Вітаю. Таку ніколи не бачив. Думаю, не ЛФЗ - навіщо радянському ЛФЗ початку 20 ст. створювати статуетку поліцейського, городового? Якщо ж думати про "попередника" ЛФЗ - Імператорський фарфоровий завод, то, як на мене, низькувата якість, достатньо низька деталізація, та і, мабуть, низька якість фарб, якщо їх не залишилося (хоча - з фарбами можливі нюанси - невідомо, як вона зберігалася). На мій погляд, дореволюційний виріб.
Бо "ЛФЗ" Спочатку іменувався «Невской порцелиновой мануфактурой», с 1765 — Императорский фарфоровый завод, с 1917 — Государственный фарфоровый завод (ГФЗ — аббревиатура клейма). С 1924 года — Ленинградский фарфоровый завод.
Я поясню у чому суперечності. Але не сперечатимуся надалі. Бо вже бачив, що ви не вперше не розумієте про що мова. По-перше. XX століття починалося не в СРСР. У 1901 році це був «Невской порцелиновой мануфактурой» 1917 — Государственный фарфоровый завод. 1924 — Ленинградский фарфоровый завод (ЛФЗ). Це як APPLE COMPUTER CO — 1976. Apple Inc. — 1977 Apple® — 2007. По-друге. Ось статуетка городничого. (Посада у Російській імперії. Городничий був головою адміністративно-поліцейської влади повітового міста з 1775 до 1862 року.) ЛФЗ СССР 50-ті роки XX століття.
Так і я не сперечатимусь надалі. Більш того - не мав на меті з Вами сперечатися з самого початку - просто висловив свою думку. Той "Городничий", якого Ви показав - з серії літературних героїв з "Мертвих душ" Гоголя, тому і був випущений в радянські часи, як гротеск, сатира, як і Собакевич, Коробочка та інші. Виставлений же в темі, на мій погляд, не літературний герой, не сатиричний персонаж і тому я вважаю, що ЛФЗ, як Ви і вказуєте - з 1924 року, навряд чи його створював би. А якщо Ви вважаєте, що фігурка, наприклад 1900 плюс-мінус умовних пару років, то тоді й писати треба ту назву, яку підприємство мало на той час, а не "Порцеляна, бісквіт. ЛФЗ. Початок XX століття."
We use essential cookies for the proper functioning of the website and additional ones to make interaction with the site as convenient as possible. It helps us personalize your user experience as well as obtain analytical information to improve the service. If you agree to accept all cookies, click "Accept all"; if not, click "Only essential". To learn more, view the Cookie Policy.
There's no Internet connection. Check the connection and click "Repeat".