КАПІТАН! переглянув чимало інформації ,але науковці не охоче діляться своїм досвідом,більше всього про це можливо дізнатися з публікацій робіт молодих науковців та студентів ,але і там  все показано на фото більше схематично та в вигляді діаграм,графіків ,схем.
06.04, 18:39Answer bylin
А як щодо зарубіжної інформації та напрацювань? Я особисто 80% даних по цікавлячим мене темам почерпую з західних публікацій університетів та звітів археологічних досліджень. Правда, здебільшого, це європейські роботи.
06.04, 20:56Author
Так ,багато інформації яка цікавить по знайденим зразкам надходить із публікацій досліджень в західних виданнях,правда наш переклад не завжди буває правильним,але в метеоритиці  все приходять з часом а саме головне ,то - це потрібно мати щось своє і це своє -дослідити і змогти хоч би щось показати і то,всім не докажеш і не вгодиш в нас ще живуть такі стереотипи:-" та не може бути!!......та не вірю!,це тільки в Сахарі можливо таке знайти... а в нас ....та ні!"
07.04, 14:00Author
Привіт!відповідь Kris,звичайно що можливо добути "алмазик" з оправи я навіть таке робив,є місця де вони знаходяться в матриці як в "оправі" в "кратерах",але поки це робиш під мікроскопом ще бачиш щось а потім камінчик з під голки вислизнув і шукай його,та і куди  його потім,зразок вагою -400 гр. в ньому -прозорі,рожеві,жовті ,чорні,червоні, є навіть один -зелений,стільки всього ,що таке хондри в метеоритах надіюсь багато хто знає -що це таке,так от, тут їх можливо бачити як вони влаштовані,яка їх будова,розміри різні,кому цікаво знати -запитуйте ,тут є все для вивчення М.
07.04, 16:34Answer bylin
У Вас же є лабораторія, в якій на мою думку працюють порядні люди. Тому, щоб не шукати, можна наприклад  положити на стіл білий папір, або помістити мікроскоп в прозорий мішок, з отворами для рук і т.д. Отже, присилайте метеорити, оправи виколупаю без втрат, але заплатите за роботу.
07.04, 20:58Author
Якщо я роблю самостійно досліди і можу виконати тести на нікель/залізо,чи то на іридій,чи інші хім. досліди-це не означає що в мене лабораторія в якій працюють люди і потім -не всі метеорити з  включеннями з наноалмазів,такий один я не рекламує його для аукціону ,все що я роблю -то це з метою ідентифікації та вивчення,сприймайте це - так!
11.04, 22:12Author
Всім привіт! мікроскопічні алмази в метеориті -це не така вже велика рідкість-розумію ,що в багатьох це викликає недовіру,метеорити проходять довгий шлях до Землі і можливо мільярди років,за цей час в просторі вони можуть стикатися з іншими тілами на шаленій швидкості ,при ударах розігріваються до 2000-2500 С градусів і якщо в їх складі є графіт ,то він  переходить в інший стан - алмаз,все просто,але є гіпотеза ,що і навпаки може бути,в цьому  зразку є і мікроалмази і графіт,також є -хондри вони тільки в метеоритах бувають в земних зразках їх не буває,тут вони також є,сама матриця -складається з олівіну-він як і кремінь може бути різних кольорів,в кого є питання -задавайте.
11.04, 23:08Answer bylin
Removed by author
13.04, 16:39Author
Привіт! лівіше дві позначки- зріз пройшов так ,що відкрив включення  сріблястого графіту ,відмічена велика хондра Д=11мм,темне пятно в ній схоже що там також графіт,навколо малі хондри - 0,5-1 мм,будова хондр з концентричних кілець.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.