Вітаю! Предмет подобається, https://violity.com/ua/118239307-skifska-nashivka-zajchik-zvirinij-stil#last-comment , та хочеться проконсультуватися з шановною спільнотою, чи тільки мене трохи бентежить, певним чином, такий однорідний та глибокий шар патини на внутрішньому боці? З повагою!

10 December 2024, 18:37
Консультація зі спільнотою по нашивці
Консультація зі спільнотою по нашивці
Без образ)
По суті. Гарний заєць
Остерігайтесь своїх слів... Бо коли ви пишете: ,,трохи бентежить, певним чином, такий однорідний та глибокий шар патини на внутрішньому боці..."
Я можу явити перед ваші ясні очі, завідомо оригінальний, (власноруч піднятий із землі, до сонця) не очищений, золотий предмет тих часів, у якого ще темніша внутрішня сторона. Але то дуже ,,тендітна матерія", яка присутня на деяких древніх артефактах, які дістались людині з бережливим ставленням до предмета, після знахідки...
Не дуже розумію, чого я маю остерігатися своїх слів, якщо я, по суті, нічого не маю проти Зайця і який мені подобається. Та навіть справжні предмети часто викликають питання, на які варто спробувати знайти відповідь. І, якщо є питання, хіба не для цього і існує форум? Вже ніби максимально делікатно намагався висловитися... І питався я про глибину та однорідність патини, а Ви мені про ще темнішу внутрішню сторону... Зате по очам моїм встигли пройтися... Насправді Ваш приклад подібний саме у кольорі, тоні, відтінку патини. Але усі ж питання, як завжди у нюансах. І однорідність, та і глибина, і певна недоторкана бархатистість (якщо можна так висловитися, нікого не образивши)), у патини на Зайці зовсім інша. Патина на Вашому предметі, як на мене, значно більш харектерна, і бажання проконсультуватися якраз і не викликає. Ваш приклад саме і дозволяє проілюструвати відмінності патини на Зайці.
P.S. Особлива вдячність за визначення ясності моїх очей.
Що до ,,зайця" - кожен для себе сам виносить остаточне рішення - тут інакше й бути не може, тут я вас обома лапами підтримую...😼
Ваше звернення адресоване мені?
Бо без персоналізації звучить якось не логічно - я тут, понімаєш, стаю на захист вашого зайця. Аж раптом пишуть: ,,не пишіть...."
Уточніть - бо не зрозуміло - захищати ,,зайця" далі. Чи все зносить к х..нам і йти геть?
Я лише маленька людина, з великої спільноти (кожен зі спільноти, має право висловити свою думку, коли є що сказати по темі).
Ще один доказ, того що я не ,,спеціаліст" - я ніколи не займаюсь скупкою, бо коли приходить час ,,розкидувати камені" - навіть відомі ,,спеціалісти" прозрівають...
Таким макаром - ,,без звіздюлєй" в вашій темі залишаться лише ті, хто ,,Протів"...
Діло звичайно ваше - але ваша тактика дивна, як на мене...
Шановний власник я не образився. Все добре. Зайчик дійсно гарний.
Шукайте там ще. Як показує практика. Має бути ще.
Вдалого Вам продажу і гарних знахідок.
З повагою Юрій
Тут напевне діють такі чинники як структура грунту, плюс склад металу нашивки. І велику роль грає правильний підхід до предмета.
Грамотно почистили. Точніше прибрали грунт.
Золоті слова!👍
В країні президент Зеленський "нікамунічєвонєдолжєн,токасваімрадітєлям", так чому хтось тішиться що всі люди саме йому винні...(визначати, давати поради/які ігноряться,витрачати на вас час свій власний та своїх рідних).
Вам написали, допомогли - подякуйте і робіть як захочете; незадоволені - шукайте деінде далі.
Пан ЯГО не звертайте на те увагу! Дякую за світлини частини колекції в коментах до певного лоту, шкода що модери знесли світлини.
Підкажіть хто глибоко в темі, чому нашивка як предмет того періоду має таку низьку пробу золота?
Зазвичай проба від 800 і вище.
,,Зазвичай проба від 800 і вище" - це хибне уявлення.
Кольорова гама даної нашивки (особливо зі сторони реверса) з самого початку вказувала на те, що проба золота не буде найвищою.