05.05, 21:36
Доброго вечора!
Зробіть одне додаткове фото отвору під кутом 90 градусів,щоб отвір з двох сторін співпадав.Подивіться чи має отвір звуження з будь якого боку чи однаковий з обох боків.
Answers: 0
05.05, 21:42
По даним фотографіям проглядається механічна обробка.
Я так розумію,що не особиста знахідка,вірно?
12.05, 14:50Answer ARTUR9
По даним фотографіям проглядається механічна обробка. Я так розумію,що не особиста знахідка,вірно?
Вітаю, шановний. Цікаво, що за "механізм" саме Вам "проглядається"?)) Розкрийте нам таємницю, з повагою.
Answers: 1
05.05, 22:02
Це добре,більше шансів,що предмет правильний,але по даним фотографіям отвір мені не подобається,потрібне фото під кутом 90 градусів
05.05, 22:15
було б добре почути думку експертів сайту а то він якийсь надто ідеальний для свого віку а на даний час майстрів по ї виготовленнях вистачає
Musat3971
06.05, 01:35Answer Client625934
було б добре почути думку експертів сайту а то він якийсь надто ідеальний для свого віку а на даний час майстрів по ї виготовленнях вистачає
Фуфло - це не думка , це твердження 
Answers: 4
06.05, 18:36
Вітаю Товариство! Шановний автор Бісмарк, якщо можливо зробіть виміри отвору з обох сторін, і бажано більш чітке зображення самого отвору ближче до краю отвора. На мою скромну думку, цілком можливо що предмет автентичний, і щоб зробити більш ствердний висновок, потрібно більше фото. Звісно, в ідеалі було б краще подивитись на предмет в живу.  Бажаю Успіху.
06.05, 21:15
Звісно , тримаючи предмет в руках, міг би сказати з більшою впевненістю , але навіть з того що бачу, схиляюсь до думки, що предмет з великою вірогідністю справжній, тобто автентичний .  Як на мене , цілком пристойна сокира  Кам'яної доби.   Бажаю успіху.
06.05, 21:38Answer mazic
Звісно , тримаючи предмет в руках, міг би сказати з більшою впевненістю , але навіть з того що бачу, схиляюсь до думки, що предмет з великою вірогідністю справжній, тобто автентичний .  Як на мене , цілком пристойна сокира  Кам'яної доби.   Бажаю успіху.
Вітаю. Шановний mazic, а що такого ви бачите, що схиляє вас до автентичності цього предмета? Бо я, нажаль ще не побачив аргументів на користь справжності.
06.05, 21:59Answer Kopartel
Вітаю шановний Копач. Ну почнемо з того , що я ще не бачив жодного аргументу що до  не автентичності предмета. Техніка обробки, матеріал, стан поверхонь ,як з зовні предмета, так і у середині отвора, характерні автентичним сокирам  того періоду.  Усі деталі, і ще декілька інших ознак ,за якими я ( для себе , і керуючись власним досвідом) схиляють мене до висновку, що предмет , скоріш за все належить до періоду Кам'яної доби... Бажаю успіху.
06.05, 22:28Answer mazic
Вітаю шановний Копач. Ну почнемо з того , що я ще не бачив жодного аргументу що до  не автентичності предмета. Техніка обробки, матеріал, стан поверхонь ,як з зовні предмета, так і у середині отвора, характерні автентичним сокирам  того періоду.  Усі деталі, і ще декілька інших ознак ,за якими я ( для себе , і керуючись власним досвідом) схиляють мене до висновку, що предмет , скоріш за все належить до періоду Кам'яної доби... Бажаю успіху.
Мене цікавить техніка обробки отвору.
06.05, 23:01
Отвір кам'яної сокири повинен мати кругові сліди від свердлення, якщо їх там немає то це підробка. На фото при збільшенні їх добре видно.
12.05, 14:41Answer Kopartel
Отвір кам'яної сокири повинен мати кругові сліди від свердлення, якщо їх там немає то це підробка. На фото при збільшенні їх добре видно.
Отвори ЗАВЖДИ мають різні сліди від свердла (за глибиною, кроком та виглядом рисок), це залежить від породи каміння, матеріалу свердла та абразиву. Тому не треба наводити "тінь на плетінь", шановний.
Answers: 2
06.05, 23:41Author
Внутри отверстия круги есть. Предмет аутентичный. Его атрибутировали не последние люди в археологии. Гребенников Юрий Николаевич.  Также Горбенко Кирилл Владимирович. В настоящее время копает поселение Дикий сад, в Николаеве.
Musat3971
07.05, 01:28Answer Бисмарк
Внутри отверстия круги есть. Предмет аутентичный. Его атрибутировали не последние люди в археологии. Гребенников Юрий Николаевич.  Также Горбенко Кирилл Владимирович. В настоящее время копает поселение Дикий сад, в Николаеве.
