Answers: 0
26.12.2024Author
Так, 13 цвяхів, не ліз туди, щоб не порушити.
26.12.2024Author
Я бачив Ольгу, але в неї книжка в лівої руці, я в цьому не розумию.
26.12.2024
По фото дуже погано видно, що в неї у правій руці? Часом не свічка? І що в тій "ніші" внизу образа: там надпис чи щось інше?
26.12.2024Author
В правій руці хрест, ніяких текстів немає.
26.12.2024Answer Odessik
Просто, в такому положенні на іконах хрест не тримають. Тому і маю сумнів.
Answers: 1
26.12.2024
І взагалі, весь оклад якийсь "неправильний". Складається враження, що майстер навіть близько не знав канонів. Чотки з пасхальними яйцями на кінці? Це як? В правій руці не то хрест, не то підсвічник, не то холодна зброя. Руки, як у коваля. Нижнє оздоблення не має ніякої завершальної логіки. У мене навіть здогадок немає, що за образ, нажаль. Вперше бачу такий самобутний витвір. Можливо, на самій іконі є підпис. Але виймати її з окладу, розумію, не дуже хочеться.
26.12.2024Author
Змушений вийняти, може щось узнаємо.
26.12.2024Author
провел исследование с применением химии. Я не очень понимаю, но похоже на высокопробное серебро, может я ошибаюсь. Больше ничего не узнал.
27.12.2024Author
Подобный крест у св. Ольги часто встречается, с яйцами непонятка, не встретил такое.
27.12.2024
Той випадок, коли писали лик під оклад, а не навпаки. Образ написаний на дошці чи то картон (фанера)?
На рахунок срібла... Цілком можливо. Навіть, якщо немає клейма. Будь ласка, спробуйте реакцію хромпіком в отворі під цв`ях. 
По періоду вже точно можу сказати: початок - перша чверть ХХ ст. 
Подивлюсь ще в архівах, що за великомучениці та прирівнені до лику св`ятих могли зображуватися з церковними речами.
27.12.2024
Яйцо атрибут Св Магдалины , но по моему это не она. Руки закрытые не прорезные,  часто  бывают на греческих или балканских окладах. Фото супер , все глаза проглядел , понятно что Виолити своим расширением помогает , но и вы постарались на славу ...
27.12.2024Answer magdalina
Вітаю Вас! Я спочатку думав на Марину і про "Неугасимую свечу". Але ці чотки з яйцями і хрест на плечі повністю вибивають землю з-під ніг. Не бачив я такого взагалі... Я тепер ламаю голову: може то не яйця?
27.12.2024
Думаю образ Богородицы можно исключить , так же как и Святой Княгини или Царевны . Даже по этим фото видно , что изображена Преподобная  святая в монашеских одеждах. Но думаю вряд ли удастся  точно назвать Имя Святой этого образа , монахини чаще всего с крестом и чётками изображаются. Может на обороте подписано ? Только не вздумайте курочить бархатную рубашку , а то я своим предположением , введу вас искушение и на мне грех будет , что вы испортили бархотку
Modified by author 27.12.2024
27.12.2024Answer magdalina
На ризу я звернув увагу одразу. Якщо риза монашеська та світла, виходить сан не нижче єпіскопа. Потрібно дивитись настоятельок жіночих православних монастирів ХІХ - ХХ ст. і не тільки російських.
27.12.2024Author
Добавил 2 фото, надписей никаких нигде нет, как я вижу, написано на дереве, позолота на накидке и венце. Спасибо за внимание, задал не простую загадку.
Want to add a message?
To participate in the discussion, please log in.
SearchClose
Cookies
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.