grek600
grek600
25 December 2024, 15:43

1 копейка 2007 года .(старая тема)

1 копейка 2007 года .(старая тема)

Здравствуйте!  Опять же хотел продвинуть по теме брака этой монеты , года два назад эту монету сняли с продажи якобы "рукоблуд "  Ссылка   на тему    https://forum.violity.com/viewtopic.php?p=14464934&highlight=#14464934    Рассмотрел  монету досконально  и также воспользовался микроскопом видно , что детали повтора рисунка монеты выпуклые , не понимаю зачем и как изготовить маточник  для такого брака и на нести на поле монеты , стоимость аналогичных браков не более 1000" гривен это " красная" цена . Тем более эта монета найдена в обиходе , интересно сделали и кинули в обиход ?  

27.12.2024
Вітаю . На мій погляд ця монета використовувалась для налаштування карбувального верстата . Після встановлення штампів обов'язково потрібно зробити пробне карбування для перевірки правильності налаштувань і тільки після цього починати карбувати партію монет . Було виявлено порушення співвісності аверсу і реверсу . Після внесення корективів в налаштування на тій же був зроблений ще один відбиток . Цього виявилось замало  . Усього знадобилося зробити дві таких корекції . На двох перших відбитках добре видно порушення співвісності . На полі монети і гурті біля лівих листків аверу є механічне пошкодження . Ймовірно для повторного встановлення монети в гуртильне кільце довелось використати якийсь металевий предмет . На мій погляд термін "брак" для даної монети не коректний , бо вона повинна була використана тільки для налаштування обладнання .
Answers: 0
28.12.2024Author
chemist77  Здравствуйте!  У меня как то по началу промелькнула такая мысль , что настраивали какую-то механическую часть станка , потому что  поиздеваться так над монетой с такими выраженными отклонениями по полю монеты ,могли только в заводских условиях , как правильно  откорректировать эту монету и поставить на аукцион в правильную категорию ? Браком назвать нельзя ....Модератор опять снимет с торгов.
28.12.2024Answer grek600
chemist77  Здравствуйте!  У меня как то по началу промелькнула такая мысль , что настраивали какую-то механическую часть станка , потому что  поиздеваться так над монетой с такими выраженными отклонениями по полю монеты ,могли только в заводских условиях , как правильно  откорректировать эту монету и поставить на аукцион в правильную категорию ? Браком назвать нельзя ....Модератор опять снимет с торгов.
На мій погляд монету треба виставити як звичайну , тільки вказати її особливості . Приблизно так 
1 копійка 2007 року  сліди усунення порушення співвісності штампів аверсу і реверсу
Answers: 1
28.12.2024
Доброго. Браков, подобных Вашей монете, на площадке представлялось предостаточно. По ссылкам примеры. Лишних описаний делать не нужно (могут расценить за недостоверную  информацию), просто дайте ссылку на обсуждение. Сообщите диаметр, добавьте изображение гурта.
29.12.2024Author
Всем большое спасибо за участие в обсуждении лота , буду пребывать выставлять на аукцион , если модератор опять не снимет с торгов.
29.12.2024
Як на мене , немає причин знімати її з торгів . Монета не брак і не рукоблуд , просто в силу певних причин має  деякі особливості .
29.12.2024Author
Пригласил модератора в тему на обсуждения лота  ..
29.12.2024Adept
Це саме підробка для обману коллекционерів.
Якщо хочете продавати, то виставляйте розділ: "Монетоподібні сувеніри".
29.12.2024
На мій погляд рішення повинно бути обгрунтоване , інакше це просто відписка .
29.12.2024Author
Это уже не первый раз ,не кто не чего со стороны модераторов объяснять и доказывать не будет...
01.01, 15:36
Якщо модератор закриє дот,він буде правий. Нічого цікавого,рукоблуд!
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.