Ви Андрій ?
07.05, 08:55Answer Бисмарк
Вітаю, шановний Бисмарк. Якщо у отворі є кругові сліди від свердлення то тоді ваша сокира автентична. З повагою.
Modified by author 07.05, 09:08
Musat3971
07.05, 11:10Answer Бисмарк
Гребенников Юрий Спиридонович. Сбой в написании
І що ? 
Покійний Саша Поліщук , царство йому небесне, і той не один раз обпікся на "Трипіллі" і інших "рарах" .
07.05, 11:38Answer Musat
Світлої Пам'яті Олександр Степанович Поліщук Величина Європейського рівня. Його фаховість, знання , та досвід, авторитет, беззаперечні та безсумнівні. Обпікаються"" усі, і жодна людина на Землі ,не застрахована від того.  Без сумнівним , та беззаперечними, є лише народження та смерть, усе решта можна при бажанні піддати сумніву, та і це може виявитись помилковим.
07.05, 11:23Author
Полищук, не был археологом.  И при всем уважении всё знать не мог. Тем более не занимался раскопками. Впрочем предмет слишком прост и не заслуживает, чтобы беспокоить такие фамилии. Земля им пухом. В дальнейшем прошу по существу.
07.05, 13:50Answer Бисмарк
Полищук, не был археологом.  И при всем уважении всё знать не мог. Тем более не занимался раскопками. Впрочем предмет слишком прост и не заслуживает, чтобы беспокоить такие фамилии. Земля им пухом. В дальнейшем прошу по существу.
Я прошу прощения, но лучше говорить "Царство небесное". Потому, что история фразы «Пусть земля тебе будет пухом» уходит в глубину веков: её произносили в адрес умерших жители Древнего Рима. Причём полностью выражение звучало так: «Пусть земля тебе будет пухом, и мягко покрывает тебя песок, так чтобы собаки смогли вырыть твои кости». С уважением.
07.05, 14:15AuthorAnswer Kopartel
Я прошу прощения, но лучше говорить "Царство небесное". Потому, что история фразы «Пусть земля тебе будет пухом» уходит в глубину веков: её произносили в адрес умерших жители Древнего Рима. Причём полностью выражение звучало так: «Пусть земля тебе будет пухом, и мягко покрывает тебя песок, так чтобы собаки смогли вырыть твои кости». С уважением.
Вот просил по существу!))) Но спасибо.  Познавательно.
07.05, 12:08
Суто по  сокирі. Жодного аргументу який би свідчив про не автентичність предмета , не приставлено ні ким. З цього витікає, що предмет , з великою вірогідністю, є автентичним, і належить до предметів Кам'яної доби, періоду А1 . Я б  з радістю придбав цей предмет, питання лише ціни. Бажаю Усім Успіху.!
07.05, 16:39Answer mazic
кругів в отворі не видно від слова зовсім що свідчить зовсім протилежне а саме про сучасне його походження. якщо я помиляюсь добавте крупним планом фото де наявні круги в отворі.
07.05, 17:09Answer Client625934
А по друге: пасувало б привітатись. А по третє: предмет не мій, тому ваше звернення з приводу виставляння чогось, не за адресою. Я висловив свою думку ,з приводу предмета, і тільки.
08.05, 11:28Author
Диаметр верхней части 2,5х2.6
Нижней части 2,3х2,4
Отверстие с лёгким конусом.
Musat3971
08.05, 12:08Answer Бисмарк
Диаметр верхней части 2,5х2.6 Нижней части 2,3х2,4 Отверстие с лёгким конусом.
фото з лінійкою на отворах з обох сторін, і під кутом надайте.
Дякую
08.05, 13:45
Вітаю! Це ще один аргумент на користь автентичності предмета. Дякую автора за відповідь . Бажаю Усім Успіху!!!
08.05, 17:33
Поки ТС не надасть якісних світлин сокири, особливо отвора сокири (бажано макрозйомка), де буде добре видно все та сліди від свердлення, то доти будуть сумніви у справжності. Досі йде обговорення у стилі - вірю не вірю. З повагою.
Modified by author 08.05, 17:34
12.05, 14:35
Вітаю всіх! Цілком автентичний артефакт, і не треба тут заводити рака за камінь бажаючим купити подешевше. І сліди від свердлення в отворі там є, і конус, і форма цілком оригінальна. А якщо роздивитись під збільшенням,- то і патина. Я тримав цей предмет в руках ще задовго до війни. З повагою!
12.05, 22:15
Добрий вечір. На мою думку оригінал. Ерозія на сокирі вказує на автентичність, таке не підробиш ніяк. З пов.
12.05, 22:28Answer LEGENDA04
Вечер добрый . Такой вопрос , что вы имеете в виду под словом эрозия на каменном топоре ?
12.05, 22:31
А Ви не знаєте що значить слово Ерозія? В школу не ходили?
12.05, 22:35
Шершавість поверхні сокири я мав на увазі, а Ви що подумали?
12.05, 22:39Answer LEGENDA04
Сразу начинаются понты в школу не ходили , может вы в школу не ходили ?Эро́зия (от лат. erosio «разъедание») — разрушение горных пород и почв поверхностными водными потоками[1][2], включающее в себя отрыв и вынос обломков материала и сопровождающееся их отложением[3]. Эрозия является причиной образования промоин, оврагов, речных долин[4][5].
12.05, 22:44Answer LEGENDA04
Разрушение горных пород водными потоками !!! Эрозия может быть на метале , а если вы про дырку там не ирония а механическое воздействие , сверление камня костью или палкой , при чем эрозия ?
12.05, 22:50Answer LEGENDA04
Вижу бороздки от механического воздействия , сверления палкой или костью , а эрозии не вижу
12.05, 22:59Answer LEGENDA04
Эрозия на метале да лежит в сырой земле окисляется ржавеет - эрозия , а на камнном топоре какая эрозия он что в реке лежал и его вода точила ?
Answers: 3
12.05, 22:50
Ви держали наприклад сокиру із пісковика в руках? Якщо держали то зрозумієте… Все залежить від твердоти каменю.
12.05, 22:54
Тверді породи каменю не піддаються ерозійним процесам, ну майже не піддаються. А ерозія є і в людей, що тут дивного…
12.05, 23:08
Якщо Ви ерозію не побачили, то значить такий Ви спеціаліст…. Я Вам ще раз кажу, якби Ви тримали в одній руці сокиру з пісковика, а в другій з базальту наприклад, ви б зрозуміли мене, а так я бачу подальша дискусія немає смислу… 
Надобраніч Вам…
12.05, 23:29Answer LEGENDA04
Доброй ночи конечно , но напрашивается новый вопрос как знатоку каменных топоров , а что вы видели каменные топоры из песчанника  ?
12.05, 23:31Answer LEGENDA04
Каменный топор с песчаника ?может я чего не знаю ,  Вы меня удивляете ))) и что это за топоры такие с песчаника ? Зачем они такие ? Ими что по вате били ?
13.05, 09:08Answer LEGENDA04
Хамить не надо а то я тоже умею .   Может быть комуто когда-то с древних в качестве учеников дети в песочнице учились на мягком материале типа песчаника делать каменные топоры , не знаю там не был , это только гипотеза . Песчаник по сути своей песок который лежа в земле согласен подвержен эрозии  . Но есть одно но , выше представленный топор не из песчаника а из гранита если я не ошибаюсь какая эрозия может быть на граните ? Или под микроскопом видно ? 😅
13.05, 09:26Answer LEGENDA04
Почему много обломков каменных топоров , потому что в бою топоры часто обламывались , камень не выдерживал напряжения . А кому в голову приходила идея делать топоры из песчаника не знаю , наверно тем кто эрозию видел )))
13.05, 09:54
Попросіть свого вчителя історика хай Вам добре пояснить цю тему, можете підключити вчителя який викладає географію, в мене немає часу на це, і нервів….
13.05, 10:23Answer LEGENDA04
Хорошего дня . Сразу понял попал на бывшего учителя ))) Много нового от вас узнал , негативный опыт тоже опыт . Если я Бут сфоткаю во дворе у себя вы мне подскажите на нем есть эрозия или нет ? За раннее благодарен )))
13.05, 10:32Answer LEGENDA04
Сен сей ,🙏 учитель 🙏. Подскажите пожалуйста , на данном примере гранита тут есть эрозия ? Если да то обведите красненьким . Для общего развития . Если вам конечно не трудно будет . Или фотки гавно 😅 . Не видно ? 🤣
13.05, 10:51
Фото ніякі, немає чіткості…
Але вітер, сонце, мороз, вода, зроблять своє діло, Ерозія буде, повірте, але пройде пару тисяч років, на жаль, Ви вже це не побачите))))
13.05, 10:55Answer LEGENDA04
Я так и знал что фотки говно 🤣🤣🤣 тогда может под микроскопом поищем эрозию 😂
13.05, 11:08Answer LEGENDA04
Сен сей . Это с личной моей  коллекции , вопрос на данном топоре есть эрозия , и не забывайте эрозия это природное явление . Если да обведите красненьким , где же мы будем искать тут ту эрозию ? . Или фотка опять  ни фонтан ?
13.05, 12:25Answer LEGENDA04
✌️🤓 Класс )))) хорошего дня всем . Мира и добра .
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.